Thailandske smaker

Å finne frem i det enorme restauranttilbudet på Phuket er en passende ferieutfordring! Her er det serveringssteder for alle lommebøker, smaksløker og anledninger. For å hjelpe deg litt på vei i denne gastronomiske jungelen har vi samlet noen tips og våre favoritter blant Phukets restauranter og matopplevelser.

Smaken av Thailand

Pad thai er en av Thailands mest populære matretter. Grunnen til det er nok at det er en enkel rett som består av stekte nudler med tofu, egg, fiskesaus, peanøtter, bønnespirer, tamarindjuice og chilipepper der du velger om du vil ha reker, kylling eller blåskjell som hovedingrediens.

Tom Yam Goongh er en herlig, fyldig suppe. Med ingredienser som sjampinjong, fiskesaus, sitrongress, limejuice og chili blir det både syrlig og sterkt. Det vanligste er å spise reker til suppen, men som mange andre matretter i Thailand kan du variere med kylling eller fisk.

Massaman curry er en annen favoritt av de klassiske thai-rettene. Retten er basert på kokosmelk og kan spises med eller uten ris.

Papayasalat Som Tam er en lekker blanding av de fire grunningrediensene i thailandsk matlaging – med syrlig lime, sterk chili, salt fiskesaus og søtt palmesukker er papayasalaten god både som egen rett og som tilbehør.

Kanom Buang er den thailandske versjonen av taco. De små sprø pannekakene er laget av rismel og finnes i en søt og en saltere variant.

Crunchy snacks er de friterte bananene som selges på de fleste gatekjøkken på Phuket.

Herlig frukt

Frukt er godteri – i alle fall nesten, og spesielt i Thailand. Den selges dessuten fra små vogner nesten overalt. Du kan fråtse i ananas, mango, melon, papaya og andre godsaker. Den oppskårne frukten serveres i små poser, noen ganger sammen med en blanding av sukker, salt og chili, og de koster ca. 10-20 bath stykket.

Sticky rice med mango

Mango og sticky rice er en klassisk thailandsk dessert du må smake på og består av fersk mango med ris og kokosnøtt saus. Du får sticky rice på restauranter, men også på gatekjøkken.

Thailandsk øl

De to mest kjente ølmerkene i Thailand heter Chang og Singha. Løveølet Singha er også ett av de eldste ølmerkene i Thailand, og smaken er litt syrlig. Chang, elefanten, er mer fyldig i smaken. Felles for dem er at de begge er passe beske og derfor gode tørsteslukkere under den varme thailandske solen. Merk deg at øl nesten alltid serveres med is på de lokale restaurantene.

Herlig frisk frukt hører Thailandferien til Herlig frisk frukt hører Thailandferien til

Ord fra det thailandske kjøkkenet

Menyene på Phuket er stort sett på engelsk, men det kan være gøy å lære seg noen thailandske ord når du skal bestille mat. Stavingen av ordene kan variere noe.

Woa – biff
Pla – fisk
Gai – kylling
Muu – svinekjøtt
Gung – reker
Guay tiaw – nudler
Kao – ris
Nam – vann


Tips & inspirasjon

Se alle reisetipsene til Phuket, finn ditt drømmehotell eller meld deg på vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips til Phuket

Hvilke er Phukets fineste strender? Hva kan barna gjøre her? Her har vi samlet noen av våre beste tips til reisen til Phuket!

Se alle våre reisetips til Phuket

Thailand

  • Herlige reisemål som KrabiPhuket & Koh Lanta
  • Livlige storbyer og kritthvite strender 
  • Shopping og matopplevelser i verdensklasse
Se alle reiser til Thailand

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.