
Thai-smaker
Å prøve å navigere i det store utvalget av restauranter på Phuket er en hyggelig ferieutfordring. Her finnes det serveringer for alle budsjetter, smaker og anledninger. For å hjelpe deg med å finne frem i øyas gastronomiske jungel anbefaler vi noen av de thailandske smakene du ikke bør gå glipp av!
Thairetter du ikke bør gå glipp av
Pad Thai er en av Thailands mest populære retter. En grunn er sikkert fordi det er en så enkel rett bestående av stekte nudler med tofu, egg, fiskesaus, peanøtter, bønnespirer, tamarindjuice og chilipepper hvor du så velger reker, kylling eller blåskjell som hovedingrediens.
Tom Yam Goongh er en deilig suppe. Med ingredienser som sopp, fiskesaus, sitrongress, limejuice og chili kan du glede deg til både syrlig og sterk smak. Det vanligste er å spise reker til suppen, men som flere andre retter i Thailand kan du variere med kylling eller fisk.
Massaman curry er en annen favoritt blant de thailandske smakene. Retten er basert på kokosmelk og kan spises med eller uten ris.
Papayasalaten Som Tam er en deilig blanding av de fire grunnleggende smakene i thailandsk matlaging - med sin syrlige lime, sterke chili, salte fiskesaus og søte palmesukker er papayasalaten god både som rett alene og som tilbehør.
Kanom Buang er den thailandske versjonen av taco. De små sprø pannekakene er laget av rismel og finnes i en søt og en salt versjon.
Crunchy snacks er de frityrstekte bananene som selges i de fleste streetfood-steder på Phuket.

Frisk frukt
Frukt er godteri – i alle fall nesten, og spesielt i Thailand. De selges også fra små vogner nesten overalt. Unn deg ananas, mango, melon, papaya og andre godsaker. Den oppkuttede frukten serveres i små poser, noen sammen med en blanding av sukker, salt og chili, og koster ca 10-20 baht stykket.
Sticky rice med mango
Mango og sticky rice er en klassisk thai-dessert du ikke kan gå glipp av og består av fersk mango med ris og kokossaus. Du finner klebrig ris på restauranter, men også på gatekjøkken.
Thai øl
I Thailand er de to ølsortene Chang og Singha de mest kjente. Løveølet Singha er også et av de eldste ølene i Thailand, og smaken er litt syrlig. Chang, elefanten, er fyldigere på smak. Felles for dem er at de begge har god bitterhet for å slukke tørsten i den thailandske varmen. Verdt å vite er at ølet nesten alltid serveres med is på lokale restauranter.

Ord fra det thailandske kjøkkenet
Menyene i Phuket er stort sett skrevet på engelsk, men det kan være morsomt å faktisk kunne noen thailandske gloser når man bestiller mat. Stavemåten til ordene kan variere litt.
Wha - biff Pla – Fisk Kylling – Gai Svinekjøtt – Muu Gung – reker Guay tiaw – nudler Kao – Ris Nam - Vann

Tips & inspirasjon
Se alle våre reisetips til Phuket. Finn og bestill en reise til Phuket eller abonnér på vårt nyhetsbrev.