Bystranden Las Canteras

Las Canteras – bystranda som har alt!

Las Canteras er den brede, gyllenbrune sandstranda i Las Palmas. Den strekker seg hele tre kilometer langs det klarblåe Atlanterhavet. Like ved finner du et yrende byliv med restauranter, grønne parker og butikker. Vil du ha en miks av strand og by er det helt klart Las Palmas og Canteras du bør ta sikte på.

Bestill reise til Gran Canaria >>

Les flere reisetips til Gran Canaria

Las Canteras - bystranda Las Canteras - bystranda

Las Canteras byr på folkeliv fra tidlig morgen til solnedgang. Fiskerne drar opp trebåtene på stranda i morgentimene, mens byen våkner til liv med joggere og glade badeentusiaster. En gjeng med tenåringsgutter som spiller fotball, fiskere som prøver lykken og noen kanariske señoras som tar seg en barfot tur i vannkanten mens dagens gjøremål diskuteres. Her finnes det plass for alle og ingen dager er like.

En stor del av stranda er beskyttet av et naturlig korallrev, La Barra, noe som skjermer stranda for bølger og gjør den badevennlig for hele familien. Surferne samles gjerne i nærheten av det gigantiske konserthuset Alfredo Kraus som ligger utenfor revet ved sørspissen. Her kan bølgene bli skikkelig høye! Vil du prøve selv finnes det flere vannsportbutikker og surfeskoler. Om du ikke tør så er det likevel en fornøyelse å ta turen hit for å se på.

Stranda ryddes i løpet av kvelden, så hver morgen er det en ny, fresh strand som ønsker velkommen til dagens besøkende. Utover omkledningsrom, dusjer og toaletter finnes det solsenger og parasoller som man kan leie. Stranda har også badevakter noe som fører til bedre sikkerhet.

Las Canteras er virkelig byens hjerte, og de som ikke soler seg på sandstranda vandrer gjerne rundt langs strandpromenaden der kaféer, restauranter og iskrembarer ligger ved promenaden. I begynnelsen av strandpromenaden ligger uteserveringer og restauranter der man serverer nattens fangst, som kan være alt fra friterte calamares til grillet tunfisk og muslinger.

I begynnelsen av desember hvert år forvandles Las Canteras til en enorm kunstutstilling. Da kommer strandskulptører fra hele verden hit for å vise frem sine mesterverk i den finkornete sanden. Fra sanden stiger til slutt en 600 kvadratmeter stor julekrybbe og ulike bibelske motiv som forbindes med julen frem. Gå ikke glipp av muligheten til å se dette enorme kunstverket om du skulle være så heldig å reise til Gran Canaria i desember.

Tre restauranttips langs Las Canteras

Top restauranter på Las Canteras Top restauranter på Las Canteras

 

 • El cerdo que rie – en klassiker der de har servert gode kjøtt- og fiskeretter siden 1968. Adresse: Paseo de Las Canteras, 31.
 • La Marinera – lunsjrestaurant som serverer fisk og skalldyr med en kanarisk touch. Adresse: Paseo Las Canteras, 1.
 • Kitchen Lovers – beste stedet å nyte havets delikatesser og samtidig beundre solnedgangen. Her bør dere booke bord i forveien! Adresse: Paseo Las Canteras, 16.

Verdt å vite

 • Unngå de typiske turistbarene langs Las Canteras på kveldstid dersom du ønsker å oppleve det ekte nattelivet.
 • Las Canteras deles opp i tre soner – den sørlige, Cícer, der vindsurferne holder til, den midterste delen som også kalles Playa Chica (den lille stranda) og den nordre delen som av folket kalles Playa Grande (den store stranda).

Tips for deg som vil bo ved stranda i Las Palmas

Don Carlos

 • Hit kommer gjestene tilbake år etter år
 • Leiligheter for opp til 5 personer
 • Tidlig bestilling anbefales
Les mer og bestill Don Carlos

Bull Reina Isabel & Spa

 • Velkjent og populært
 • Saltvannsbasseng på taket
 • Solsenger reservert på stranda
Les mer om Bull Reina Isabel & Spa

Cristina Las Palmas

 • Nært Catalina parken
 • Populær frokostbuffé er inkludert
 • Basseng, spa & treningsrom
Les mer om Cristina Las Palmas


Tips & Inspirasjon

Se alle våre reiser til Kanariøyene, finn ditt drømmehotell eller tegn et abonnement på vårt nyhetsbrev.

Naturopplevelser på Gran Canaria

Vulkaner, ørkener og storslagne fjellområder – la deg overraske og henføre av Gran Canarias vakre og mangfoldige natur

Les mer

Våre hotell på Kanariøyene

Det herlige klimaet, det store sports- og aktivitetstilbudet og meget gode hotell gjør at mange velger å reise til Kanariøyene med Apollo.

Se alle hotell på Kanariøyene

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.