Severdigheter på Phuket

Phuket er mer enn herlige strender. Severdigheter som spennende tempel og imponerende Buddha-statuer er vel verdt et besøk. Men best av alt er kanskje stedets vakre solnedganger.

Wat Chalong tempel Wat Chalong tempel

Tempel og Buddha

Wat Phra Thong i Thalang er mest kjent for sin gullfargede Buddha-figur, som er halvveis begravd av jord. Sagnet sier at alle som har prøvd å grave den opp har blitt rammet av en ulykke. Det er mange historier om hvorfor figuren står halvveis under jorda. En av de mest kjente er at en kanal som gikk gjennom området endret retning og forårsaket oversvømmelse i hele området. Da vannet trakk seg tilbake var figuren halvveis dekket av leire. Wat Phra Thong ligger et par mil nord for Phuket by og den enkleste måten å komme seg hit på er med taxi eller tuk tuk.

Wat Chalong

Skal du bare se ett thailandsk tempel i ferien, så skal du definitivt besøke Wat Chalong, som er det største og viktigste tempelet på Phuket. Mange drar hit for å bli spådd eller for å få tips om lottonummer. Vil du teste lykken? På gulvet i hovedbygningen står det to krukker med trepinner. Plukk dem opp og rist til en pinne faller ut, se hvilket nummer som står på pinnen og gå bort til treskapet som står ved den høyre veggen. Åpne skuffen med samme nummer som pinnen og ta et papir. Be noen i tempelet om å oversette for deg om det er slik at teksten kun står på thai. Lykke til!

Som de fleste thailandske tempel har Wat Chalong en kleskode – shorts og skjørt bør gå minst til knærne og skuldre må tildekkes. Man tar også av seg skoene før man går inn i et tempel, og du bør unngå å tråkke på terskler.

Fra toppen av Nakkerd høydene, mellom Chalong og Kata, skuer den 45 meter høye Big Buddha ut over omgivelsene. På en klar dag ser man store deler av det sørlige Phuket herfra. Vil du ha noe kaldt å drikke etter besøket? Nakkerd Sea View Restaurant ligger oppe på fjellet og du kan selvsagt også nyte utsikten herfra. For å komme i rett stemning bør du dra hit tidlig om morgenen eller en sen ettermiddag.

Promthep Cape Promthep Cape

Vakkert landskap

Kanskje har du sett et postkort med tre strender? De er fotografert fra et sted som heter ”Kata Viewpoint”. Strendene heter Karon, Kata og Kata Noi. Det tar bare noen minutter med tuk tuk å komme hit fra Kata.

Planlegg feriens oppdagelsesferder i fred og ro mens du fremdeles er hjemme – her kan du se alle våre utflukter på Phuket

Fantastiske solnedganger

Ett av de aller beste stedene å oppleve solnedgangen på Phuket er fra Promthep Cape, øyas sørligste odde. Noen påstår til og med at det er den beste solnedgangen i hele Thailand. På toppen er det er et indisk alter med en Vishnustatue. Det er ikke uvanlig at man ser folk komme hit for å be om at et ønske skal gå i oppfyllelse. Får man så hjelp av Vishnu må man komme tilbake og ofre en elefant av tre som takk for hjelpen. Jo større ønsket som gikk i oppfyllelse er  desto større elefant! Synes barna at solnedgangen varer litt for lenge og blir kjedelig, så kan du jo be dem telle antallet elefanter som står stilt opp ved tempelet mens de venter. 


Tips & inspirasjon

Se alle reisetipsene til Phuket, finn ditt drømmehotell eller meld deg på vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips til Phuket

Hvilke er Phukets fineste strender? Hva kan barna gjøre her? Her har vi samlet noen av våre beste tips til reisen til Phuket!

Se alle våre reisetips til Phuket

Thailand

  • Herlige reisemål som KrabiPhuket & Koh Lanta
  • Livlige storbyer og kritthvite strender 
  • Shopping og matopplevelser i verdensklasse
Se alle reiser til Thailand

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.