Reisetips Koh Lanta

Reisetips Koh Lanta

Koh Lanta har en tilbakelent atmosfære og blir raskt en favoritt hos mange. Her kan du slappe av på lange fine strender og nyte sol og bad. Det er også en hel del å se og ting å gjøre – her vi samlet våre beste reisetips blant øyas høydepunkter!
Les flere reisetips

Vakker strand

I Kantiang Bay, sør på Koh Lanta finner du butikker, restauranter og kaféer. Her venter også en kilometerlang hvit sandstrand med tropisk regnskog som bakteppe. Svøm ut fra stranda og snu deg mot land – et vakrere syn skal du lete lenge etter! Det er gode snorklingsmuligheter fra stranda.

Saladan, Koh Lanta Saladan, Koh Lanta

Markedet i Saladan

Opplev det ekte Thailand! Hver helg (lørdag eller søndag) er det marked i Saladan. Her finner du kjøtt, fisk, grønnsaker, klær og sko i den lange rekken av markedsboder. Du kommer nok ikke hjem med fulle shoppingposer, men helt klart full av nye inntrykk. Tenk på at man på lokale markeder av dette slaget normalt ikke pruter på prisen. Markedet ligger ved innkjøringen til Saladan.

 Mai Keaw Cave

Koh Lanta er kjent for å sin unike harmoni, men for litt spenning skal du dra til den tette jungelen med høye trær og svaiende lianer i øyas geografiske sentrum. Veien inn til øyas største grotte, Mai Keaw Cave, er som tatt ut av Jungelboken! Dette er en fascinerende dryppsteinsgrotte med vannkilder. Du får med deg en hodelykt inn og vi lover deg et eventyr du ikke vil gå glipp av!

Lanta Old Town

Lyst på litt variasjon og komme deg bort fra sola og stranda? Ta en taxi til Lanta Old Town en ettermiddag. Denne sjarmerende lille byen er herlig harmonisk selv om den er øyas administrative sentrum. Du går langs den eneste gata i byen og på en merkelig måte føres tankene hen til en scene fra en Western-film! Husk å ta en titt på det kinesiske tempelet når du først er her. Lunsj eller tidlig middag kan med fordel inntas på en av de lokale restaurantene. 

Strandbar i Koh Lanta Strandbar i Koh Lanta

Spa – for den ekte feriefølelsen

Dreamy Spa ligger ved Long Beach, rett utenfor Saladan og er et av Koh Lantas mest populære spasenter. Her er personalet meget hyggelig og imøtekommende så du føler deg alltid hjertelig velkommen. De har blant annet hudbehandlinger for deg som har vært for lenge i solen. Prøv gjerne deres ryggmassasje. Det enkleste er å ta en taxi eller en tuk tuk hit.

Lanta Animal Welfare

Ta turen til dette stedet fylt av kjærlighet og håp! Et ideelt drevet hjelpesenter for Koh Lantas dyr. Her møter du mennesker med store hjerter som egner sin tid og oppmerksomhet til de dyra som trenger deres hjelp. Som gjest er du varmt velkommen, både av personalet som gjerne viser deg rundt, men også våre firbente venner setter pris på den ekstra oppmerksomheten og kosen – kanskje blir det til og med en tur ut om ettermiddagen? Lanta Animal Welfare er åpent på dagtid og det koster ikke noe å besøke senteret.

Restauranter

Det er selvsagt restauranter for enhver smak også på Koh Lanta. Her er noen av våre favoritter! Vi kan jo nevne den lille restauranten Corner Bar på Klong Dao Beach, der du bør bestille suppa Tom Yam Gai side det er deres spesialitet. Hovedingrediensen kylling kan som alltid, nesten, byttes ut med reker eller fisk.

Restaurant på Koh Lanta Restaurant på Koh Lanta

Utsøkt mat med utsikt på kjøpet

Papa Restaurant ligger perfekt til inne i Saladan og er kjent for sine lekre skalldyrsretter. Her spiser du godt med flott utsikt over havet og fine Lanta Noi. De har også et bredt utvalg av thairetter og europeisk mat. Kjøttbollene pleier å være populære hos barna, mens blåskjellene i vinsaus er en skikkelig hit hos de voksne. Men ta gjerne en prat med "Papa himself" for spesielle anbefalinger.

En helkveld på Eden

Et lite stykke utenfor Saladan på Koh Lanta, ved Klong Dao, ligger den utsøkte restauranten Eden. Her får du en kveld med god mat og fantastisk service. På menyen med det store utvalget finner du, foruten de smaksrike thai-rettene, et stort utvalg av europeisk mat. Her får du dessuten byens beste biff! Velg gjerne en god vin til fra den generøse vinlisten.

Drunken Sailors

Er en kafé som eies og drives av to søstre. På Drunken Sailors serverer de det som kan være øyas beste espresso og kaféen har en herlig og avslappet atmosfære. Menyen består av både thailandsk og vestlig mat. Smørbrødene er av beste kvalitet og er utmerket som en lettere lunsj. Det er også et sted hvor du kan bytte bøker og koble deg opp på det trådløse nettverket. De fleste kveldene i uka viser de dessuten film! Drunken Sailors ligger i Kantiang Bay på det sørlige Koh Lanta.


Tips & Inspirasjon

Finn ditt drømmehotell og opplevelser for reisen til Thailand.

Hvordan vil du bo i Thailand?

I Thailand har vi en rekke herlige hoteller for familieturen eller voksenferien. Se listen over alle våre hoteller.   

Liste over alle våre hoteller i Thailand

Opplevelser i Thailand

Vi tilbyr en rekke spennende utflukter på våre reisemål i Thailand. Ta enn titt på hva du kan oppleve med oss. 

Se alle våre utflukter i Thailand

Eksotiske reiser

Opplev verden og dra på en spennende eksotisk reise til steder som Maldivene, Seychellene, Mauritius eller kanskje populære Bali?

Bestill en eksotisk reise

Finn reisen din