Ting å gjøre i Lisboa

I Lisboa finnes det både spennende bydeler å gå seg bort i, heftige opplevelser og utsiktsplasser å oppdage. Finn din favoritt blant våre tips på ting å gjøre i Lisboa!

Trikken i Lisboa, tips på apollo.no Trikken i Lisboa

1. Ta trikken i Lisboa

Det er "et must" i Lisboa. Hopp på trikken! De gule trikkene er karakteristiske for Lisboa og benyttes av både turister såvel som lokalbefolkningen. Den mest populære linjen er nummer 28, som tar deg gjennom smale gater, forbi kjente severdigheter som katedralen og det moriske slottet Castelo de S. Jorge. Om du vil se disse uten for mye trengsel? Dra på kvelden eller tidlig på morgenen.

2. Museum i Lisboa

Foruten alle kjente severdigheter i Lisboa, så finnes det i tillegg mange kunstmuseer. Et av de mest kjente er Gulbenkianmuseet, som åpnet i 1969. En mer moderne opplevelse får du på MUDE, Museu do Design e da Moda, et tidligere bankpalass som nå huser et designmuseum. Visste du at Lisboa og Portugal er kjent for sine fliser? På Museu Nacional do Azulejo finnes det en samling av fliser som strekker seg tilbake til 1400-tallet. Spennende kulturhistorie finner du på Museu do Chiado.

Heisen Elevador de Santa Justa i Lisboa Heisen Elevador de Santa Justa

3. Ta heisen til svimlende utsikter

En heftig severdighet i Lisboa er heisen Elevador de Santa Justa. 45 meter opp i lufta får du en skikkelig utsikt Lisboa, samt en café som frister med vått og tørt. Hygg deg med noe å drikke og kikk utover Lisboas tak.. Heisen ble designet på 1800-tallet og har vært i funksjon siden 1905. Idag er det et landemerke i Lisboa.

4. Lisboas gamleby - Alfama

En avslappende vandring i Lisboa eldste bydel, Alfama, er én ting du ikke må gå glipp av i Lisboa. Her er gatene som en labyrint, med trange smug og bratte bakker. I Lisboas gamleby er det flere kirker å sjekke ut, men vi anbefaler i høyeste grad å bare gå seg vill i gatene, kikke på lokalbefolkningen og klesvasken som henger utenfor vinduene. Før du forlater Alfama, kom deg opp til terrassen Miradouro de Santa Luzia for en nydelig utsikt over byen.

Taubane i Lisboa, tips på apollo.no Taubane i Lisboa, Telecabine Lisboa

5. Bli kjent i Lisboas sentrum

Lisboas sentrum heter Baixa, og beskrives som byens hjerte. Her finner du mange av Lisboas mest kjente severdigheter. Du finner også store bulevarder, som Rua da Augusta, og majestetiske torg som Rossio. En annen populær bydel i Lisboa er Bairro Alto, som ligger på en ås. Området er først og fremst kjent for sitt levende natteliv, men det er like koselig å henge her på dagtid. Gå ikke glipp av bydelens vakre hage, Jardim São Pedro de Alcântara.

6. Ta en tur med taubanen

En koselig opplevelse i Lisboa er en tur med taubanen, Telecabine Lisboa. Taubanen svever rolig over elven og gir en flott utsikt til Europas nest lengste bro, Vasco Gama. Turen tar mellom 8-12 minutter. Prisen er kun et par euro. Dette er helt klart barnas favoritt! Du stiger om bord ved Passeio das Tágides eller Passeio de Neptuno (ved Oceanarium). Taubanen kjører hver dag og går fra kl. 11.00 til 19.00. Alle priser og åpningstider finnes på hjemmesiden

7. Dra på utflukt!

Nær Lisboa finnes det både herlige badestrender, badebyer og kjente steder. Les våre tips på utflukter fra Lisboa her.


Bestill en storbyreise!

Velg mellom en rekke reisemål – kombiner sol og bad med storby, shopping, fornøyelser og kultur.

Roma

  • Opplev historiske severdigheter
  • Fantastisk matkultur
  • Bra shopping
Bestill en reise til Roma

Paris

  • Restauranter i toppklasse
  • Rik historie, kultur for alle smaker
  • Shopping i overflod
Bestill en reise til Paris

Barcelona

  • Unik arkitektur
  • Herlige tapasbarer
  • Strand midt i byen
Bestill en reise til Barcelona