Fakta – Krabi

Språk:

Thailandsk

Valuta:

Thailandske Baht (THB)

Elektrisitet:

220V, 50Hz. Adapter anbefales.

Mat og drikke:

Toretters middag ca. 80-100 kroner pr. person på lokale restauranter; godt og vel det dobbelte på internasjonale. Øl ca. 20 kroner, en flaske vin fra ca. 200 kroner og oppover.

Transport t/r hotell:

Fra flyplassen i Krabi til det første hotellet i Ao Nang tar det ca. 40 minutter. Transferen kjøres vanligvis uten reiseleder fra Apollo.

Strender:

Krabiområdet har flere fantastiske strender å velge mellom. Felles for de alle er at de er svært fine.

Offentlig kommunikasjon:

Lokalbusser fra Krabi by til øvrige byer. Tuk-tuk for fire personer innen Ao Nang. Mindre lokalbusser, song taos, mellom Ao Nang og Krabi by. Sykkelutleie. Båt og ferge til bl.a. Phuket og Koh Lanta fra Krabi by. Hotellene har taxiservice.

Aktiviteter:

Det klare og fine vannet er særdeles godt egnet til dykking og snorkling. Railey Beach har dessuten ideelle forhold for fjellklatring.

Nyttig informasjon:

Det er ikke tillatt å innføre e-sigaretter til Thailand. Det er ikke tillatt å røyke på restauranter, barer og diskoteker.

Ved innsjekking tar hotellene som oftest et depositum. Beløpet varierer fra hotell til hotell, men ligger vanligvis på ca. på 1 000 baht pr. rom pr. natt (ca. 200 kroner), og det blir tilbakebetalt ved utsjekking. Beløpet kan betales kontant eller med kredittkort. Brukes kredittkort kan det ta opptil 14 dager før pengene er tilbake på konto, avhengig av om beløpet trekkes eller bare reserveres på kortet.