Severdigheter på Bali

Magiske rismarker, vakre templer og en fantastisk natur – Bali har mye å by på og det finnes mye å gjøre på denne allsidige øya. Vi har samlet våre beste tips til severdigheter du bør få med deg når du er på Bali!

 

Sacred Monkey Forest Sacred Monkey Forest

Ubud Monkey Forest

I Sacred Monkey Forest i Ubud vrimler det av søte aper og du kan besøke tre ulike templer. Skogen som omgir templene består av ikke mindre enn 115 ulike tresorter. Sacred Monkey Forest drives i den hinduistiske filosofien Tri Hata Kana, som innebærer tre ulike måter å oppnå lykke. Nemlig harmoni mennesker mellom, harmoni mellom mennesker og natur og harmoni mellom mennesker og Gud. Utenom forskning og bevaring av området, utøves det også flere religiøse ritualer. Kanskje du kommer til å følge deg spesielt rolig og harmonisk etter et besøk her. 

Elefantgrotta Goa Gajah

Er du historieinteressert og liker heftige grotter er Goa Gajah noe for deg! Grotta ble bygget på 1000-tallet og kalles Elefantgrotta, takket være beliggenheten like ved Elefantelva. Man tror at grotta ble bygget av spirituelle og meditative grunner. Goa Gajah ligger 10 minutter fra Ubud. Grotta i seg selv er ganske liten, men for å være tusen år gammel er den ganske imponerende. 

Tempelet Tanah Lot Tempelet Tanah Lot

Uluwatu Temple

Besøk et av de viktige templene på Bali, nemlig Uluwatu-tempel i sørlige Kuta. Tempelet er kjent for sin fantastiske beliggenhet, som også navnet antyder da ulu betyr topp og watu betyr klippe. Tempelet ligger på kanten av en 70 meter høy klippe ovenfor det Indiske hav.  

Mange velger å besøke tempelet på kvelden for å se den nydelige solnedgangen over det dramatiske landskapet. Kvelden er også en bra tid å komme hit på ettersom det daglig er hinduistiske danseopptredener - såkalt Kecak-dans.

Se opp for de søte, men rampete apene. Det sies at de vokter over tempelet, men de rapper gjerne med seg solbriller, hatter og andre løse gjenstander. Du kommer deg lettest hit med taxi.

Tanah Lot

Et av de mest fotograferte stedene på Bali er tempelet Tanah Lot. Navnet betyr land i havet på balinesisk, ettersom det ligger på en liten klippe i havet. Tanah Lot ligger i Tabanan, og stammer fra 1500-tallet. Ifølge mytologien var det Dang Hyang Nirartha, en mann med magiske krefter som flyttet klippen til havet og bygget tempelet. I området rundt Tanah Lot ligger det flere kunstbutikker hvor du kan kjøpe med deg lokal håndverk.

Rismark på Bali Rismark på Bali

Spektakulære rismarker

Gå ikke glipp av Balis magiske rismarker som finnes rundt omkring på øya. Utenom at de spektakulære rismarkene er veldig instagramvennlige er de også en bra severdighet for å oppdage det "ekte" Bali. 

Rismarkene finner du i de sentrale og nordlige delene på øya. Rismarken som anses som den vakreste og som til og med er å finne på UNESCOs verdensarvliste er Jatiluwih risterrasser i Tabanan på nord-vestre Bali. Det finnes også vakkert landskap å besøke like nord for Kuta. Begi deg ut på egen hånd med et kart, eller bli med på en arrangert utflukt

Bestig Mount Batur

Mount Batur er en aktiv vulkan på Bali, med en høyde på 1700 meter. Å bestige Mount Batur på en soloppgangstur er virkelig et minne for livet! Dette er en tur for deg som er i god form og husk gode sko!


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.