SAS er vår strategiske partner

Apollo har en strategisk viktige samarbeidspartner i flyselskapet SAS. For oss i Apollo er det ytterst viktig at våre samarbeidspartnere driver et fokusert bærekraftsarbeid, og nedenfor har vi listet opp en del av det arbeidet SAS gjør: SAS jobber både i det små og i det store for å redusere sitt klimaavtrykk. Ambisiøse mål er satt for å blant annet redusere støy, øke bruken av biodrivstoff og i stor grad redusere påvirkningen karbondioksid har på klimaet.

SAS fokuserer på fire av de Globale målene som omfatter likestilling mellom kjønnene, anstendige arbeid og økonomisk vekst, ansvarlig forbruk og produksjon samt å stoppe klimaendringene. 

  

  

 • Fornyet flyflåte. 
  Nye fly har vist seg å være like effektive som forventet, og har et redusert drivstofforbruk med opp til 15-18 %, sammenlignet med tidligere flytyper.
   
 • Gjøre produkter og tjenester mer bærekraftige. 
  SAS’ mål er å innen en 10-års periode ha 100 % bærekraftige materialer i sitt tilbud til kundene. Som for eksempel med det nye matkonseptet om bord, Matkuben, håper man å kunne spare mer enn 50 tonn plast hvert år.
   
 • Mer effektiv bruk av SAS flyene. 
  I den daglige driften, dvs. å forsikre seg om at alle ansatte i SAS flyselskapsdrift, har de nødvendige forutsetninger og kunnskaper for å være drivstoff-effektive.
   
 • Kontinuerlig oppfølging og modifisering av aerodynamikken, vekt og effektivitet av SAS fly. 
  Et eksempel på forbedret aerodynamikk er virveldempere (sharklets/winglets). Et annet eksempel på bedre teknologi er oppgraderingene som har blitt gjort ved ordinært teknisk vedlikehold av store deler av flyflåten. I praksis innebærer det at motorene oppgraderes til en nyere og mer drivstoffeffektiv versjon enn den opprinnelige.
   
 • Renere fly
  Et rent og blankt fly har lavere luftmotstand og bruker derfor mindre drivstoff. SAS tørrvasker sine fly og det med et rengjøringsmiddel som er 96% nedbrytbart. Vannforbruket har med dette tiltaket minsket fra 13 000 liter vann til bare 60 liter for å vaske et helt fly.
   
 • Vekt - SAS har installert nytt interiør i alle nye fly. 
  Interiøret karakteriseres av at det er mer moderne, med bedre materiale og lavere vekt, som for eksempel lettvektseter. Den lavere vekten gjør at det er mulig å redusere bruken av drivstoff.
   
 • Kompensasjon for sine karbondioksidutslipp. 
  CO2-kompensasjon er ett av initiativene i SAS' miljø- og bærekraftsarbeid og gjøres etter at de har gjort det de kan, med dagens teknikk, for å redusere sin klimapåvirkning.
   
 • Prosjekt med utvikling av elfly. 
  Sammen med flyprodusenten Airbus deltar SAS i et prosjekt der målet er å skape forutsetninger for el- og hybridteknikk for kommersielle fly i stor skala.
   
 • Biodrivstoff. 
  SAS deltar i flere ulike samarbeid med den hensikt å bidra til en storskala, kommersiell produksjon samt økt bruk av biodrivstoff på sine flyvninger.
   
 • Biodrivstoff som tilleggstjeneste
  SAS har gjort det enkelt å kjøpe til biodrivstoff og dermed bidra til å redusere klimapåvirkningen sammenlignet med fossile drivstoff. (Mengden biodrivstoff kan bli benyttet på hvilken SAS-flyvning som helst.)

Les mer på sas.no