De beste strendene og utflukter fra Lisboa

Utflukter fra Lisboa

Ta en tur ut av Lisboa – kanskje til stranden? Det finnes mange alternativ! Besøk et eventyrlig slott, bade i havet eller ta deg ut på nye eventyr langs kysten.

Bestill reise til Lisboa >>

Se flere reisetips til Lisboa

Stranden i Estoril utenfor Lisboa Stranden i Estoril utenfor Lisboa

De beste strendene nær Lisboa

Frister det med et bad i havet? I det sentrale Lisboa finnes det ingen strender. Fortvil ikke! Kun 30 minutter unna ligger kysten med sine myke sandstrender. Både Estoril og Cascais er hyggelige utfluktsmål med skjønne bykjerner med små strender her og der. Du reiser enkelt med tog eller buss. En lang og flott sandstrand finner du i Costa da Caparica – omtrent 20 minutter fra sentrum i Lisboa med bil.

Den mest populære stranden nær Lisboa, er Praia de Carcavelos – takket være transportmulighetene dit. Etter 20 minutter med tog er du fremme ved en lang, gyllen sandstrand. Hit kommer både turister og lokalbefolkning. Så litt folksomt kan det være.

Lisboa til Algarve

Vil du på en lengre utflukt? Dra fra Lisboa til Algarve. Reisen tar omtrent tre timer. Algarve er rett og slett kjent for sin kyst. En av Algarvekystens mest kjente turistbyer er Albufeira, som med sin historie som gammel fiskeby er en skikkelig koselig by med brosteinsgater og hvitkalkede hus.

Hage ved slottet Quinta da Regaleira Hage ved slottet Quinta da Regaleira

Eventyrlige Sintra

I det du kommer inn i Sintra er det som å krype inn i hvilken som helst Disney-film. Byen ligger tre mil fra Lisboa og er klassifisert på verdensarvlisten. Sintra klatrer opp i høyden og karakteriseres av fargerike hus som får hvem som helst å ønske å flytte inn(!).  

Sintras mest kjente severdighet er slottet Pena Palace, som med sine fargerike tårn og vakre park er en fryd for øyet. Penapalasset stod ferdig på midten av 1800-tallet og var en gang i tiden et kongelig slott. Slottet ligger høyt oppe i fjellet – så hopp inn i en taxi, ta bussen eller utfordre dine medreisende til en skikkelig vandretur.

Tett fulgt av Pena er det majestetiske slottet Quinta da Regaleira. Den utsmykkede fasaden, de gotiske tårnene og mystiske, underjordiske gangene gjør slottet til et av Sør-Europas heftigste. Tusle rundt, og hva du enn gjør – ikke gå glipp av The Initiation Well. Brønnen ble i utgangspunktet laget for seremonielle hensikter, og ligner på et underjordisk tårn med trapper. Det er utrolig spennende å gå ned spiraltrappen ned til bunnen av brønnen. Det sies at det skal være inngangen til en underjordisk labyrint.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.