Fakta – Koh Lanta

Språk:

Thai

Valuta:

Thailandske Baht (THB).

Elektrisitet:

220V, 50Hz- Adapter anbefales

Mat og drikke:

Toretters middag ekskl. drikke koster ca. 65 kroner pr. person. En flaske vin koster ca. 200 kroner.

Transport t/r hotell:

Fra flyplassen i Krabi tar det ca. 1,5 time til fergen, som bruker ca. 15 min. over til Lanta Noi. Buss til broen som går over til Lanta Yai ca. 10 min. Det tar ca. 5 minutter å krysse broen. Ventetid ved fergen kan forekomme.

Overnatting på ut- og hjemreise kan forekomme. I disse tilfeller reiser vi fra Koh Lanta til Krabi dagen før avreise. Transporten foregår vanligvis uten reiseledere fra Apollo.

Strender:

Samtlige strender ligger vest på øya. Kaw Kwang Beach, Khlong Dao Beach og Pra Ae Beach (Long Beach) er langstrakte, finkornede sandstrender. Strendene som ligger lenger sør har klipper og stein. Stor forskjell mellom flo og fjære. Brennmaneter forekommer.

Mange strender i Thailand er røykfrie, og i Koh Lanta er det forbudt å røyke på følgende strender: Long Beach, Kho Kwang Beach og Klong Dao Beach.

Uteliv:

Langs mange av strendene finnes det enkle og lokale restauranter og barer. Noe større utvalg i Saladan Village. Underholdning i barene på kveldstid.

Offentlig kommunikasjon:

Begrensede transportmuligheter. Tuk-tuk biler trafikkerer den vestre hovedveien. Lengre sørover anbefaler vi at du bestiller en tuk-tuk. Enkelte hoteller har taxiservice.

Aktiviteter:

Stort tilbud av dykke- og snorklesentra. Thaiboksing er populært på Koh Lanta og det finnes treningsstudioer hvor man kan prøve seg på denne sporten. Utleie av kanoer. Hør med din reiseleder for mer informasjon.

Nyttig informasjon:

Det er ikke tillatt å innføre e-sigaretter til Thailand. Det er ikke tillatt å røyke på restauranter, barer og diskoteker.

Ved innsjekking tar hotellene som oftest et depositum. Beløpet varierer fra hotell til hotell, men ligger vanligvis på ca. på 1 000 baht pr. rom pr. natt (ca. 200 kroner), og det blir tilbakebetalt ved utsjekking. Beløpet kan betales kontant eller med kredittkort. Brukes kredittkort kan det ta opptil 14 dager før pengene er tilbake på konto, avhengig av om beløpet trekkes eller bare reserveres på kortet.