Oppdag Skopelos

Opplev Skopelos i ferien. Kanskje gjør du som Meryl Streep i Mamma Mia og tar trappene opp til en av øyas små kirker? Eller hvorfor ikke gi deg ut på tur på en av de flotte turstiene øya har å by på?

Den gamle bykjernen i Skopelos by Den gamle bykjernen i Skopelos by

Skopelos by

Den gamle bykjernen i Skopelos by ligger i åssiden ved havneanløpet. Bak kirken Panagia Panagitsa ligger Kastro, ruinene av et gammelt venetiansk fort. De trange smugene og små gatene i den gamle bydelen er bygd som en labyrint for å forvirre pirater og uvelkomne gjester.

Nonneklosteret Evangelistria er det eneste aktive klosteret på Skopelos og ligger på det høyeste punktet over Skopelos havn. Vi kan anbefale et besøk til klosteret for å se nonnenes håndverk og beundre utsikten. I området ligger det flere vakre klosterbygninger. Skopelos er kjent for den vakre sorte og hvite keramikken så ta en titt når du er her. Når du kommer med båt til Skopelos havn er det ikke langt til nærmeste keramikkbruk der du kan se på mens de lager keramikken og selvsagt kjøpe med deg noe hjem om det skulle falle i smak.

Mamma Mia kirken Kirken der bryllupet i Mamma Mia filmen ble filmet

Bli kjent med Skopelos sjarmerende byer

Neo Klima/Elios er en liten by som ligger knappe 3 mil fra Skopelos by, langs veien til Glossa. Byen ble bygd i 1965, da befolkningen ble evakuert til Klima etter et stort jordskjelv. Fra Klima kan du gå til havnebyen Loutraki. På den nordligste delen av Skopelos ligger øyas nest største by med en betagende utsikt over Egeerhavet. Her opplever du hverdagen i en by som fremdeles er relativt upåvirket av turismen.

Oppdag Skopelos til fots

På Skopelos er det flere turstier rundt omkring på hele øya å velge blant. De tar deg gjennom pittoreske byer og frodige skoger til vakre strender. På Skopelos finns er det fem merkede turstier. To i nord (T4 & T5) og tre i sør (T1, T2 & T3).

Filmen Mamma Mia

Et annet tips er å leie en bil eller ta en taxi for å få gjenoppleve scenen i Mamma Mia der Meryl Streep synger ”The winner takes it all”. Løp opp bakken og føl deg som en filmstjerne! Det skal sies at det ikke er samme kirke som i filmen, men det er allikevel en artig opplevelse og utsikten er selvsagt slående.


Noen av våre populære hotell på Skopelos


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

  • Små landsbyer eller store øyer
  • Urørt eller velkjent
  • Apollo størst i Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.