Krabis vakreste øyer

I Phra Nang Bays vakre skjærgård er det både dramatiske kalksteinsklipper som er typiske for området og flere mindre øyer med deilige paradisstrender. Noen av de mest kjente øyene er Hong, Poda, Tup og Chicken Island som alle ligger en kort båttur fra Ao Nang og Krabi.

Phran Nang Bay Phran Nang Bay

Koh Phi Phi

Koh Phi Phi, med de to øyene Koh Phi Phi Don og Phi Phi Le, er noen av Thailands mest kjente øyer. Og det er ikke så rart – øyene består av imponerende kalksteinsklipper som stiger rett opp av havet og strendene har fantastisk kritthvit sand. Rundt de mindre øyene er det dessuten vakre korallrev som er perfekte for snorkling og dykking. Dessuten er vannet helt krystallklart og rommer fisker i alle regnbuens farger – perfekt for snorkling!

På den største øya, Koh Phi Phi Don, er det kaféer og restauranter og det er først og fremst hit de fleste turistene har funnet frem. Den litt mindre Koh Phi Phi Leh var stedet der strandscenene fra filmen The Beach ble spilt inn.

Utforsk Koh Yai Noi med sykkel

De største øyene i Phang Nga-bukta, midt mellom Phuket og Krabi, ligger øyene Koh Yao Yai og Koh Yai Noi.Yai er den største av dem og på begge møter du den autentiske thailandske hverdagssjarmen.

Både Koh Yao Yai og Koh Yai Noi byr på vakker natur og er godt tilrettelagt for fotturer og sykling i tillegg til at de har flere utrørte strender. Ettersom vi synes at øyene gjør seg best fra sykkelsetet tilbyr vi en sykkelutflukt til Koh Yai Noi der du får se risplantasjer og mangroveskog, men også besøke en gård og selvsagt blir det mulighet for et bad underveis. Her kan du lese mer og bestille utflukten Sykkeltur på Koh Yai Noi.

Strand på Chicken Island Strand på Chicken Island

Kalksteinsøya Koh Poda

Omtrent en halv time med longtailbåt fra kysten ligger Koh Poda, som er en liten sirkelformet kalksteins øy som ikke er mer cirka 1 kilometer i diameter. På sandstrendene vaier palmene og utenfor øya brer de vakre korallrevene seg ut. Til Koh Poda skal du dra hvis du vil ha en avslappende dag med sol, bad og perfekt snorkling og dykking.

Chicken Island

Chicken Island har fått navnet sitt på grunn av en klippeformasjon på øya har form som et kylling hode. Egentlig heter øya Koh Dam Kwan. På øya kan du se frem til kritthvite sandstrender og vakre korallrev. Chicken Island har også en liten restaurant.

Koh Hong

Koh Hong er blitt kalt Thailands siste paradis, hvilket nok verken er korrekt eller feil. Riktignok kan du se frem til en rolig og lavmælt stemning på øya, og øya består i prinsippet bare av jungel og grønnkledde fjell som strekker seg mot himmelen. Utenfor er det krystallklart vann som gjør Koh Hong til et perfekt stopp for deg som vil snorkle, dykke, padle kano og nyte den herlige stemningen. Det tar ca. en time fra Ao Nang til Koh Hong. Her kan du forhåndsbestille din utflukt til Koh Hong.

Snorkling i Krabi Snorkling i Krabi

Snorkling på Koh Haa - de fem øyene

Koh Haa, som egentlig består av tre øyer og to klipper og ikke av fem øyer, ligger cirka tre mil vest for Koh Lanta. Øyene i seg selv er rolige og består av vakre sandstrender og flere grotter. Koh Haa er den øya som egner seg best for oppdagelser under havoverflaten. Vannet rundt Koh Haa er nemlig perfekt for både snorkling og dykking, med en sikt på opp til 30 meter. Du kan blant annet se vakre blå koraller og fargerike fisker som murener, papegøyefisker og gråsteinbit.

På den største øya Koh Haa Yai er det også flere grotter, og den største har et stort grotterom som kalles Katedralen og der kan du dykke.

Her kan du bestille en snorklingsutflukt til Koh Haa med Apollo.

Tup Island

Tup Island består av to øyer som ligger et stykke utenfor Ao Nangs kyst, nært både Koh Poda og Chicken Island. Om ettermiddagen trekker vannet seg tilbake og frem kommer en lang sandbank som strekker seg mot Chicken Island. Et tips er å bli med på en båtutflukt som går til alle øyene.

Snorkling i Krabi Snorkling i Krabi

Koh Muk

Koh Muk, eller Koh Mook som den også kalles, ligger nært fastlandet og er en relativt flat øy med flere vakre strender med hvit sand. Er du av den mer eventyrlystne må du ikke gå glipp av et besøk til den mektige Tham Morakot, eller smaragdgrotta (Emerald Cave) som den også kalles, som ligger på nordre Koh Muk. For å komme seg til grotteåpningen må du ha båt og svømme ca. 80 meter, gjennom en tunnel. Grotta har ikke tak og har en både en liten strand og vakker vegetasjon. På øya er det også en mindre by med fastboende og dermed et hint av hverdagsliv.

Koh Jum

Omtrent midt mellom Krabi og Koh Lanta ligger øyene Koh Jum og Koh Phu. Øyene er omgitt av regnskog og gummiplantasjer og det er veldig still og rolig her. På vestsiden av Koh Jum er det flere fine strender, og i sør finner du den mest populære, Long Beach, som strekker seg hele 3,6 kilometer lags kysten. Det beste du kan gjøre når du er her er å utforske korallrevene under vannoverflaten. På øya er det både kajakkutleie og dykkefirma. 


Tips & Inspirasjon

Finn ditt drømmehotell og opplevelser for reisen til Thailand.

Hvordan vil du bo i Thailand?

I Thailand har vi en rekke herlige hotell for familieturen eller voksenferien. Se listen over alle våre hotell.

Liste over alle våre hotell i Thailand

Opplevelser i Thailand

Vi tilbyr en rekke spennende utflukter på våre reisemål i Thailand. Ta enn titt på hva du kan oppleve med oss. 

Se alle våre utflukter i Thailand

Eksotiske reiser

Opplev verden og dra på en spennende eksotisk reise til steder som Maldivene, Seychellene, Mauritius eller kanskje populære Bali?

Bestill en eksotisk reise