5 reisemål dit tenåringen gjerne blir med

Har tenåringen plutselig blitt for kul for å bli med på familieferien? Fortvil ikke: Dette er reisemålene de ikke klarer å motstå – og rådene som vil hjelpe deg med å overbevise selv den aller vanskeligste! Nøkkeltipset for å få med tenåringen på familieferie er egentlig ganske enkel: Velg en destinasjon med et bredt spekter av muligheter, som innfrir alles behov!

Det er nemlig ikke sant at dagens unge bare vil late seg på stranda eller feste til sola står opp – snarere tvert om. De er reflekterte og nysgjerrige, eventyrlystne og rastløse. De vil oppdage nye steder, møte nye mennesker og fylle feriene med opplevelser de kan fortelle om – og selv aldri vil glemme. Om destinasjonen i tillegg er bildevennlig er det ofte et pluss (for mange).

Så til det store spørsmålet; Hvor skal man dra?

«Snorkle, dykke, bade, sol!»

En familieferie med tenåringer trenger selvfølgelig ikke å fylles med aktiviteter fra A til Å, så lenge det finnes muligheter! Derfor er det ikke så overraskende at Egypt på kort tid er blitt en selverklært favoritt, og det vinterreisemålet med flest tenåringer i reisefølget!

Her finnes det nemlig noe for hele familien: fantastiske hotell (til vennlige priser!), paradisstrender med silkemyk sand, dykkemuligheter i verdensklasse og historiske underverker som vil imponere hele reisefølget.

Storfavoritten Sharm El Sheikh egner seg best hvis tenåringene er med, for her er utvalget større og aktivitetene fler. Tilbring dagene på stranden med snorkleutstyret lett tilgjengelig, bli med på båttur til havs og se delfinene leke seg i det fri. Etter å tilbragt halve dagen i/under vann, spaserer dere selvfølgelig inn til sentrum hvor det yrende folkelivet i gamlebyens souk er en unik opplevelse i seg selv – eller ut til ørkenen hvor firhjulingene venter!

«Kan vi dra til Dubai??»

Over 30 prosent av våre gjester i Emiratene er familier. Det høres kanskje ikke sjokkerende mye ut, men det er faktisk høyest andel enn noen andre av vinterens reisemål!

Er vi overrasket? Langt i fra. For hvilke barn eller ungdommer vil vel avslå muligheten til å kunne kjøre snowboard i ørkenen, kjenne på adrenalinrushet i elleville temaparker, nyte livet på verdenskjente beach klubber, eller teste ut verdens høyeste/raskeste/lengste av.. vel, alt?

Ras al Khaimah byr dessuten også på sesongens villeste utendørsaktiviteter. Her venter ikke bare verdens lengste zipline, men også et unikt landskap perfekt tilrettelagt fra terrengsykling og klatring, til Via Ferata og dykking. Kombiner dette med late dager på hotell i særklasse og en dagstur til Dubai, så garanterer vi en familieferie hvor alle behov fylles!

Zip-line i Emiratene Zip-line i Emiratene

Ubegrenset med aktiviteter

For selv om Dubai huser alt som er størst, er emiratet også en favoritt for de aller minste. I dette innlegget har vi ramset opp 10 barnevennlige grunner til det, som også vil inspirere til uforglemmelige familieaktiviteter!

Tips: Ikke glem fredagsbrunsjen! I Emiratene er nemlig dette en lokal institusjon og en klassisk opplevelse man virkelig ikke kan gå glipp av. Her disker byens beste hotell og restauranter opp det lekreste av det lekreste, og inviterer til et festmåltid dere aldri vil glemme – ofte med ulike temaer tilpasset ulike målgrupper! Mitt råd? Gjør research på forhånd og begynn saaakte. Her er brunsjen et maraton – ikke en sprint

«Gresshoppe til middag?!»

En annen favoritt blant tenåringsfamiliene er Thailand – smilets land. Med utallige øyer å velge i mellom hvor alle dekker ulike behov, er det ikke så rart å forstå hvorfor. Her kan ungdommen huske i jungelen og dykke i farvannet, padle kajakk gjennom grotter, utvide smaksløkene og bade seg skrukkete. Legger man inn et par dager i Bangkok i tillegg får man dessuten det beste av to verdener: majestetisk strandliv kombinert med kultur, historie og shopping. Hvem takker vel nei til det?

Tips: Man kan selvfølgelig ikke reise til Bangkok uten å få med seg Grand Palace. Men for å blidgjøre tenåringen litt kan dere svippe innom Khao San Road på veien, som ligger knapt en kilometer unna. Den 400 meter lange gaten er nemlig verdens mest kjente «backpackergate» og bugner over av uforglemmelig opplevelser. Hva med nystekte innsekter rett fra grillen til kveldsmat? Hakuna Matata!

Tenåringen vil digge Japan! Tenåringen vil digge Japan!

«Konichiwa!»

Det er derimot ikke bare Thailand som trender i Asia. Spennende destinasjoner som Sri Lanka og Bali vokser – og ikke overraskende byr også disse opp til fantastiske naturopplevelser i perfekt kombinasjon med flotte strender. På Sri Lanka venter både flotte nasjonalparker og hvalsafari, og et ekstremt imøtekommende folk. Bali er på sin side både kunstnernes og de mer spirituelles favoritt; med haugevis av yoga-, og meditasjonssentre, fargerike kunstmarked, frodige rismarker og flere instagramvennlige steder enn en fotoentusiast kan drømme om.

Skulle det heller friste med en storbyferie er det få byer tenåringen vil digge mer enn Japans hovedpulsåre; Tokyo. Her får dere et innblikk i både fortiden og fremtiden på én gang, spekket med historie og kultur, neonlys og karaoke. Glem med andre ord New York – Tokyo er årets feteste by!  

PS! Shopaholikeren vil garantert gå bananas på kjøpesentrene. Hobbyfotografen vil mest sannsynlig aldri klare å legge ned linsa, og matentusiasten? Vel, la oss bare si at du bør belage deg på å måtte erstatte fredagstacoen med ramen. Du er herved advart.

«Åh plis, ikke Granka!»

Enig – vi vil heller ikke til Granka. Det kan Svein ha for seg selv. Gran Canaria derimot? Definitivt – også med tenåringen! At Kanariøyene ikke er stemplet som hverken kult eller hipt, forblir nemlig et under for oss, for det burde det virkelig være.

Flaggskipet Gran Canaria er nemlig langt mer enn Puerto Rico og Playa del Inglés. Meloneras huser for eksempel alt fra Gucci og latterlig freshe (og fotogene) hotell som Lopesan Baobab, til en sjarmerende strandpromenade og restauranter som serverer førsteklasses tapas. Herfra er det også kort vei til Las Palmas’ storbypuls og trendy takterrasser, og enda kortere vei til Maspalomas’ mystikk. Dermed kan dere huke av både bading, skattejakt i ørkenen OG shopping på en og samme dag.

Surfere fra alle verdens hjørner har på sin side for lengst lagt sin elsk på Fuerteventura, som ikke uten grunn kalles for Europas Hawaii. Her ligger også Playitas, Europas største sportshotell, som kan skryte på seg over 1 million kvadratmeter med aktivitetsmuligheter. Perfekt for en aktiv familieferie!


Tips & inspirasjon

Last ned Apollos reiseapp, se våre inspirasjonssider eller meld deg på vårt nyhetsbrev.

Hvordan blir du inspirert?

Feriestemning, gode tips om utflukter, restauranter og mye mer. Les og finn inspirasjon til reisen din!

Les mer

Apollos reiseapp – tilbud, tips og informasjon

Reiser du med oss på en charterreise kan du laste ned appen vår helt gratis og ta den med på reisen – vi tror den kan gjøre ferien din enda bedre.

Les mer

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.