Fakta – Phuket

Mat og drikke:

Toretters middag inkl. drikke på lokal restaurant ca. 50 kroner pr. person; på internasjonal restaurant godt og vel det dobbelte. Øl er billig, vin forholdsvis dyrt.

Transport t/r hotell:

Fra flyplassen i Phuket til Thalang tar det ca. 30 minutter, og til Bangtao Beach, Kamala Beach og Surin Beach tar det ca. 45 minutter. Transfer til Karon Beach, Kata Beach, Kata Noi Beach tar det ca. 1-1,5 timer. Til Nai Harn Beach tar det ca. 2 timer. Transporten kjøres vanligvis uten reiseledere fra Apollo.

Strender:

Fantastiske strender med finkornet, lys sand. Noen strender er langgrunne. Sterke undervannsstrømmer kan forekomme. Stor forskjell på flo og fjære.

For å bevare Thailands natur og strender tillater myndighetene kun en begrenset kommersiell virksomhet på strendene. Utleie av solsenger og parasoller foregår derfor kun i liten skala på noen strender. Flere av filmene og bildene fra reisemålene er tatt for en stund siden og viser hvordan det så ut før loven trådte i kraft, men strendene er like vakre som før – med herlig sand og vidunderlig badevann.

Mange strender i Thailand er røykfrie og det er ikke lov å røyke på Phuket Beach.

Uteliv:

Stort og variert tilbud i Patong Beach med et hundretalls restauranter, barer og diskotek. Karon Beach og Kata Beach er roligere.

Offentlig kommunikasjon:

Lokalbusser. Tuk tuk-taxi og moped-taxi. Tuk Tuk rundt Patong og omegn koster ca. 50 NOK. Transport mellom Patong- og Karon Beach koster ca. 100 NOK. Noen hotell har egen busservice. Thailand har venstrekjøring

Aktiviteter:

Phuket og omegn er utmerket for dykking. Similian Island regnes for å være et av verdens beste steder å dykke. Apollo samarbeider med et dykkesenter som tilbyr dykketurer og kurs av alle slag, også snorkletur til Sør-Thailands vakreste strender. Mange vannsportsaktiviteter og fem golfbaner.

Nyttig informasjon:

Det er ikke tillatt å innføre e-sigaretter til Thailand. Det er ikke tillatt å røyke på restauranter, barer og diskoteker.

Ved innsjekking tar hotellene som oftest et depositum. Beløpet varierer fra hotell til hotell, men ligger vanligvis på ca. på 1 000 baht pr. rom pr. natt (ca. 200 kroner), og det blir tilbakebetalt ved utsjekking. Beløpet kan betales kontant eller med kredittkort. Brukes kredittkort kan det ta opptil 14 dager før pengene er tilbake på konto, avhengig av om beløpet trekkes eller bare reserveres på kortet.