Hva er Barcelona kjent for

Hvorfor reise til Barcelona?

Det er mange grunner til å reise til Barcelona, og nærheten til absolutt alt er kanskje det sterkeste kortet den katalanske hovedstaden har. Her får du oppleve et reisemål som både byr på genuin storby og sol og bad samtidig. Her svarer vi på noen vanlige spørsmål som kan dukke opp når du vurderer å legge din neste ferie eller helgetur til Barcelona.

Bestill reise til Barcelona >>

Se flere reisetips til Barcelona

Hva er så spesielt med Barcelona? Hva er så spesielt med Barcelona? Det er bare en måte å finne det ut på!

Hvorfor lengter alle tilbake til Barcelona?

De fleste som en gang har vært i Barcelona lengter alltid tilbake. Det er en by som man liksom ikke blir ferdig med. Det kan være atmosfæren der som bare er så enkel å trives i. Akkurat som storbyene London og New York er det en ubeskrivelig puls som bare må oppleves!

I Barcelona nyter man livets gode side i alt man gjør – uansett om det er å kjøpe en ferskpresset juice på matmarkedet La Boqueria, nyte en shoppingrunde, gå seg vill blant de gamle husene i Barrio Gòtic eller El Born, eller ta en dag på den lange stranda.

Rundt hvert hjørne dukker det opp en ny tapasbar, og om ettermiddagen samles lokalbefolkningen for å ta noe godt å drikke til sine pinchos. Om kvelden er det ikke helt uvanlig å se noen som spiller piano på et torg, eller se en gatemusikanter spille gitar i et tomt smug. Grav frem noen euro og unn deg ett glass til og nyt stemningen!

Stranda Barceloneta i Barcelona Stranda Barceloneta i Barcelona

Når bør man reise til Barcelona? 

Når du skal velge hvilken tid på året du skal reise til Barcelona, bør du tenke gjennom hvilken dagtemperatur som passer deg best. I april og mai ligger temperaturen på rundt 17-20 grader, mens fra juni til september ligger temperaturen på cirka 24-28 grader. Selv oktober og november er relativt milde i Barcelona, med cirka 15-20 grader. 

Helt enkelt passer Barcelona for en ferie nesten året rundt. I løpet av vinterhalvåret er det varmere temperaturer enn her hjemme og du kan nyte godt utvalg av shopping, museum og god mat. På sommeren lokker byen i tillegg med lange sandstrender, middelhavsvarme og utflukter til små badebyer langs kysten. Se detaljert oversikt over været i Barcelona året rundt her.   

Når det kommer til tid så kan det også være lurt å ha med i tankene at spanjolene flest tar siesta mellom klokken 15.00 til 17.00, noe som spesielt utøves i løpet av sommermånedene. Spanjolene selv har vanligvis ferie i slutten av juli og i august.

Barcelona I Barcelona kryr det alltid av folk.

Hva er Barcelona kjent for?

Barcelona er kjent for sine kunstneriske mesterverk som Sagrada Familia og Parc Güell, sine herlige strender, fotballklubben FC Barcelona og den storslagne stadioen Camp Nou, frodige parker og ikke minst mat og vin! I Barcelona finnes det noe for alle aldre og interesser. 

Er det din første gang i Barcelona? Sjekk av de kjente severdighetene som Arc de Triomf, shoppinggata La Rambla og matparadiset La Boqueria. En koselig spasertur i de trange gatene i bydelen Barri Gotic og nyt sol og bad på stranda!

Reiser du til Barcelona med barn kan en tur til Spanias eldste fornøyelsespark på høyden Tibidabo være verdt et besøk. I Parc de la Ciutadella ligger det en dyrepark, Zoo Barcelona, eller kanskje en tur innom det svære akvariumet nede ved havna kan friste de små?

Den barnevennlige stranda Nova Icária Beach er populær blant barnefamilier og vennegjenger, mens Platja de la Barceloneta ligger rett ved bykjernen og har godt med omkledningsrom, dusj og restauranter.

Er det dyrt i Barcelona?

Å dra på ferie til Barcelona behøver ikke være dyrt. Selvsagt finnes det eksklusive hotell og luksuriøse utesteder og restauranter, men hit kan du også fint reise på budsjett. Med Apollo kan du velge blant mange hotell i Barcelona og finne det som passer din lommebok. Over alt finnes det kaféer og rimelige restauranter, og shoppingposene kan fylles med både klær fra second hand butikker og man kan gjøre fine kupp fra diverse markeder rundt om i byen.

Hvordan kommer man seg rundt i Barcelona?

Vil du bare holde deg i bykjernen er det enkelt å ta seg rundt til fots, men det er et velfungerende nettverk av kollektivtrafikk, og en enkeltbillett koster bare noen euro. Vil du reise fritt med buss eller t-bane i Barcelona kan du kjøpe et reisekort for rundt 15 euro.

Arkade i Barcelona Når blir det din tur til å slentre rundt i Barcelonas gater?

Hvordan er Barcelona?

I Barcelona er det alltid liv, dag som natt. I bykjernen, i og rundt La Rambla, er trafikken alltid i gang. Det fine med byen er at du raskt og enkelt kan komme deg bort fra det pulserende sentrumet. Gå inn på først og beste bakgata og la veien føre deg ut på eventyr!

Lokalbefolkningen er hyggelig og lette å snakke med, slev om det kan oppleves litt hektisk. Barcelona er en av verdens mest tettbefolkede byer. Til tross for at det er en veletablert turistby, er det også hjemmet til nesten to millioner mennesker som lever, jobber og treffer venner og familie akkurat som vanlig.

Rundt omkring i Barcelona er det diskotek, nattklubber og salsa-steder, for den som vil oppleve utelivet. Kryper du heller til køys tidlig kan du nyte solnedgangen fra en av alle stedene langs havna, eller hvorfor ikke på et koselig lite torg? Gå ikke glipp av et besøk til en av Barcelonas alle takbarer, på mange sentrale hotell er det herlige takterrasser med milevid utsikt over byen.

 


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.