Fakta – Ajman

Lokal tid:

Norsk tid +3 timer vintertid, norsk tid +2 timer sommertid.

Språk:

Arabisk

Valuta:

AED = Emiratarabisk dirham

Pass og visum:

Visum kreves for norske statsborgere. Les mer her.

Mat og drikke:

Gjennomsnittspris for en enkel middag ligger på ca. 130 kroner pr. person. Alkohol er tillatt i Ajman og serveres på restauranter og hoteller.

Transport t/r hotell:

Det er ca. 10 km fra flyplassen i Dubai til Ajman. Transferen til hotellet tar ca. 30-60 minutter avhengig av trafikken. Ved nyttår er det mange arrangementer i Dubai og man må påregne større forsinkelser i trafikken. Ankomst til hotellene kan bli ca. 1 time senere enn vanlig. Transferen skjer vanligvis uten personale fra Apollo.

Strender:

Ajman har en 16 km lang hvit sandstrand.

Nyttig informasjon:

Depositum De fleste hotellene krever et depositum ved innsjekking, vanligvis ca. 200 US$ pr. rom. Beløpet reserveres på kredittkortet og tilbakeføres ved utsjekking.

Alkohol Prisene i barer og restauranter tilsvarer omtrent norske priser. Alkoholholdig drikke fås i de aller fleste tilfeller bare kjøpt i hotellene; aldersgrensen er 21 år. Tollfrie varer kan kjøpes på flyplassen i Dubai både ved ankomst- og avreise. (Dersom ett av våre hoteller ikke selger alkohol, vil det framgå av hotellbeskrivelsen.) Det er ytterst uvanlig at det serveres alkohol før solen er gått ned under ramadan, og det kan være begrensninger på hvor alkohol serveres.

Ramadan Rundt 6. mai 2019 begynner den muslimske fastemåneden Ramadan. I denne perioden vil mange forretninger være stengt, og livet går stort sett litt langsommere overalt. Det er meget uvanlig at det serveres alkohol før solen går ned. På noen reisemål og hotell serveres ikke alkohol i det hele tatt under Ramadan, andre steder kun på utvalgte steder eller tillates kun på rommet. Det er ikke underholdning under Ramadan. Også Apollos utflukter kan bli påvirket.

Omtrentlige datoer for kommende år: 24. april 2020 13. april 2021 3. april 2022

Skikk og bruk I Emiratene soler man seg ikke toppløs, og man går ikke utenfor strendene eller bassengområdet i badetøy. I Ajman er det noe strengere mht. klesdrakten og i tillegg til å dekke til skuldre og knær skal man unngå tettsittende og gjennomsiktige klær samt dekke overarmer og ankler. Menn bør ha langbukser. Ved besøk i moské skal kvinner dekke til håret med sjal.

For øvrig Emiratene er i sterk vekst, og det foregår en kontinuerlig utbygging i byer og tettsteder. Det kan derfor pågå byggearbeider utenfor hotellene våre, noe som kan oppfattes som forstyrrende.

Vær oppmerksom på at personer under 21 år ikke får sjekke inn på hoteller i De forente arabiske emirater, som ikke reiser i følge med foreldre/foresatte. Har du ikke samme etternavn som foreldre/foresatte, må du fremvise fødselsattest. Er du under 21 år og reiser med en annen voksen person over 21 år, må du ha med kopi av pass til foreldre/foresatte, samt en fullmakt på engelsk. Ta kontakt med ambassaden for mer informasjon.