Smaken av Thailand
Pad thai er en av Thailands mest populære matretter. Grunnen til det er nok at det er en enkel rett som består av stekte nudler med tofu, egg, fiskesaus, peanøtter, bønnespirer, tamarindjuice og chilipepper der du velger om du vil ha reker, kylling eller blåskjell som hovedingrediens.
Tom Yam Goongh er en herlig, fyldig suppe. Med ingredienser som sjampinjong, fiskesaus, sitrongress, limejuice og chili blir det både syrlig og sterkt. Det vanligste er å spise reker til suppen, men som mange andre matretter i Thailand kan du variere med kylling eller fisk.
Massaman curry er en annen favoritt av de klassiske thai-rettene. Retten er basert på kokosmelk og kan spises med eller uten ris.
Papayasalat Som Tam er en lekker blanding av de fire grunningrediensene i thailandsk matlaging – med syrlig lime, sterk chili, salt fiskesaus og søtt palmesukker er papayasalaten god både som egen rett og som tilbehør.
Kanom Buang er den thailandske versjonen av taco. De små sprø pannekakene er laget av rismel og finnes i en søt og en saltere variant.
Crunchy snacks er de friterte bananene som selges på de fleste gatekjøkken på Phuket.