Elva Acheron i Ammoduia

Ting å gjøre i Ammoudia

- våre beste tips!

Ammoudia byr på en rolig avkobling på stranda og nærhet til fantastiske utflukter. Hvorfor ikke legge inn en dag der du tar turen til en av de nærliggende øyene? Eller lei en kajakk og padle opp Acheronelva? 

Elva Acheron. Gresk mytologi ved Acheron elva.

Acheron elva

Vil du oppleve litt gresk mytologi skal du ta turen til elva Acheron som starter ved byen Gliki og renner gjennom det greske landskapet, ut i havet ved Ammoudia. Elva er cirka 5,8 mil lang og renner gjennom det heftige og vakre Epirus-området.

I følge gresk mytologi var det i Acheronelva, eller Styx som den også kalles, Achilles ble dyppet av sin mor Thetis for at han skulle bli udødelig. 

En morsom og populær aktivitet er at enten padle kajakk eller kjøre båt oppover elva. I havna kan du leie båt eller bestille en av våre kajakk-utflukter som arrangeres flere ganger daglig i  høysesong. Foretrekker du litt mer fart, og mer adrenalinkickende, fremkomstmiddel er rafting noe å sjekke ut. Med Apollo kan du forhåndsbestille utflukten til Acheron, eller så spør du reiselederen på plass.

Glem ikke å ta med deg badeklær – vannet i Acheron holder en jevn temperatur på rundt 12 grader så du kan se frem til et oppfriskende bad.

Paxos Sjarmerende Paxos.

Båtutflukt til øyene i Det joniske hav

Ammoudia har, med sin beliggenhet på Hellas’ vestkyst, nært de vakre Joniske øyene. Med vår utflukt Joniske perler - Lefkas, Kefalonia og Ithaka besøker du tre vakre øyer. På Lefkas blir det et kortere stopp i byen Nidri og så et badestopp ved en strand på øyas vestkyst. På Kefalonia blir det stopp i den pittoreske lille byen Fiskardo som har venetianske aner. Som avslutning på båtutflukten blir det stopper vi innom øya Ithaka. 

Utflukten Joniske perler – Paxos & Antipaxos er en annen favoritt. Øyene Paxos og Antipaxos er de to minste av de Joniske øyene. Båtturen tar en time innen det er på tide med et bad utenfor Antipaxos. Vannet er helt krystallklart og fiskene mange så glem ikke å pakke med snorkelen. Etter stoppet ved Antipaxos blir det noen timer i Paxos’ største by Gaios. Byen ligger vakkert ved vannet og i gatene er det flere koselige tavernaer der man kan ta en matbit og noe frisk å drikke.

Her kan du forhåndsbestille utflukten, eller også be reiselederen på reisemålet om hjelp.

Middag i Parga. Sørg for å ta en koselig middag i Parga om du har veien forbi.

Den lille storsjarmøren Parga

 

Parga er en fantastisk vakker havneby som byr på både shopping, badestrender og mange tavernaer og restauranter. Tilbringer du hele dagen i Parga kan du enten slå deg ned på stranda inne i byen eller hoppe på en taxibåt som tar deg med til enten Valtos Beach eller Lichnos Beach. Uansett hvilken strand du velger kan du se frem til turkisblått vann og fin sand.

Blir du lei av å bade og ligge på stranda har Parga mer å by på! Hvorfor ikke ta turen opp til fortet og nyt utsikten? Eller ta en tur i de trange smugene og besøk de koselige butikkene? Når kvelden nærmer seg har du et stort antall gode restauranter og koselige tavernaer å velge blant. Langs havnepromenaden er det et herlig folkeliv med glade mennesker og vakker utsikt. Slå deg ned og nyt av greske smaker eller let deg frem til en av takbarene og avslutt kvelden med en drink. Fra Ammoudia til Parga går det busser hver dag i høysesong.

Et tips er å bli med på vår utflukt "Parga by night" der du får oppleve koselige Parga om kvelden. 

Småstorbyliv i Preveza

Preveza er en typisk gresk by. Her venter sjarmerende små gater med lokale butikker og tavernaer. Gå langs havnepromenaden, slå deg ned på en kafé og bestill en frisk frappé og nyt dagen og livet. En enkel måte å ta seg fra Ammoudia til Preveza er med lokalbuss som går hver dag, i høysesong.  


Tips & Inspirasjon

Les om Ammoudia, se våre reisetips eller ta en titt på mulighetene for oppdagelser i Epirus-området.

Hotellene i Ammoudia

  • Bo i en koselig fiskerlandsby
  • Nært en herlig sandstrand
  • Hyggelige bassengområder
Se alle våre hotell i Ammoudia

Reisetips til Ammoudia

Her har vi samlet alle reisetips til Ammoudia.

Se alle reisetips til Ammoudia

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.