Louvre i Paris

Louvre i Paris

Vil du se kunstskatter fra hele verden? Da er Louvre i Paris et selvsagt valg. Det er verdens mest besøkte museum og innehar skatter fra mange fremstående kunstnere, som for eksempel Leonardo da Vinci, Michaelangelo, Rembrandt og Rubens. Louvre er nok aller mest kjent for å huse maleriet Mona Lisa.

Louvre huser over 380 000 kunstverk, hvorav ca 35 000 utstilles. Foruten bildene har Louvre store samlinger av antikviteter, skulpturer med mer. Bildesamlingen inkluderer verk som er skapt i perioden fra 1300-tallet og frem til 1848. Kunstverkene er donert fra franske kunstnere, blant annet fra krigsutbytte fra den franske revolusjonen og ved innkjøp under franske ekspedisjoner.

Historien om Louvre

I 1190 bygde kong Filip II August det første kongelige Louvreslottet for å beskytte Paris mot vikingangrep. Senere ble det ombygd til å fungere som bosteder til kongeligheter. Det var da det tilkom vakre bilder på veggene, en fantastisk trapp og et vakkert grøntområde. I løpet av årene er Louvre blitt revet og blitt bygd om flere ganger av ulike kongeligheter, Disse har igjen lagt igjen en hel del kunstsamlinger. Louvrepyramiden, som er en stor glasspyramide på gårdsplassen foran Louvre ble satt opp i år 1989 av den sittende presidenten François Mitterrand, og er i dag en av inngangene til museet.

Louvre i Paris

Noen råd før besøket

Louvre holder åpent alle dager bortsett fra tirsdager. Åpningstidene er mellom 09:00-18:00. Det holder også kveldsåpent på onsdager og fredager til 19:45. Den første søndagen i hver måned mellom mellom oktober-mars er det gratis å komme inn. Ettersom Louvre er svært stort, så kommer du ikke til å klare å få med deg alt på en dag. Sjekk Louvres offisielle nettside eller skaff deg en brosjyre slik at du kan planlegge besøket og dermed få mest mulig ut av oppholdet som mulig.

Vil du lese om flere severdigheter i Paris? Sjekk våre tips om Eiffeltårnet!