Opplevelser i Paris

Opplevelser i Paris

I Paris er det en opplevelse i seg selv å bare vandre i de vakre gatene, titte på de flotte bygningene og besøke kjente severdigheter som ligger rundt hvert hjørne. Vil du likevel oppleve noe annet i Paris så finnes det en drøss av muligheter! Se våre tips til opplevelser i Paris for inspirasjon til reisen din!

Bestill reise til Paris >>

Les flere reisetips

1. Dra på fotballkamp i Paris

Er du fotballinteressert kan vi anbefale å dra på en fotballkamp mens du er i Paris! Opplev den fantastiske stemningen på stadion Parc des Princes og se en kamp i Ligue 1. Hva med å se Paris Sant Germain møte rivaler som Lyon, Marseille eller AS Monaco? Med oss kan du kjøpe billetter til kampen både trygt og enkelt! Vi samarbeider med offisielle leverandører og reserverer billettene direkte. Les mer her

Marked i Paris Marked i Paris

2. Gå på marked

Paris er et mekka for deg som er glad i å gå på markeder! Her finnes det matmarkeder med uendelig med fristelser og rene loppemarkeder. Det aller største markedet i Paris sies å være Marché aus Puces (også kalt Les Puces) som ligger i Clignancourt. Her kommer rundt 11 millioner besøkende hvert år! Gå deg vill blant over 3000 selgere med sine antikviteter, duppeditter og annet! Et annet populært marked er Marché Les Enfants Rouges i Marais hvor du kan få deg noe godt å spise. 

Flere markeder i Paris: 

– Brocante des Abbesses i Montmartre (loppemarked)

– Les Puces de Montreuil i Montreuil (loppemarked) 

– Marché aux puces de la Porte de Vanves i Vanves (loppemarked) 

– Marché d'Aligre i Bastille (mat og loppemarked)

– Marché Monge, Quartier Latin (mat) 

– Rue Montorgueil (mat) 

Opera i Paris Opera i Paris

3. Gå på opera i Paris

Å gå på opera i Paris er en stor opplevelse. Det finnes to operahus i Paris, hvor det eldste er mest kjent under navner L'Opera Garnier. Operahuset er staselig i klassisk nybarokk-stil og ble bygget i 1875. I dag brukes L'Opera Garnier kun for ballettforestillinger. 

Vil du dra på vanlig opera og se for eksempel oppsetningen Operafantomet, er det det nye operahuset Opéra Bastille som gjelder. Opéra Bastille ligger ved Place de la Bastille og er en moderne bygning som ble innviet i 1989. Billetter til operaen kan du kjøpe her

4. Disneyland Paris

Er du i Paris med barna så kan vi anbefale et besøk til Disneyland! Se alt du behøver å vite om Disneyland i Paris her.

Versailles Versailles utenfor Paris

5. Utflukt til slottet i Versailles

Slottet i Versailles, eller Château de Versailles som det heter på fransk, er et stort slottskompleks i forstaden med samme navn (Versailles). Det som en gang i tiden var maktens sentrum er i dag et fint museum fylt med kunst, malerier og fremfor alt rik historie. Slottet i Versailles sto klart i 1682, bygget til kong Ludvig XIV. Siden 1837 har slottet vært et museum. Parkområdet rundt slottet er frodig og svært velholdt med fontener og statuer. Her finnes du også Marie Antoinettes park, til ære for dronningen som bare noen år senere ble henrettet med giljotin under den franske revolusjonen. Slottet i Versailles er en storslagen opplevelse som virkelig kan anbefales!

Hvordan ta seg til slottet i Versailles:

Det er enkelt å ta seg til Versailles med kollektivtransport. Ekspresstoget til Versailles Château-Rive Gauche tar ca. 1 time og så venter en ca.10 minutters lang spasertur til slottet.

6. Båttur langs Seinen

En båttur langs byelven Seine i Paris er en herlig opplevelse. Du kan velge mellom dagsturer og middags- og lunsjturer av ulike lengder. Dette er en perfekt måte å se severdighetene i Paris på i fred og ro!


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her