Vakre Korfu

Vakkert som et postkort

På paradisøya Korfu er det ikke bare deilig vær og fine strender, men også flott natur som byr på herlig utsikt og opplevelser. Sjekk ut våre tips for å få med deg noen av de vakre inntrykkene som sitter igjen lenge etter at ferien er over.

Bestill reise til Korfu >>

Les flere reisetips til Korfu

Bilde av: Paleokrastitsa Palokastritsa

Paleokastritsa

Paleokastritsa er en av de fineste stedene på Korfu med en nydelig sandstrand med turkisblått vann. Her kan du tilbringe hele dagen med sol og bad i deilige omgivelser. Du kan ta en tur med en av båtene med glassbunn, se flotte klippeformasjoner og paradisstrender som bare nåes fra sjøsiden..

På en høyde ligger jomfru Marias kloster og herfra får du god oversikt over omgivelsene. Den aller fineste utsikten får du fra restauranten. Ta en titt inn i kirken og museet eller hvorfor ikke ta en spasertur i den fine hagen som ligger her. I kjelleren kan du se hvordan en olivenpresse fungerer og de har også olivenolje og krydder for salg. Paleokastritsa ligger på vestsiden, bare 25 minutter fra Gouvia/Dassia. Du kan ta den grønne bussen fra Korfu by, via Gouvia.

Over Paleokastritsa ligger byen Lakones, som også kalles Bella Vista. Hvorfor skjønner du når du kommer hit.  

Kommeno

Mellom Gouvia og Dassia ligger det en liten odde som heter Kommeno. Her ligger kirken Ipapanti, med en spektakulær plassering. Det er lett å forstå at mange ønsker å holde bryllupet sitt her. Husk kamera. 

Idylliske Parga

Parga ligger bare tre timer unna med ferge. Her klamrer husene seg til fjellskrenten, og på begge sider av havnen ligger koselige strender. Langs strandpromenaden ligger det mange tavernaer og i havnen ligger en liten kirke som bidrar til den pittoreske atmosfæren.

Pontikonissi

Pontikonissi og Vlachernaklosteret utenfor Kanoni er det mest kjente postkortbildet fra Korfu og øyas mest fotograferte sted. Øya Pontikonissi ligger utenfor Kanoni og kalles også Mouse Island. Det er flere teorier om hvorfor, en av dem er at når du ser øya fra oven så ser den ut som en mus. På øya ligger kirken Byzantine Church of Pantokrator som bare er åpen en gang i året, på Mariadagen den femtende august. For å komme dit kan du ta en båt fra Vlacherna, der klosteret ligger. 

Bilde av: Agios Gordis Agios Gordis

Fuglesjøen

Ovenfor Agios Georgios ligger den kunstige sjøen Korrision. Den ble bygd av venetianerne da de hersket over øya og siden den gang har det vært et veldig populært besøksmål. Mange kommer hit for å nyte det vakre plantelivet rundt sjøen og er du glad i fugler er dette stedet for deg. Det er rundt 100 fuglearter som holder til her og er stedet er et yndet stopp for trekkfugler. På andre siden av sjøen finner du den rolige delen av Issos Beach.

Kassiopi

Kassiopi ligger på vestsiden og ble tidlig manges favorittreisemål da turismen kom for fullt til Korfu. Den hyggelige havnebyen syder av liv og røre og du kan tilbringe timer med å bare se på det som skjer rundt deg her. Kassopitra er stedets gamle kirke, der du kan beundre de vakre ikonene. Bir du sulten har du flere hyggelige restauranter å velge mellom, og alle serverer god lokal mat. Atmosfæren må man bare elske! Du kommer hit med den grønne bussen fra Korfu by som går via Gouvia/Dassia.  

Hvordan komme seg rundt

Korfus fine natur passer perfekt for å gjøre oppdagelser på egen hånd med leiebil. Føl friheten av å selv bestemme når og hvor du vil stoppe. Om du bestiller hos Apollo får du en fullt forsikret bil levert til hotellet. Spør reiselederen om aktuelle tilbud og rabatter.

For deg som foretrekker å ikke kjøre selv, sjekk de grønne eller blå bussene. De blå lokalbussene går til de stedene som ligger nærmest Korfu by. Du kjøper billetten i automat eller i nærmeste kiosk eller supermarked. Rutetabeller finner du på de fleste bussholdeplassene og billettprisen ligger på rundt 1,5 euro pr. person. Alle de blå bussene går fra San Rocco Square i den nye delen av Korfu by.

De grønne bussene går til steder som ligger lengre bort fra Korfu by: Paleokastritsa, Agios Gordis, Agios Georgios (sør), Kassiopi og Sidari. Disse går ut fra busstasjonen som ligger ved siden av det nye fortet i Korfu by. Langdistansebussene går ikke så ofte, så det kan være greit å ha kontroll på rutetabellen. Rutetabellene finner du på de fleste grønne bussholdeplassene eller i nærmeste kiosk eller supermarked, der du også kjøper billetten. Prisene ligger på mellom 2 og 4 euro per person.

 


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

  • Små landsbyer eller store øyer
  • Urørt eller velkjent
  • Apollo størst i Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.