Mamma Mia-kirken på Skopelos

I Mamma Mias fotspor

I 2008 tok filmen Mamma Mia – og innspillingsstedet Skopelos – verden med storm. Noen deler av filmen ble spilt inn på naboøya Skiathos. Skopelos fikk en skikkelig oppsving etter at hundretusenvis av mennesker verden over fikk se de vakre omgivelsene i Mamma Mia filmen med blant andre Meryl Streep, Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård og Amanda Seyfried i rollene. Bare det første året etter filmsuksessen økte turismen til Mamma Mia-øya, Skopelos (som i filmen heter Kalokairi) med 12,5 prosent ifølge flere medier.

Kirken Agios Loannis Kirken Agios Loannis på Skopelos

Her ble noen av de kjente filmscenene spilt inn

Blant annet ble flere scener spilt inn på den vakre stranda Kastani, for eksempel når Tanya synger Does your mother know, dette ifølge skopelosweb.gr.
I nærheten av stranda Glisteri (om bord i en båt og oppe på et fjell med en vakker utsiktsplass) ble scenen med låten Our last summer og bryllupsscenene spilt inn i den lille kirken Agios Loannis oppe på et lite fjell som reiser seg ut havet og som lokker med en fantastisk utsikt. 

Også Skiathos havnet i rampelyset da noen sekvenser ble spilt inn her – som ved den gamle havna som kan ses i innledningen av filmen når Amanda Seyfried (karakteren Sophie) sitter i en båt og synger I have a dream. I havna ved Damouchari på Pelionhalvøya ble scenen der alle skuespillerne står ute på en lang brygge og synger og danser. 

Tips! Bli med på vår utflukt Mamma Mias høydepunkter!

Øya Brac i Kroatia En reise til naboøya Brac garanterer fantastiske badevann og pittoreske små badeviker.

Mamma Mia - here we go again

Men når oppfølgeren ble spilt inn valgte man Kroatia som innspillingssted i stedet for Hellas – dette til tross for at filmen fortsatt utspiller seg i den greske øyverden. Grunnen til endring av sted er kostnader samt gresk byråkrati, ifølge Daily mail. Kroatia og Hellas har dessuten en hel del felles med både vaiende pinjetrær, vakre strender og idylliske byer. 

Filmen som hadde premieren i 2018 ble spilt inn på den vakre kroatiske øya Vis – som ligger et stykke utenfor den nydelige Brac, hit kan du kom med ferge fra Split, det tar omtrent 2 timer. En gang i tiden var Vis et viktig militærstrategisk sted men har med årene blitt stadig mer populært blant turistene. 


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

  • Små landsbyer eller store øyer
  • Urørt eller velkjent
  • Apollo størst i Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.