Severdigheter i Aalborg

6 severdigheter i Aalborg

En ting Aalborg er spesielt kjent for, er de spennende kulturelle severdighetene. Her finnes både moderne kunst, Utzon Centeret med fokus på arkitektur og design, samt zoologisk hage som er ekstra populært blant de små. Vi har plukket ut 6 severdigheter i Aalborg som er verdt et besøk!

1. Museet Kunsten

Kunsten er Aalborgs førende kulturinstitusjon, hvor moderne kunst fremvises i spennende rammer. Selve museet er designet av den verdensberømte finske arkitekten Alvar Aalto, og ble oppført i 1972 i hvit marmor. Kunsten har i de seneste år blitt restaurert med stor respekt for den opprinnelige museumsbygningen. Hvert år avholdes mer enn 200 foredrag, konserter, familieverksteder og guidede turer. På museets kafé serveres kaffe, kaker og kulinarisk kunst - når du har behov for en liten hvil til å fordøye alle inntrykkene.

2. Utzon Center

Er du interessert i arkitektur, så anbefaler vi et besøk til Utzon Center i Aalborg. Her får både store og små lære mer om arkitektur på en leken og morsom måte, og man får innføring i viktigheten av gode arkitektoniske løsninger for det daglige liv som kan forbedre livskvaliteten. Museet er laget på idéer til den berømte danske arkitekten Jørn Utzon, som var et nysgjerrig, fremtidsrettet, kreativt og lekende menneske. Du får derfor også en grundig innføring i hans verk og tanker.

Kunsten i Aalborg
Utzon Centeret

3. Aalborg Zoo

Sentralt i Aalborg finner du byens dyrehage hvor du kan møte mange spennende og eksotiske dyr. Du kan blant annet se løver, elefanter, sjøløver og pingviner - for å nevne noen! I Aalborg Zoo finnes det også flere restauranter og iskiosker, samt lekeplass. Her kan både store og små kose seg i mange timer. 

4. Fantastiske utsikter fra Aalborg Tårnet

Aalborg Tårnet er byens landemerke og med sine 105 meter er det også det høyeste utsiktspunktet i hele Aalborg. Fra toppen av tårnet kan du nyte en fantastisk utsikt over hele byen i 360 grader, og om du samtidig ønsker noe godt å spise og drikke så kan du ta turen innom tårnets bistro. Entréen er overkommelig, og tårnet holder åpent for besøk de fleste dager fra kl. 10-17.

5. Aalborghus Slott

Aalborghus er et unikt bindingsverksslott som ligger i fine grønne omgivelser ned mot Havnefronten i Aalborg sentrum. Du kan spasere gjennom slottsparken rundt Aalborghus og nyte de historiske bygningene. På sommeren kan du også besøke fangehullet og de mørke kasemattene under jorden som står i stor kontrast til det ellers så idylliske anlegget.

6. Springeren - et maritimt opplevelsessenter

Museets store attraksjon er ubåten Springeren, hvor du kan gå om bord i en ekte ubåt og oppleve den spennende fornemmelsen man får ved å oppholde seg og utforske dette særpregede fartøyet. Du kan også ta en titt på samlingen av skipsmodeller, uniformer og mange andre maritime effekter. For barn arrangeres det jevnlig flere morsomme aktiviteter, som spennende piratspill, hvor man kan konkurrere med sine venner eller familie, eller hva med å prøve en ekte seilsimulator?

Aalborghus Slott