Thai mat

Thai-smaker

Å prøve å navigere i det store utvalget av restauranter på Phuket er en hyggelig ferieutfordring. Her finnes det serveringer for alle budsjetter, smaker og anledninger. For å hjelpe deg med å finne frem i øyas gastronomiske jungel anbefaler vi noen av de thailandske smakene du ikke bør gå glipp av!

Thairetter du ikke bør gå glipp av

Pad Thai er en av Thailands mest populære retter. En grunn er sikkert fordi det er en så enkel rett bestående av stekte nudler med tofu, egg, fiskesaus, peanøtter, bønnespirer, tamarindjuice og chilipepper hvor du så velger reker, kylling eller blåskjell som hovedingrediens.

Tom Yam Goongh er en deilig suppe. Med ingredienser som sopp, fiskesaus, sitrongress, limejuice og chili kan du glede deg til både syrlig og sterk smak. Det vanligste er å spise reker til suppen, men som flere andre retter i Thailand kan du variere med kylling eller fisk.

Massaman curry er en annen favoritt blant de thailandske smakene. Retten er basert på kokosmelk og kan spises med eller uten ris.

Papayasalaten Som Tam er en deilig blanding av de fire grunnleggende smakene i thailandsk matlaging - med sin syrlige lime, sterke chili, salte fiskesaus og søte palmesukker er papayasalaten god både som rett alene og som tilbehør.

Kanom Buang er den thailandske versjonen av taco. De små sprø pannekakene er laget av rismel og finnes i en søt og en salt versjon.

Crunchy snacks er de frityrstekte bananene som selges i de fleste streetfood-steder på Phuket.

pad thai

Frisk frukt

Frukt er godteri – i alle fall nesten, og spesielt i Thailand. De selges også fra små vogner nesten overalt. Unn deg ananas, mango, melon, papaya og andre godsaker. Den oppkuttede frukten serveres i små poser, noen sammen med en blanding av sukker, salt og chili, og koster ca 10-20 baht stykket.

Sticky rice med mango

Mango og sticky rice er en klassisk thai-dessert du ikke kan gå glipp av og består av fersk mango med ris og kokossaus. Du finner klebrig ris på restauranter, men også på gatekjøkken.

Thai øl

I Thailand er de to ølsortene Chang og Singha de mest kjente. Løveølet Singha er også et av de eldste ølene i Thailand, og smaken er litt syrlig. Chang, elefanten, er fyldigere på smak. Felles for dem er at de begge har god bitterhet for å slukke tørsten i den thailandske varmen. Verdt å vite er at ølet nesten alltid serveres med is på lokale restauranter.

mango klebrig ris

Ord fra det thailandske kjøkkenet

Menyene i Phuket er stort sett skrevet på engelsk, men det kan være morsomt å faktisk kunne noen thailandske gloser når man bestiller mat. Stavemåten til ordene kan variere litt.

Wha - biff Pla – Fisk Kylling – Gai Svinekjøtt – Muu Gung – reker Guay tiaw – nudler Kao – Ris Nam - Vann

frukt

Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Phuket. Finn og bestill en reise til Phuket eller abonnér på vårt nyhetsbrev.

Bangtao Phuket

Alle reisetips til Phuket

Hvilke er Phukets fineste strender? Hva er det å gjøre for barna? Her har vi samlet våre beste reisetips til din reise til Phuket!

Se alle reisetipsene våre til Phuket


thailand båter

Thailand

  • Herlige reisemål som Krabi, Phuket og Koh Lanta

  • Livlige storbyer og kritthvite strender

  • Shopping- og matopplevelser i verdensklasse

Se alle reiser til Thailand


Barn i bassenget

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips og tilbud til din neste reise.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her