Beste strender på Gran Canaria

Gran Canarias 7 beste strender

Glitrende hav og sand mellom tærne. På Gran Canaria finner du noen av Spanias aller beste strender. Variasjonen er også stor – her finnes alt fra småbarnsvennlige strender der det aldri er bølger til herlige surfeparadis, naturistmekka og mektige ørkenstrender.

Bestill reise til Gran Canaria >>

Les flere reisetips til Gran Canaria

Playa de Amadores, Gran Canaria Playa de Amadores

1. Las Canteras – bystranda

Las Canteras er den brede, gyllenbrune sandstranda i Las Palmas. Stranda yrer av liv fra tidlig morgen til solnedgang. Her er det alltid noe som skjer! En stor del av stranda skjermes av et korallrev som hindre store bølger fra å komme inn. Ved sørspissen, utenfor revet, holder vindsurferne til. Om du vil ta en pause fra sol og bad så kan du ta en tur langs strandpromenaden der fiskerestauranter, kaféer og iskrembarer ligger tett i tett langs kanten.

2. Anfi Beach – Gran Canarias svar på Bahamas

Lille, langgrunne Anfi Beach mellom Arguineguin og Puerto Rico er absolutt en av våre favorittstrender på Gran Canaria. Den hvite sanden, som gir vannet en herlig turkisblå farge, har blitt fraktet hele veien fra Bahamas. Ønsker du litt mer luksus med en kjølig drink i et prangende miljø, finnes det flere trendy strandklubber i nærheten, som Moroa Club de Mar og Anfi Beach Club.

3. Playa de Amadores – den hvite stranda

Amadores er en postkort-vakker strand rett vest for Puerto Rico. Den hvite sandstranda er en halv kilometer lang og bred som en fotballbane. Her er det langgrunt og barnevennlig uten større bølger, ettersom to havner fungerer som bølgebrytere. Sanden, som er hentet fra Vest-India, er alltid sval og behagelig å gå barfot i, selv når solen skinner som sterkest.

Sanddynene i Maspalomas Sanddynene i Maspalomas

4. Playa del Cura – den svarte stranda

Et steinkast fra Amadores ligger denne lille fredfulle plassen. Stranda er naturlig og består av sort lavasand og småstein. En fin strandpromenade går langs stranda, og hotellene ligger på rad etter bergsidene lengre inn på øya.

5. Puerto Rico – øyens mest solsikre strand

Den halv kilometer lange sandstranda i Puerto Rico sies å være øyens med solsikre. Stranda beskyttes av bølgebrytere, så her trives både barnefamilier og andre som liker rolig vann. Det finnes mange vannaktiviteter på stranden – her kan du leie trampbåt, jetski eller prøve paragliding.

6. Maspalomas – unik ørkenstrand

Maspalomas’ store sanddyner er noe helt spesielt. Naturen i dette området er beskyttet og her er det en egen lagune for fugler. Mange tar seg hit når solen ikke står så høyt på himmelen for å vandre opp og ned de store sanddynene. Bak dynene venter et ekte strandparadis. Her finnes det flere naturistområder, men også noen mer familievennlige stranddeler.

7. Playa del Inglés – lang, bred og med bølger

På stranda i Playa del Inglés blir ingen skuffet, spesielt ikke de litt større barna som kan svømme og elsker å hoppe inn i bølger! Den brede, myke sandstranda er hele 8 kilometer lang. På vannsportsenteret finnes trampbåter å leie, og så klart tilbyr de også de klassiske bananbåt-turene. For deg som foretrekker å bade uten bølger, finnes det tre badebukter langs stranda med roligere sjø.


Tips & Inspirasjon

Se alle våre reiser til Kanariøyene, finn ditt drømmehotell eller tegn et abonnement på vårt nyhetsbrev.

Kanariøyenes beste opplevelser

Få med deg våre beste tips om Kanariøyene – som fartsfylte festivaler, vakre nasjonalparker og unike smaksopplevelser?

Les vårt blogginnlegg

Våre hoteller på Kanariøyene

Det herlige klimaet, det store sports- og aktivitetstilbudet og meget gode hoteller gjør at mange velger å reise til Kanariøyene med Apollo.

Se alle hoteller på Kanariøyene

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her