Guide til Kanariøyene

Kanariøyene er nordmenns desiderte favorittreisemål om vinteren, men hvis du aldri har vært her før kan det være vanskelig å vite hvilken øy du skal velge. Hver og en av øyene har nemlig sin helt unike personlighet, og byr garantert på langt mer enn du tror!

Vinterens favorittreisemål

De berømte Kanariøyene troner topplisten over vinterens mest populære reisemål, og mange av oss reiser tilbake til samme øy år etter år. Men hvor godt kjenner du egentlig de ulike øyene – og er du sikker på at du velger den riktige øya for deg? Fersking eller en kjent traver: Vårt beste tips er å lese videre! Det er nemlig store forskjeller på de ulike øyene og hver og en av dem byr på noe helt unikt. Hvem vet; kanskje du finner en ny favoritt?

Mangfoldige Gran Canaria

Gran Canaria er som et kontinent i miniatyr. Med herlig vær året rundt har øya lenge vært en storfavoritt blant nordmenn – og er det perfekte reisemålet for nybegynneren! Her får du nemlig det beste av både sol og bad, mat, fornøyelser, shopping, severdigheter og sportsaktiviteter på ett og samme sted.

La føttene gli gjennom sanddynene i Maspalomas, nyt late dager på den langstrakte sandstranden i Playa del Ingles, eller bli kjent med moderne Meloneras. Reis mot de grønne fjellene i nord og utforsk bananplantasjer og vakre landsbyer, eller bli med Apollo og Rocky Adventures på uforglemmelige fotturer gjennom variert landskap. Når storbybehovet melder seg retter du snuten mot Las Palmas, som lokker med flotte parker, shopping i verdensklasse og deilige tapas!

Gå ikke glipp av: Las Palmas bugner over av trendy barer. For den ultimate voksenkvelden anbefales en middag på takterrassen til Bohemian suites and spa i Maspalomas, eller en tur innom Benito i Las Palmas – øyas beste cocktailbar.

Les våre beste reisetips til Gran Canaria

Naturmekkaet La Gomera

La Gomera viser deg en ny og uberørt side av Kanariøyene, og er en drøm for enhver friluftsentusiast. Den beste måten å utforske øya på er definitivt til fots – for her er nemlig hvert skritt et økologisk eventyr gjennom grønnkledde fjell og pittoreske landsbyer.

Utforsk nasjonalparken Garajonay, som står på UNESCOs liste over verneverdige områder og er én av Europas siste urskoger. Under tåketeppet vokser den unike røsslyngen og de imponerende laurbærtrærne med lange, grønne skjegg som gir skogen en nærmest trolsk stemning. Snakk om en opplevelse du sent vil glemme! Når badebehovet melder seg vil de særegne lavastrendene på syd-, og vestsiden innfri ethvert behov.

Gå ikke glipp av: Storslagne Vallehermoso, som ligger nordvest på øya. Rundturen er 12 kilometer lang og tar ca. fem timer å fullføre, og underveis garanteres du en wowfaktor der du omringes av fjellkløfter, irrgrønne landskap og kanariske daddelpalmer.

Les våre beste reisetips til La Gomera

Strandparadiset Fuerteventura

Midt mellom Afrikas vestkyst og Gran Canaria ligger Fuerteventura, den nest største av Kanariøyene. Nærmeste nabo er ferieøya Lanzarote, men der Lanzarote går i dramatisk svart er Fuerteventura en fargerik opplevelse med klare soldager, oaser og frukttrær så langt øyet kan se.

Hver Kanariøy har sitt særpreg. På Fuerteventura er det de vakre strendene. De er fantastiske, forbløffende og gigantiske både i lengden og bredden; alt fra Playa Cotillos rolige laguner og de vernede, bølgende sanddynene Las Dunas i nord, ned til perleraden av sandstrender med bl.a. Playa de Sotavento og den tre mil lange Playa de Jandia på Jandiahalvøyas sørøstside. Den evige vinden gir perfekte forhold for vind- og kitesurfing, og de aller beste surfestedene finner du i Corralejo og på øyas vestside.

Les våre beste reisetips til Fuerteventura
Takket være den lokale kunstneren César Manrique er arkitekturen på øya helt unik.

Stilrene Lanzarote

Både naturelskere og strandentusiaster elsker Lanzarote! Her har man lyktes i å beholde den opprinnelige arkitekturen med lav bebyggelse og pittoreske, hvitmalte hus, og den rene stilen i kombinasjon med øyas magiske vulkanlandskap bidrar til en helt spesiell atmosfære.

Ta bena fatt og følg den sjarmerende strandpromenaden fra Puerto del Carmen og forbi Matagorda og Los Pocillos, helt til hovedstaden Arrecife. Gå deg vill på markedet i den gamle hovedstaden Teguise, som ble grunnlagt på 1400-tallet, og utforsk nasjonalparken Timanfaya med sine majestetiske vulkaner og fantastiske natur. Frister det mest å bade? Da har du også kommet til rett sted! På Lanzarote finnes det haugevis av flotte strender, og Papagayostrendene er enhver badeløves drøm!

Gå ikke glipp av: Jameos del Aqua! De vulkanske grottene er en helt unik opplevelse i seg selv, men for den ultimate opplevelsen spiser man middag i restauranten eller blir med på en av de mange konsertene som arrangeres her.

Opplevelserike Tenerife

Hvis det er natur og unike opplevelser som står øverst på ønskelisten, bør du definitivt oppleve Tenerife. Den største, vakreste og frodigste av Kanariøyene byr nemlig på alt fra jeep-safari og vulkanbesøk til klassisk badeferie med flotte strender.

Utforsk Tenerifes storslagne stolthet: vulkanen og nasjonalparken Teide. Bli kjent med øyas innbyggere i hovedstaden Santa Cruz og landsbyene langs den kuperte nordkysten – som La Orotava med sine godt bevarte 1500-tallshus og den gamle hovedstaden Garachico. Finn roen i Masca-dalen og nyt nyplukkede bananer, ananas, papaya, mango og avokado. Kanskje har du også litt flaks, og får oppleve jakarandatreets vakre, syrinfargede blomster på bar kvist? Uansett vil Tenerife trollbinde deg. Det er nemlig veldig lett å forelske seg i denne vakre øya, hvor naturen veksler mellom milde og frodige områder – og dramatiske fjellandsskap!

Gå ikke glipp av: Europas største karneval som arrangeres her hvert eneste år i februar/mars, eller et av Spanias beste flamencoshow, Piramide de Arona. Den perfekte smakebiten av Spania og et must når du er her.

Les våre beste reisetips til Tenerife

Flere tilbud & tips

Se alle våre tilbud, finn ditt drømmehotell eller meld deg på vårt nyhetsbrev.

Aktuelle tilbud

Her finner du alltid våre billigste reiser, beste tilbud og aktuelle kampanjer akkurat nå.

Alle hotell på Kanariøyene

På Kanariøyene finnes det et stort tilbud av hotell for enhver smak. Finn din favoritt i dag!

Se alle hotell på Kanariøyene

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.