Algarves beste surfestrender

Langs Algarvekysten venter magiske gyllengule sandstrender i vakre omgivelser med mektige klippeformasjoner. Er du ute etter førsteklasses surfing? Da skal du definitivt sette Algarvekysten din bucketlist! På Algarvekysten finner du nemlig noen av Europas beste surfestrender. 

Michel-Torneus Michel-Torneus

5 steder for surfing å utforske på Algarvekysten

  1. Sagres
  2. Arrifana
  3. Albufeira
  4. Beliche
  5. Amado

Den 170 kilometer lange Algarvekysten byr på herlige strender så langt øyet kan se og de fleste har fantastiske surfeforhold året rundt! Her finner du surfestrender som passer så vel nybegynnere som den erfarne. Vil du dra til flere strender under oppholdet anbefaler vi leiebil slik at du kan kjøre langs den magiske Algarvekysten og stoppe på de surfestrendene som passer deg best! Noe det kan være greit  å kjenne til er at det på Algarves sørlige kyst er lavere bølger om sommeren enn om vinteren. 

Surfing Beliche Beach, Algarve Surfestranda Beliche byr på herlige bølger.

Sagres

Helt ytterst ut på Algarves sørvestlige spiss ligger den sjarmerende fiskerlandsbyen Sagres som er en av de mest populære stedene for surfing på hele Algarvekysten. Her ligger forholdene til rette for førsteklasses surfing som passer like bra for den erfarne som nybegynneren. I Sagres er det fire strender i gangavstand fra byen der de to beste for surfing er Praia da Mareta og Praia do Tonel. 

Arrifana

Praia Arrifana som ligger vakkert til i en vik passer perfekt for nybegynneren, spesielt om du kommer hit om sommeren siden vannet her er betydelig roligere enn i vinterhalvåret. Her venter en digg stemning med likesinnede og et hett tips er å bli igjen ut mot kvelden og surfe i solnedgangen. 

Albufeira

Albufeira er en populær ferieby om sommeren og lokker til seg mange nybegynnere. Stranda Praia Falesia i Albufeira består av en herlig sandbunn og bølgene er passe store. Er du mer erfaren og er ute etter større bølger og utfordringer er bølgene i Albufeira større i vinterhalvåret, ellers er det flere andre bra og mer utfordrende surfestrender i nærheten.  

Beliche

Vil du ha fantastiske omgivelser med bølger i verdensklasse? Da skal du definitivt ta turen til stranda Beliche! Relativt nært Sagres men allikevel et stykke unna turistområdene finner du denne perlen, hit kommer både nybegynnere og erfarne surfere siden bølgene her kan være riktig så utfordrende, for nybegynneren er det også en surfeskole i nærheten.

Amado 

På den fantastiske stranda Amado kan du glede deg til perfekte bølger som dessuten er beskyttet fra nordvestvinden. Stranda som er cirka en kilometer lang ligger i et fredet område uten noen som helst bebyggelse. Det er ikke surfeskoler eller liknende her men det finnes i nærliggende byer og steder. Faktum er at stranda Praia do Amado er så pass bra at det i blant til og med avholdes internasjonale surfekonkurranser her. 

Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Algarve, finn reise til Algarve og bestill eller abonner på vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Algarve

Algarvekystens beste strender, herligste naturopplevelser og mye mer. Her har vi samlet noen av våre beste tips til reisen din til Algarve!

Se alle reisetipsene til Algarve

Algarve

  • Sjarmerende kystbyer
  • Kilometerlange sandstrender
  • Høyt rankede golfbaner
Se alle reiser til Algarve

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.