Snorkling utenfor Krabi Snorkling utenfor Krabi

Ting å gjøre på Krabi

Til Krabi og kanskje fremfor alt til Ao Nang, reiser de som har lyst til å være aktive i ferien og vil se og oppleve mest mulig. Her er naturen frisk og frodig med et eksotisk dyreliv, og en helt ny dimensjon å oppdage under havoverflaten med dykkerflasker eller snorkel. Mange benytter sjansen til å ta en fottur og klatre i kalksteinsfjellene eller å padle i Krabis eventyrlig vakre skjærgård.

Bestill reise til Krabi >>

Les flere reisetips

Padle kajakk, Krabi Padle kajakk, Krabi

Kajakkpadling

Grotter som man kan padle inn i, mangroveskog med rikt dyreliv, interessante klippeformasjoner og strender der du kan gå i land for å hvile en liten stund. Dette  gjør Krabiprovinsen til det perfekte reismålet for deg som vil padle. Har du ikke padlet før tar det sikkert noen timer og kanskje noen ufrivillige bad innen du kommer inn i rytmen, men så pleier det gå som en lek. Etter en dag i kajakken har du som ekstra bonus fått mosjon for en hel uke! Bli med en utflukts arrangør om du ikke er en vant til å padle. De har kunnskap om tidevannet og hvor du finner de mest spennende stedene.

Ta dykkersertifikat

Det er betydelige mer behagelig å plaske rundt i 25-graders vann enn i 15. Så pass på å virkeliggjøre drømmen i ferien! På 4-5 dager kan du få ditt ”Open Water Certificate” og en helt ny verden vil åpne seg. Du kan f. eks. ta sertifikatet hos Kontiki Divers. Er du allerede sertifisert men føler deg litt rusten – bli med på en ”Scuba Review”, en dag der du repeterer de praktiske og teoretiske delene.

Krabis skjærgård Krabis skjærgård

Varme kilder og massasje

Krabis varme kilder finner du i Klong Thom-distriktet, som ligger cirka fire mil sør for Ao Nang. Her kan du ta et herlig boblebad i naturens eget badekar, som holder en temperatur på deilige 35–40 grader. Her er det også et spa der du kan se vakre landskapet og nyte roen, samtidig som du får en tradisjonell thaimassasje. Etter spabehandlingen kan du blande en egen kroppsskrubb bestående av riskorn, tamarind og kokosolje, som gir deg en silkemyk hud. Legg deg så i det varme bassenget med helsebringende thaiurter og nyt den behagelige temperaturen på omtrent 37–40 grader. Du kan forhåndsbestille utflukten "Krabis perler – tempelet og naturens spa" her eller kontakt reiselederen på plass så hjelper de deg.

Massasje på stranda

Langs strandpromenaden ligger flere massasjesteder med noen av Ao Nangs billigste og beste massører. Ta plass i bungalowen, la blikket hvile på havet og unn deg en deilig Aloe Vera-massasje etter en dag i sola. De tilbyr alt fra tradisjonell thaimassasje til fotmassasje og pedikyr og manikyr.

Emerald Lake på Krabi Emerald Lake på Krabi

Romantikk i fokus

Det finnes kanskje ikke noen bedre mulighet til å ta igjen glemt romantikk enn når man er på tomannshånd i ferien. Krabi-området gir mange herlige muligheter for dere å gjøre noe koselig sammen. Kanskje kan en ettermiddagsutflukt til eventyrlige Tub Island være noe for dere? Pakk piknik kurven med det dere liker best og se solnedgangen fra et pledd med et glass vin. Dere har nesten hele øya for dere selv, ved lavvann går det an å gå over til Chicken Island. Dere kommer hit med longtail båt fra Ao Nang, Ao Namao-stranden eller fra Nopparathara.

Emerald Lake 

I nærheten av de varme kildene ligger ”krystallsjøen” Emerald Lake, der kildevannet har dannet en dam midt inne i jungelen. 

Ao Nang Ao Nang

Trening i ferien

Vil du holde formen i ferien er det mange muligheter i den vakre naturen på Krabi. Kalksteinklippene i Railay er rene drømmen for klatrefantaster, og folk kommer hit fra hele verden for å teste noen av de over 600 klatre-rutene som du finner her. Uansett om du er nybegynner eller mer dreven klatrer. De som er mest tilgjengelige ligger på østre Railay. Det er også mulighet for å ta kurs her, både for nybegynnere og viderekomne.

Vil du ta en løpetur i ferien? Da anbefaler vi en runde langs stranden før klokka åtte om morgenen. Herlig frisk luft, hyggelige omgivelser og med et avsluttende bad i havet. Det er fine joggeløyper rundt Klong Muang Beach og Nopparathara.

Vil du spille golf i ferien?

Er du golfspiller og vil spille golf i Thailand? Perfekt! Det ligger en golfbane som heter Pakasai Country Club, omtrent 2,5 mil sør for Krabi by. Bestilling av tee time gjør du enklest på hotellet, eller snakk med reiselederen. De har et krav om at alle må ha med seg caddie på golfrunden, tanken er at de skal krydre runden med litt ekstra ”sanuk” – den thailandske sansen for humor!


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Reiseguider – våre beste reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her