Krabis fineste strender

Når du reiser til Krabi kan du velge og vrake blant herlige strender – i tillegg til de fine strendene rundt Ao Nang og Klong Muang er det en rekke deilige strender å velge mellom på de naturskjønne øyene i skjærgården Phra Nang Bay.

Strand på Koh Lao Lading Strand på Koh Lao Lading

Paradisstrender i skjærgården

I den vakre skjærgården med de dramatiske kalksteinklippene, som er typiske for området, er det mange øyer med herlige paradisstrender. Populære øyer som Hong, Poda, Tup og Chicken Island, med den karakteristiske ”kylling-klippen”, ligger bare en kort tur med båt fra Ao Nang og Krabi. Her blir du møtt av krystallklart vann og strender med myk, hvit sand. Flere av øyene har korallrev ved stranda der du kan snorkle. Vil du dra på en litt lengre utflukt er de berømte Phi Phi-øyene et tips.

Strendene på fastlandet

Ao Nang-stranda er den populære stranda i området. Hovedgrunnen til dette er at mange av longtail-båtene til øyene i den vakre Krabi-provinsen. Båtbilletter kjøper du i kiosken ovenfor steintrappa, ned mot stranda. Men husk å ta et bad innen du drar av gårde! Når du har passert Ao Nang-strandas nordre odde kommer du til den rolige Noppharathara-stranda. I enden av stranda starter mangroveskogen og de spisse kalksteinsøyene. Stranda mye brukt av lokalbefolkningen om ettermiddagene da de kommer hit for å gå eller samle ferske blåskjell til middagen.

Strand på Chicken Island Strand på Chicken Island

Railay Beach

Til stranda på Railay West kommer du med longtail-båt fra Ao Nangs stranda, Ao Nanmao, Noppharathara eller Krabi by. Her kan du slappe av mellom hundre meter høye kalksteinsvegger. Railay West har den lengste, bredeste og fineste sandstranda når du sammenligner med nærliggende Railay East og Phra Nang. Når sola har gått ned kan du ta turen til en av strandrestaurantene og nyte god mat og drikke mens du følger den spontane fotballkampen på stranda. På østsiden av halvøya ligger den langgrunne stranda som kanskje ikke er den beste for bading, men her er det fint å gå og se hvordan mangrovetrærne fint rammer inn stranda. Når tidevannet forsvinner blir hele stranda tørrlagt, men det er flere barer som du kan besøke mens du venter.

Phra Nang

Phra Nang er kåret til en av verdens fineste strender ifølge flere guidebøker. Sanden er finkornet, vannet krystallklart og mektige kalksteinsklipper reiser seg langs stranda og fortsetter helt ned til havet. Går du fra østre Railay til Phra Nang kommer du til å passere flere imponerende grotter med vakre dryppsteinsformasjoner. Har du litt flaks kommer du til å se noen av de mange apene som hopper omkring i håp om å stjele noe av lunsjen din.


Tips & Inspirasjon

Finn ditt drømmehotell og opplevelser for reisen til Thailand.

Hvordan vil du bo i Thailand?

I Thailand har vi en rekke herlige hotell for familieturen eller voksenferien. Se listen over alle våre hotell.

Liste over alle våre hotell i Thailand

Opplevelser i Thailand

Vi tilbyr en rekke spennende utflukter på våre reisemål i Thailand. Ta enn titt på hva du kan oppleve med oss. 

Se alle våre utflukter i Thailand

Eksotiske reiser

Opplev verden og dra på en spennende eksotisk reise til steder som Maldivene, Seychellene, Mauritius eller kanskje populære Bali?

Bestill en eksotisk reise