Mdina på Malta

Mdina - Maltas gamle hovedstad

Et besøk på Malta er ikke komplett uten å ha besøkt Mdina - Maltas gamle hovedstad, som ligger i hjertet av øya. Her kan du bli bedre kjent med Mdina og hva som er verdt å få med seg i denne imponerende middelalderbyen!

Bestill reise til Malta >>

Se flere reisetips til Malta

Vakre Mdina på Malta Vakre Mdina på Malta

1. Høye borgmurer og slyngende smågater

Mdina er en mektig opplevelse og en by som kan sees fra mange steder på Malta da den ligger midt på øya. Mdina går også under navnet "den stille byen" og er en av de mest intakte middelalderbyene i verden! Her rår en spesiell stemning med høye borgmurer fra middelalderen som blandes med pittoreske bygninger i barokkstil hvor nesten hver dør er malt med i forskjellige farger. De slyngende og trange gatene rommer små butikker, restauranter og kaféer. Fra murene har du en fantastisk panoramautsikt over Malta. 

2. Hotell i Mdina

Det finnes kun ett hotell innenfor Mdinas murer, og det er femstjerners hotellet Xara Palace. Her venter 17 unikt innredede rom og fire restauranter med ulike gastronomiske kjøkken. Ettersom Mdina er en bebodd by, så finnes det også leiligheter for turister å leie via Airbnb. De eneste bilene som får kjøre i Mdina er de som eies av lokalbefolkningen. 

St. Pauls Cathedral i Mdina St. Pauls Cathedral i Mdina

3. St. Pauls Cathedral

En av Mdinas mest imponerende bygninger er katedralen St. Pauls Cathedral, også kjent som the Mdina Cathedral. Katedralen er, som navnet antyder, dedikert til helgenen St. Paul og ble bygget som setet til den maltesiske biskopen. Originalbygningen ble dessverre ødelagt under jordskjelvet i 1535 og ble bygget opp igjen mellom 1697-1702. Andre fine kirker å besøke i Mdina er St. Nichola’s Chapel og St. Agatha’s Chapel.

4. Katedralmuseet

Katedralmuseet i Mdina er en av de fineste religiøse museene i Europa og her kan du titte på imponerende samlinger av berømte malerier, originaldokumenter fra inkvisisjonen og myntsamlinger.

5. Bastion Square

For å oppleve Mdinas beste utsikt skal du begi deg til Bastion Square ved den ytterste nordlige spissen av befestningsmuren. Her kan du se så langt som til Mtarfa, og til høyre kan du speide over til den enorme kuppelen til domen i Mosta, som dessuten er verdens tredje største!

6. Vilhena Palace

Vilhena Palace, eller Palazzo Vilhena, er en vakker bygning i Mdina, bygget i fransk barokkstil. Palasset er døpt etter stormesteren Antonio Manoel de Vilhena (Johanniterriddernes leder på Malta) som en gang bodde her. I løpet av 1800-tallet og 1900-tallet ble palasset brukt som sykehus og i dag huser bygningen Mdinas naturhistoriske museum.

7. Mdina Dungeons

Besøk Mdina Dungeons for litt ekstra spenning! Det skrekkfylte museet ligger like til venstre for hovedinngangen og er et vokskabinett hvor de blodige delene av Maltas historie fremstilles. Det kan være litt skummelt, så for de små passer det nok bedre å ta en herlig is i stedet.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.