Ting å gjøre i Paris

Ting å gjøre i Paris

I Paris finnes det flotte severdigheter rundt hvert hjørne! Her finnes det en drøss med ting å gjøre, aktiviteter og herlige opplevelser. Besøk museet Louvre, bestig den majestetiske Triumfbuen eller ta koselige spaserturer langs elven Seinen. Her har vi samlet våre beste tips til ting å gjøre i Paris!

Bestill reise til Paris >>

Les flere reisetips

Champs de Mars og Eiffeltårnet Champs de Mars og Eiffeltårnet

De kjente severdighetene Eiffeltårnet, Pompidou-senteret, Notre Dame og Louvre er selvfølgeligheter når du besøker Paris – og når du vel har tatt turen innom dem så burde du ta en titt på våre tips til andre ting å gjøre i Paris! 

1. Koselige oppdagelsesferder i 7. arrondissementet

Det er i det 7. arrondissementet i Paris du finner Eiffeltårnet, men her er det også så mye annet å se! I dette området venter nemlig koselige brosteinsgater med sine sjarmerende restauranter, bakerier, fromagerier og gatemarkeder. Den flotte parken Champ de Mars, ligger også her og hører til området rundt Eiffeltårnet. Perfekt lokasjon for selfies med det ruvende tårnet i bakgrunnen!

Er du glad i kunst kan du også ta turen innom kunstmuseene Musée d'Orsay og Rodin Museum. Sistnevnte har en fin hage og huser over 6000 skulpturer laget av kunstneren Auguste Rodin.

Byelven Seinen flyter forbi den nordlige delen av det 7. arrondissementet. Slå deg ned ved elvebanken og nyt livet!
 

Galeries Lafayette Galeries Lafayette i Paris

Shopping i Paris

Paris har satt Frankrike på kartet som et moteland. Derfor kan det være ekstra morsomt å fornye garderoben mens du er i Paris! 

7. arrondissement – er ett av Paris' mest kjente shoppingområde. Her kan du kjøpe ny design på små og eksentriske butikker, billigere klær i varehus som Beaugrenelle eller spennende mat på matmarkedet Rue Cler. 

8. arrondissement – Triangle d'Or ligger i dette området som strekker seg over Rue Francois 1er, Ave George V og Avenue Montaigne. Er du ute etter eksklusive merker fra luksuriøse flaggskipsbutikker er det hit du bør dra – her ligger blant annet Chanel, Louis Vuitton og Celine. 

9. arrondissement – Den franske varehuskjeden Galeries Lafayette er svært populært og kjent for sitt gode utvalg av butikker og varemerker. Flaggskipsbutikken ligger i det 9. arrondissementet, på Boulevard Haussmann.

Paris' vakreste kirkegård Paris' vakreste kirkegård

3. Paris vakreste kirkegård – Père-Lachaise

Paris' største og mest kjente kirkegård er Père-Lachaise. Å besøke en kirkegård i løpet av ferien er kanskje ikke det som står øverst på listen, men denne kirkegården topper faktisk listene over ting å gjøre i Paris! Kirkegården huser nemlig flere verdenskjente stjerne som Jim Morrison, Oscar Wilde og Edith Piaf. Derfor kommer det besøkende fra hele verden hit for å vise sin respekt. 

Père-Lachaise ble innviet i 1804 og er hele 43 hektar stor. Her kan du spasere langs de vakre brosteinsgatene og titte på noen av de ekstravagante gravplassene som finnes her.

Champs Elysée Champs Elysée i Paris

4. Historiske severdigheter i 8. arrondissement

I det 8. arrondissementet i Paris er høydepunktet en av verdens mest kjente gater, Champs-Elysées. Den drøyt to kilometer lange boulevarden kantes av eksklusive butikker og kaféer. I ene enden av gaten ligger den flotte Triumfbuen, Arc de Triomphe. Triumfbuen ligger på Place Charles de Gaulle og ble bygget i 1806. Bortenfor Champs-Elysées og Triumfbuen finnes det mye mer å oppleve i det 8. arrondissementet:

Parc Monceau – Ta en pause fra folkemengden i parken med romersk tempel, pyramide og en pagode!

Petit Palais – Besøk det statlige palasset, som til tross for sitt navn, ikke er så lite. I palasset ligger kunstmuseet Musée des Beaux-Arts. Her er det gratis inngang, og i vinterhagen kan du bestille deg noe godt å spise.

Place de la Madeleine – I denne kirken fra 1789 ligger komponisten Fréderic Chopin begravet. Fra tid til annen kan du nyte konserter her med vakker, klassisk musikk.
Psst: Visste du at hjertet til Fréderic Chopin befinner seg i en kirke i Warszawa?


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.