Fakta – Koh Lanta

Språk:

Thai

Valuta:

Thailandske Baht (THB).

Elektrisitet:

220V, 50Hz- Adapter anbefales

Transport t/r hotell:
  • Fra flyplassen i Krabi tar det cirka 1,5 time til fergen, som bruker cirka 15 minutter over til Lanta Noi. Ventetid ved fergen kan forekomme. Deretter er det cirka 10 minutter med buss til broen som går over til Lanta Yai.
  • Fra Phukets flyplass til fergen tar det cirka 3 timer. Deretter samme reisevei som fra flyplassen i Krabi.
  • Overnatting kan forekomme på både ut- og hjemreisen. Skulle det skje reiser man fra Koh Lanta til Krabi eller Phuket dagen etter ankomst og/eller dagen før hjemreisen.
Strender:

Samtlige strender ligger vest på øya. Kaw Kwang Beach, Khlong Dao Beach og Pra Ae Beach (Long Beach) er langstrakte, finkornede sandstrender. Strendene som ligger lenger sør har klipper og stein. Stor forskjell mellom flo og fjære. Brennmaneter forekommer.

Mange strender i Thailand er røykfrie, og i Koh Lanta er det forbudt å røyke på følgende strender: Long Beach, Kho Kwang Beach og Klong Dao Beach.

Uteliv:

Langs mange av strendene finnes det enkle og lokale restauranter og barer. Noe større utvalg i Saladan Village. Underholdning i barene på kveldstid.

Offentlig kommunikasjon:

Begrensede transportmuligheter. Tuk-tuk biler trafikkerer den vestre hovedveien. Lengre sørover anbefaler vi at du bestiller en tuk-tuk. Enkelte hoteller har taxiservice.

Aktiviteter:
  • Stort tilbud av dykke- og snorklesentra.
  • Thaiboksing er populært på Koh Lanta og det finnes treningsstudioer hvor man kan prøve seg på denne sporten. Utleie av kanoer.
Nyttig informasjon:

Det er ikke tillatt å innføre e-sigaretter til Thailand. Det er ikke tillatt å røyke på restauranter, barer og diskoteker.

Ved innsjekking tar hotellene som oftest et depositum. Beløpet varierer fra hotell til hotell, men ligger vanligvis på cirka på 1 000 baht/rom per natt (cirka 200 kroner), og det blir tilbakebetalt ved utsjekking. Beløpet kan betales kontant eller med kredittkort. Brukes kredittkort kan det ta opptil 14 dager før pengene er tilbake på konto, avhengig av om beløpet trekkes eller bare reserveres på kortet.