Hvorfor Vietnam?

Vietnam har den senere tid seilt opp som en storfavoritt som vinterreisemål. Det Vietnam først og fremst kan lokke med er kritthvite strender, vaiende palmer og lekre hotell som ligger ved det krystallklare havet.

 

Dog er det mye mer enn som så å se og oppleve i Vietnam – hva sier du til Ho Chi Minh-byen, severdigheter i toppklasse og billig mat og shopping? Her har vi svart på vanlige spørsmål om Vietnam, som for eksempel hvor du skal reise, når det er best å reise og hva du absolutt ikke bør gå glipp av.

Ho Chi Minh-byen

Fem gode grunner for å reise til Vietnam

 1. Storby møter strandliv
 2. Billig mat og shopping
 3. Spektakulære severdigheter
 4. Den sterke historien
 5. God hotellstandard

Hvordan er Vietnam?

Vietnam har mange sider. Noen tenker nok på kritthvite strender, vaiende palmer, krystallklart vann og bølgende rismarker. For andre fører nok tankene hen til livlige storbyer med mye folkeliv, mopeder, larm og dufter fra gatens utallige spisesteder. Vietnam har også en sterk historie, der Vietnamkrigen har satt sine spor i hele landet. Det er med andre ord et land med store kontraster, der du får oppleve alt fra folkemylderet og livet storbyene Ho Chi Minh-byen og Hanoi, til paradisdestinasjoner som Phan Thiet og Phu Quoc.

Båtreise på en elv i Vietnam

Når skal jeg reise til Vietnam?

Vietnam har behagelig temperatur året rundt, og det er varmest i tørkeperioden. Det er også i denne periode det er best å reise til Vietnam, da du slipper den kraftige nedbøren som kan komme. Med oss reiser du mellom oktober og april, da risikoen for regn er liten og dagtemperaturen oftest er rundt herlige 29°C.

Vietnam i desember

Det er populært å reise til Vietnam i desember, over jul og nyttår, for innlede det nye året på en paradisstrand. På flere av våre hotell kan du spise jule- og nyttårsmiddag.

Vietnameserne feirer nyttår sent i januar eller tidlig i februar. Det vietnamesiske nyåret kalles også Tết, eller Tết Nguyên Đán i sin helhet. Feiringen pågår i alt fra tre dager og opptil en uke, men noen nyttårstradisjoner kan vare i hele ni dager. Avslutningen på feiringen er en imponerende drageparade.

Stranda Mui Ne utenfor Phan Thiet Stranda Mui Ne utenfor Phan Thiet.

Hvor i Vietnam skal jeg reise?

Med Apollo kan du reise til Ho Chi Minh–byen, og Phan Thiet. Til Phan Thiet og Ho Chi Minh-byen tilbyr vi charterreiser. Et hett tips er å kombinere storby og strandliv i to uker. Da kan du f. eks. starte med 11 dager i Phan Thiet, og avslutte ferien med 3 dager i livlige Ho Chi Minh–byen.  

Til Vietnam reiser vi med noen av verdens beste flyselskap, som Qatar Airways og Turkish Airlines.

Er Vietnam billig?

Vietnam er et billig alternativ til årets vinterreise. Billetter og hotell koster selvsagt litt, men mat og shopping er billig om du holder deg til det lokale. For det meste benyttes kontanter og valutaen i Vietnam er vietnamesiske dong. Man kan dessverre ikke veksle til dong i Norge og USD anbefales. Det er billigere å ta ut dong fra minibanker eller benytte lokale vekslingskontor på plass.

Det er selvsagt også merkeklær å kjøpe i de større byene som Ho Chi Minh-byen, og der er prisene omtrent de samme som hjemme. Her kan du shoppe merker som Gucci, Christian Dior og Lacoste. Ta en tur i gatene rundt Dong Khoi hvis du er ute etter annet enn hva de lokale butikkene har å tilby.

Cu Chi-tunnelene Cu Chi-tunnelene

Hva må du se i Vietnam?

I Vietnam finns det mye å gjøre og se! Er du i Ho Chi Minh-byen må du ikke gå glipp av berømte severdigheter som krigsminnemuseet, Mekong Deltaet og Cu Chi-tunnelene. Ferierer du i Phan Thiet er Taku Mountain og den liggende Buddhaen et must! Utenfor Mui Ne venter også de røde sanddynene – pass på å dra hit ved solnedgang, da er det ekstra vakkert her. Kanskje tar du sjansen og prøver sandboarding?

Hvor skal jeg bo i Ho Chi Minh-byen?

Vil du bo midt i smørøyet sentralt i Ho Chi Minh-byen med alt av severdigheter som Ben Than Market, katedralen Notre Dame, restauranter og shopping i nærheten, ligger alle Apollos hotell i Ho Chi Minh-byen bra til.

Hvor skal jeg bo i Phan Thiet?

Vakre Phan Thiet ligger langs stranda i Mui Ne og byr på deilige dager med paradisstrender, snorkling i havet og ro. Alle Apollos hotell i Phan Thiet ligger like ved stranda. 


Skap din egen drømmereise med Apollo!

Pakk reisen selv – du velger reiselengde, fly og hotell. Vi tilbyr en rekke nøye utvalgte hotell med minst 3 stjerner.

Maldivene

 • Henførende strender
 • Vakre korallrev med heftig dyreliv
 • Romantisk ferie
Bestill reise til Maldivene

Mauritius

 • Paradisferie på Mauritius
 • Fantastisk snorkling
 • Avslappet stemning
Bestill reise til Mauritius

Seychellene

 • Kritthvite paradisstrender
 • Dykking og snorkling i det klare vannet
 • Unikt dyreliv
Bestill en reise til Seychellene