Oppdag Skopelos

Oppdag Skopelos

Opplev Skopelos i ferien. Kanskje gjør du som Meryl Streep i Mamma Mia og tar trappene opp til en av øyas små kirker? Eller hvorfor ikke gi deg ut på tur på en av de flotte turstiene øya har å by på?

Bestill reisen din til Skopelos

Skopelos by

Den gamle bykjernen i Skopelos by ligger i åssiden ved havneanløpet. Bak kirken Panagia Panagitsa ligger Kastro, ruinene av et gammelt venetiansk fort. De trange smugene og små gatene i den gamle bydelen er bygd som en labyrint for å forvirre pirater og uvelkomne gjester.

Nonneklosteret Evangelistria er det eneste aktive klosteret på Skopelos og ligger på det høyeste punktet over Skopelos havn. Vi kan anbefale et besøk til klosteret for å se nonnenes håndverk og beundre utsikten. I området ligger det flere vakre klosterbygninger. Skopelos er kjent for den vakre sorte og hvite keramikken så ta en titt når du er her. Når du kommer med båt til Skopelos havn er det ikke langt til nærmeste keramikkbruk der du kan se på mens de lager keramikken og selvsagt kjøpe med deg noe hjem om det skulle falle i smak.

I Mamma Mias fotspor

Et annet tips er å leie en bil eller ta en taxi for å få gjenoppleve scenen i Mamma Mia der Meryl Streep synger ”The winner takes it all”. Løp opp bakken og føl deg som en filmstjerne! Det skal sies at det ikke er samme kirke som i filmen, men det er allikevel en artig opplevelse og utsikten er selvsagt slående.

Mamma Mia-kirken

Opplev Skopelos sjarmerende byer

Neo Klima/Elios er en liten by som ligger knappe 3 mil fra Skopelos by, langs veien til Glossa. Byen ble bygd i 1965, da befolkningen ble evakuert til Klima etter et stort jordskjelv. Fra Klima kan du gå til havnebyen Loutraki. På den nordligste delen av Skopelos ligger øyas nest største by med en betagende utsikt over Egeerhavet. Her opplever du hverdagen i en by som fremdeles er relativt upåvirket av turismen.

Se Skopelos til fots

På Skopelos er det fem markerte turstier. To i nord (T4 & T5) og tre i sør (T1, T2 & T3).