Montmartre Sacre-Coeur

Montmartre & Sacré-Coeur

I det 18de arrondissementet nord for sentrum av Paris, ligger Montmartre – den bohemiske bydelen med sin vakre utsikt fra høyden ved kirken Sacré-Coeur. Her får du en pause fra byen mylder og støy. Bruk tiden her til å vandre rundt på de krokete brosteinsgatene, og la atmosfæren fra den bohemiske storhetstiden ta plass. Nyt en kaffe og se på folket som beveger seg forbi.

Bestill reise til Paris >>

Les flere reisetips

Montmartre Montmartre i Paris

I Montmartre samlet noen av de største kunstnerne seg på slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet seg. Den impresjonistiske stilen ble født i samvær med at kameraene hadde gjort sitt inntog og kunstnerne kunne la sin fantasi flyte mens de skapte sine verk. Salvador Dalí, Amedeo Modigliani, Claude Monet, Piet Mondrian, Pablo Picasso, Camille Pissarro og Vincent van Gogh er bare noen av de store kjente som hentet inspirasjon fra området under æraen.

Sacré-Coeur

Når du vandrer rundt i Montmartre og kjenner på at du går oppover så er du garantert på å komme frem til denne helligheten. Den kjente basilikaen Sacré-Coeur står nemlig høyst oppe på høyden i Montmartre. Hit kommer mange turister for den fantastiske utsikten over Paris. Om du tilfeldigvis er her under jul, så kan du høre orgelet spille sin eneste konsert gjennom året.

Basilikaen er åpen hver dag mellom 6:00 til 22:30. Ta deg til fots eller med sykkel. Om reise kollektivt så kan du reise med buss 30, 31, 80 og 85, som stopper ved Sacré-Coeur. Du kan også ta det lille Montmartre-toget ”Le Petit Train de Montmartre” som tar deg opp hele bakken. Billetter til toget finner du her.

Moulin Rouge

Moulin Rouge er et over 100 år gammelt cabaret-lokale. Moulin Rouge ble åpnet under Belle Époque, den vakre perioden, som var preget av fred og en bekymringsløs innstilling til livet. Det var her dansen can-can aller først ble populær, og bygningen var et hjem for dansere og og kurtisanere. Etter storhetstiden, før første verdenskrig, har Moulin Rouge fortsatt med sine show. Under 1900-tallet har noen av de største stjernene stått på scenen.

Selv i dag kan du slå deg ned ved ett av bordene og se et spektakulært show. Men la gjerne barna bli hjemme – de unge øynene vil kunne komme til å se shownumre som inneholder mye nakenhet. Ønsker du ikke å se showet, er allikevel bygningen verdt et besøk, helst på nattestid da alle lamper er tent. Moulin Rouge ligger på 82 Boulevard de Clichy – vi er sikre på at du finner den, der den står med sin store vindmølle og blinkende lys.

Café de Deux Moulins

Dene caféen ble internasjonalt kjent i forbindelse med at Amelie de Montmartre kom på kino i 2007. Hit kommer det mange turister nettopp for å se lokalene der Amelie jobbet i filmen – og selvsagt for den gode crème brûléen og for en god kopp kaffe. Prisene er litt høyere, og menyen litt kortere enn på andre caféer i Montmartre. Stemningen er bra og lokalene er fylt opp med et livlig klientell. Et tips er å komme tidlig og innta frokosten – en croissant med en kopp rykende het te eller kaffe.

Café de Deux Moulins ligger nær Moulin Rouge på tverrgaten Rue Lepic. Åpner klokka 08:00 og stenger klokken 01:00 på natten – hverdag.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.