Hva er Barcelona kjent for

Bli bedre kjent med Barcelona

Bli bedre kjent med Barcelona - hva er byen kjent for, hvordan er prisene, når burde man besøke byen og hva kan man gjøre i Barcelona med barn? Vi har samlet all nyttig informasjon om Barcelona før reisen din!

Bestill reise til Barcelona >>

Se flere reisetips til Barcelona

Hva er Barcelona kjent for Herlige Barcelona

Hva er Barcelona kjent for?

Barcelona er kjent for sine kunstneriske mesterverk som Sagrada Familia og Parc Güell, sine herlige strender, fotballklubben FC Barcelona og den storslagne stadion Camp Nou, frodige parker og ikke minst mat og vin! I Barcelona finnes det noe for alle aldre og interesser. 

Er det din første gang i Barcelona? Sjekk av de kjente severdighetene som Arc de Triomf, shoppinggaten La Rambla og matparadiset La Boqueria. En koselig spasertur i de trange gatene i bydelen Barri Gotic og nyt sol og bad på stranden!

Barcelona med barn

Reiser du til Barcelona med barn kan en tur til Spanias eldste fornøyelsespark på høyden Tibidabo være verdt et besøk. I Parc de la Ciutadella ligger det en dyrepark, Zoo Barcelona, eller kanskje en tur innom det svære akvariumet nede ved havna kan friste de små?

Den barnevennlige stranden Nova Icária Beach er populær blant barnefamilier og vennegjenger, mens Platja de la Barceloneta ligger rett ved bykjernen og har godt med omkledningsrom, dusj og restauranter.

Stranda Barceloneta i Barcelona Stranda Barceloneta i Barcelona

Når bør man dra til Barcelona? 

Når du skal velge hvilken tid på året du skal reise til Barcelona, bør du tenke gjennom hvilken dagtemperatur som passer deg best. I april og mai ligger temperaturen på rundt 17-20 grader, mens fra juni til september ligger temperaturen på ca. 24-28 grader. Selv oktober og november er relativt milde i Barcelona, med ca. 15-20 grader. 

Helt enkelt passer Barcelona for en ferie nesten året rundt. I løpet av vinterhalvåret er det varmere temperaturer enn her hjemme og du kan nyte godt utvalg av shopping, museum og god mat. På sommeren lokker byen i tillegg med lange sandstrender, middelhavsvarme og utflukter til små badebyer langs kysten. Se detaljert oversikt over været i Barcelona året rundt her.   

Når det kommer til tid så kan det også være lurt å ha med i tankene at spanjolene flest tar siesta mellom klokken 15.00 til 17.00, noe som spesielt utøves i løpet av sommermånedene. Spanjolene selv har vanligvis ferie i slutten av juli og i august.

Priser i Barcelona

Å dra på ferie til Barcelona behøver ikke være dyrt. Selvsagt finnes det eksklusive hoteller og luksuriøse utesteder og restauranter, men hit kan du også fint reise på budsjett. Overalt finnes det kaféer og rimelige restauranter, og shoppingposene kan fylles med både klær fra second hand butikker og man kan gjøre fine kupp fra diverse markeder rundt om i byen. Når du bestiller hotell i Barcelona med oss kan du selv filtrere etter det prisnivået som passer deg best.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her