Santa Ana katedralen i Las Palmas

Ting å gjøre i Las Palmas

I Las Palmas venter en kombinasjon av herlig strandliv og genuin bypuls med trendy tapasbarer, boutiques og fine parker. Det er ikke for ingenting at byen blir kalt Spanias svar på Rio de Janeiro! Her er våre beste reisetips om hva du ikke bør gå glipp av i Las Palmas!

Sjarmerende La Vegueta

Gamlebyen i Las Palmas, La Vegueta, skuffer ikke. Her vandrer du rundt iblant historiske bygninger i fin spansk kolonistil, besøk et museum eller slå deg ned på en koselig restaurant.

I La Vegueta kan du beundre den mektige Santa Ana-katedralen fra 1400-tallet. Santa Ana var den første katedralen som ble bygd utenfor Europas fastland.

I bydelen La Vegueta ligger også Columbus hus, Casa de Colon, som er en av Las Palmas vakreste bygninger. Det sies at Christofer Columbus bodde her mens han fikk skipene sine reparert i år 1492. Huset er nå et museum der du får lære mer om sjøfart og oppdagelsesreiser.

Tapaskveld i Vegueta

Torsdager er det kanarisk after work i den gamle bydelen Vegueta i Las Palmas og mange barer og uteserveringer byr på tapas til en veldig hyggelig pris! Genuint, folkelig og ikke minst godt! Vær tidlig ute om du vil ha bord.

Tapas
Casa de Colon

 

 

Las Canteras

Midt i byen strekker den kilometerlange, gyllengule stranda Las Canteras seg ut. Stranda er et naturlig samlingspunkt for så vel morgenjoggere som surfere og badeglade. Faktum er at det alltid skjer noe her og på den strandpromenaden som hører til – døgnet rundt. Her kan du lese om Las Canteras-stranda.

Catalinaparken

Øst for Las Canteras-stranda ligger bydelen Santa Catalina. Her ligger den kjente Catalinaparken, som kanskje mest ligner et torg med blomster og palmer. Mye av byens fornøyelsesliv finner du her. Hver søndag kl. 8.00-14.00 er det marked i Catalinaparken.

Karneval i Las Palmas

Gå heller ikke karnevalet i Las Palmas – årets sprøeste fest som finner sted rundt askeonsdag (februar-mars) hvert år med høydepunkter som kroningen av karnevalets dronning og sardinens begravelse.  

Utflukt til Las Palmas

Har du bestilt reise til det sørlige Gran Canaria kan du på torsdag bli med på utflukten Shopping og Tapas i Las Palmas. Denne kvelden rekker vi å se oss omkring, shoppe og spise tapas. En perfekt kombinasjon! Her kan du lese mer om og bestille utflukten Shopping og Tapas i Las Palmas.