Fotturer på Lesvos

Fotturer på Lesvos

Vil du gå tur eller løpe på merkede løyper i spektakulær natur i ferien så er det turstier å velge blant for flere ukers opphold på Lesvos! Fotturer er den perfekte måten å oppleve mer av reisemålet på. Lesvos, som er en av Hellas’ største øyer, har en vakker og variert natur der du kan legge turen gjennom granskog og olivenlunder, opp i fjellene og gjennom timianduftende daler eller inn i pittoreske byer der gjestfriheten er stor. Vil du ikke vandre på egen hånd er det mulig å gå med en lokalguide.

Bestill reise til Lesvos >>

Les flere reisetips til Lesvos

Trekking Trails & Network of Lesvos finner du alle øyas turstier. Her oppgis lengden, høydemeter, estimert tid ved normal gange samt nøyaktige beskrivelser av hver rute. Stiene holdes ved like på lokalt myndighetsnivå, noe som betyr at de er godt merket.

Her tipser vi om to av våre favoritter! 

Fottur til Olympos

Fjellvandring på Olympos

Bli med på en fottur med guide. Turen starter i Agiasos – byen som ligger nærmest Lesvos nest høyeste fjell Olympos. Byen anses være en av de mest fascinerende fjellandsbyene på øya og er omgitt av åkre, olivenlunder og kastanjeskog. Turen går oppover på asfalterte gater og kalderimi, som er gamle ferdselsårer bygd for kløvdyr. Utsikten fra Olympos klippe er slående - over hele Lesvos og helt til Tyrkias kyst.

Lengde: 9 km
Nivå: middels
Inkludert: guide

Bestill Fjellvandring på Olympos her

The Lava Paths

The Lava Paths

Den forsteinede skogen ble til etter et vulkanutbrudd for 20 millioner år siden da lavaen og asken dekket hele området. Den forsteinede skogen på Lesvos står på Unescos verdensarvliste og er den største forsteinede skogen i verden. I dette unike området er det flere turstier som kalles ”The Lava Paths” (lavastiene), perfekte for den som vil kombinere turen med et innblikk i lokal arkeologi og kultur. Alle stiene starter ved hovedveien og for hver femhundrede meter er det mer informasjon og rasteplasser.

  • Petrified Forest Park – Eressos,  6,5 km
  • Petrified Forest Park – Hamandroula Park – Tsichliontas – Natural History Museum, 13 km
  • Sigri – Sigri Park – Plaka Park – Eressos, 15 km
  • Gavathas – Lapsarna, 7 km
  • Lygeri – Lapsarna, 6 km
Molyvos Hiking Trails

Molyvos Hiking Trails

I området rundt Molyvos er det flere turstier som er oppmerket og klassifisert av The Molyvos Tourism Association. Her kan du gå gjennom vakkert landskap og små byer. Stopp opp ved en varm kilde, slå deg ned på et kafé og ta noe oppfriskende å drikke, eller besøk en pittoresk kirke langs ruta.

På Trekking Trails & network of Lesvos finner du alle merkede turstier på hela øya.

 


Tips & Inspirasjon

Finn hotell og feriesteder på Lesvos

 

Lesvos

  • Det genuine Hellas
  • Fine sandstrender og variert natur
  • Perfekt for fotturer
Se alle reiser til Lesvos

Alle reisetips til Lesvos

Her finner du våre beste tips til de fineste strendene, herligste severdighetene og mye mer!

Se alle reisetips til Lesvos

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.