7 fine strender på Phuket

På Phuket er det utrolig mange flotte strender der du kan grave tærne ned i den myke sanden og bare nyte livet. Med så mange strender er det mulig for alle å finne en strand etter sin smak, her er det alt fra folkerike strender til bortgjemte badeviker. Vi tipser om syv herlige strender i Phuket.

Nai Yang Beach Nai Yang Beach

Freedom Beach

Til en av Phukets herligste sandstrender, Frihetens strand, kan du bare komme til med longtailbåt. Det medfører at det er betydelig færre folk her enn på andre strender. Hopp i en longtailbåt på den sørlige delen av Patong, Kata eller Karon. Båtturen tar omtrent et kvarter.

Nai Thon Beach

Denne perlen er en herlig sandstrand med veldig klart vann. Her er det god plass både på stranden og i havet. Du bør regne med at det blir en heldagsutflukt hvis du drar hit, det tar omtrent 1 time med bil å kjøre hit fra byen sør på øya og Nai Thon-stranda ligger på den nordvestre delen av øya, rett sør for flyplassen.

Nai Yang Beach

Er du ute etter en strand der du mest sannsynlig får være for deg selv skal du dra til Nai Yang. Strendene er en del av Sirinath National Park og ligger vakkert omkranset av frodig vegetasjon. Takket være beliggenheten i en marin nasjonalpark er området der Nai Yang ligger fremdeles rolig og lite utbygget.

Bangtao Beach Bangtao Beach

Banana Beach på Coral Island

På øya Koh Hey, eller Coral Beach som den også heter, ligger den fine Banana Beach og hit kan du komme til ved å bli med på vår snorklingsutflukt. Båten går fra havna i Chalong og tar cirka 20 minutter. Øya er kjent for sine grunne korallrev og det klare vannet – utmerket for snorkling eller å teste seawalking, som innebærer at du går rundt på sjøbunnen med en tung hjelm og ser de elegante fiskene på nært hold. Det er også mulig å prøve paraseiling eller å padle kajakk og bananbåter.

Nai Harn Beach – paradis for snorkling

Klippene på den nordre delen av Nai Harn Beach er det perfekte stedet for deg som liker å snorkle. Her er det fisker i alle regnbuens farger og snorklingsutstyr til utleie. Etterpå kan du meske deg med deilig frukt eller en kald smoothie fra det lille markedet som ligger like ved. Et tips er å stoppe ved Crepes Village på veien tilbake for å nyte atmosfæren på gården og de fantastiske pannekakene, som smaker ekstra godt med fersk appelsin og sjokoladesaus på! Stranda ligger 8 kilometer sør for Kata. Hit kommer du enklest med tuk tuk eller taxi.

Surin og Bangtao Beach

Rett nord for Kamala på Phuket ligger byene Surin og Bangtao. Til tross for at strendene er blant øyas beste er det få turister som kommer hit og noen av strendene er nesten folketomme. I Bangtao ligger også Nikki Beach der du finner en av Phukets beste beachklubber.

"Hemmelige" Leam Singh Beach

En bratt sti fører ned til den vakre Leam Singh-stranda som ligger sjarmerende bortgjemt. Den er ganske liten og det blir derfor ganske tett der ut på ettermiddagen. Du bør derfor satse på å komme hit om formiddagen. Når du har passert Kamala – følg med på venstre side av veien, mellom Kamala og Surin er det tydelig skiltet. Du kan parkere mot en mindre avgift og følge stien ned til stranda. Du må få med deg den koseligste delen av stranda som kalles Adam Beach.


Tips & inspirasjon

Se alle reisetipsene til Phuket, finn ditt drømmehotell eller meld deg på vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips til Phuket

Hvilke er Phukets fineste strender? Hva kan barna gjøre her? Her har vi samlet noen av våre beste tips til reisen til Phuket!

Se alle våre reisetips til Phuket

Thailand

  • Herlige reisemål som KrabiPhuket & Koh Lanta
  • Livlige storbyer og kritthvite strender 
  • Shopping og matopplevelser i verdensklasse
Se alle reiser til Thailand

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.