Severdigheter & shopping på Krabi

Krabi er kjent for sine vakre solnedganger og de er nesten en severdighet i seg selv. Ønsker du allikevel å fylle på med flere inntrykk, kjente severdigheter og billig shopping er det mye å gjøre. Tempel med fantastisk utsikt, markeder både dag og natt, autentisk småbyliv og herlig shopping og sikkert mye mer kan du finne i Krabiprovinsen. 

Tigergrottas tempel i Krabi Tigergrottas tempel i Krabi

Tigergrottas tempel

Vil du bare besøke ett tempel mens du er i Ao Nang så skal du velge Wat Tham Sua, også kjent som Tigergrottas tempel, som ligger på en fjelltopp i Krabiprovinsen. Tempelområdet består, foruten et stort skogstempel, av fantastiske grotter og hus der de buddhistiske munkene og nonnene bor. Tigergrottas tempel er også kjent for apene som uredde går omkring blant de besøkende. Glem ikke å ta på deg gode sko – for å komme opp til utkikksplassen må du gå opp de 1237 trappetrinnene. Om det er verd alle trinnene? Absolutt! Fra tempelet har du en storslått vy med fantastisk utsikt der du, i klarvær, kan se flere mil. Her oppe finnes også en stor, gyllen Buddha-statue som speider ut over det thailandske landskapet. Til Tigergrottas tempel kommer du enklest med en av våre utflukter. Ellers går det også å ta en taxi hit.

Wat Tham Sua skal ikke forveksles med ”Tigertempelet” som har levende tigrer på området og ligger i Kanchanaburiprovinsen nordøst om Bangkok

Thai food Thai food

Shopping i Krabi by

Vil du oppleve en typisk thailandsk småby skal du besøke Krabiprovinsens hovedstad, som ligger ca. 1,8 mil fra Apollos hotell i Ao Nang. I Krabi by ligger de små thailandske butikkene og større varehus om hverandre, og det er lett å tilbringe et par timer med shopping i sentrum. Absorber atmosfæren, bestill en god juice av fersk frukt og bare ha det bra! Har du hele familien med deg kan vi avsløre at det er flere lekebutikker på Thanon Maharat.

Det er ikke så vanlig at trafikklys regnes som en severdighet men i Krabi by er det faktisk slik. Trafikklysene i krysset Thanon Maharat og Thanon Sukhon prydes av statuer som forestiller grottemennesker som løfter opp lyssignalene i form av enorme shoppingbager. 

Du finner nok ikke siste skrik fra Paris her, men om du tar turen hit og går rundt og titter i butikkene så kan du gjøre noen gode kupp. Gatene er fulle av små butikker som selger alt fra vesker, klær og sko til husgeråd og leker. På veien mellom Krabi by og flyplassen ligger det dessuten tre store varehus: Big C, Tesco Lotus og Outlet Village. Spesielt Outlet Village har et stort utvalg av merkeklær, golfutstyr og badetøy av alle slag.

Lokale markeder

Thailand er jo markedenes land og Krabi er intet unntak. Ved den store moskéen, på vei mot Noppharathara, rett før du svinger av mot Krabi, avholdes hver uke av et lokal muslimsk marked. Markedet er en perfekt anledning til å, sammen med de lokale, gå omkring, se og kjøpe de lokale produktene som selges her. Du kan blant annet smake på ulike unike thailandske spesialiteter som ikke er så vanlige å finne hjemme.

Liker du markeder er det ytterligere et på veien ut fra Ao Nang, som avholdes en gang i uka. Du finner det ved å ta veien forbi McDonalds og siden fortsette til fots i cirka 20 minutter.

Uteliv i Krabi by Uteliv i Krabi by

 

Nattmarkeder i Krabi by

Vil du oppleve et mer ekte Krabi skal du besøke nattmarkedet inne i Krabi by. Hit kommer lokalbefolkningen for å handle mat og ingredienser til restauranter og hjem. På nattmarkedet finner du frukt som du kanskje aldri tidligere har sett eller spist, og her bør du benytte muligheten til å smake på utsøkte lokale retter. Hver kveld setter gatekjøkkenene ut campingbord og plaststoler og så er matfesten i gang. Smak Krabis beste ”Som Tam” eller de thailandske pannekakene ”roti”.
Nattmarkedet ligger på Thanon Maharat soi 10, nede ved elva i Krabi by, og har åpent fredag-søndag kl. 17.00–22.00.

 


Tips & Inspirasjon

Finn ditt drømmehotell og opplevelser for reisen til Thailand.

Hvordan vil du bo i Thailand?

I Thailand har vi en rekke herlige hotell for familieturen eller voksenferien. Se listen over alle våre hotell.

Liste over alle våre hotell i Thailand

Opplevelser i Thailand

Vi tilbyr en rekke spennende utflukter på våre reisemål i Thailand. Ta enn titt på hva du kan oppleve med oss. 

Se alle våre utflukter i Thailand

Eksotiske reiser

Opplev verden og dra på en spennende eksotisk reise til steder som Maldivene, Seychellene, Mauritius eller kanskje populære Bali?

Bestill en eksotisk reise