Bilde av: Paella

En smaksrik ferie

Reis til Fuerteventura og nyt gastronomiske fornøyelser som aldri synes å ta slutt. Gå ikke glipp av øyas hvitløksmarinerte reker eller de smaksrike potetene som går under navnet papas arrugadas. Vi guider deg gjerne frem til øyas beste spisesteder.

Bestill reise til Fuerteventura >>

Les flere reisetips til Fuerteventura

Bilde av: Gambas al ajillo Gambas al ajillo

Tapas for alle

Tapas er de populære spanske smårettene. Det finnes mange å velge mellom, som for eksempel gambas al ajillo (hvitløksmarinerte reker), pimientos de padrón (grønn, liten paprika som stekes med olje og salt), calamares (blekksprut), queso de cabra (geitost) samt tortillas (omelett). Det er bare å bestille og la seg forføre.

For deg som elsker god mat!

Om kanarierne selv får velge drar de mer enn gjerne forbi El Horno i byen Villaverde og samles for et måltid. Kjøttet er noe av det beste på hele øya og må bare nytes! Her grilles alt kjøtt på kull til det er stekt akkurat slik du ønsker det. For de som ikke ønsker ha kjøtt, tilbys dagens fisk- og dagens skalldyrsuppe. For å komme til Villaverde drar du en mil sørover på vei FV-101 fra Corralejo. Adresse: Carretera General 91, La Oliva. Tel: +34-928 868 671.

Marabú Esquinzo

Velkommen til denne deilige oasen i Esquinzo! Sitt ned i ro og fred og nyt den vellagde maten, den gode stemningen og de frodige plantene som omgir den spennende, hvite innredningen. Adresse: CL Fuente de Hija 2, Esquinzo. Tel: +34-928 544 098.

El Cangrejo Colorado i Puerto del Rosario

Denne skjønne restauranten ligger bortgjemt I byens havn. Med en fengende utsikt over marinaen kan man nyte en herlig treretters middag med vin, akkompagnert av den friske lyden av bølgene som ruller inn mot land. Adresse: Calle Juan Ramón 1, Puerto del Rosario. Tel: +34-928 858 477.

Labrador i Puerto del Rosario

Duften av det grillede kjøttet gir vann i munnen og setter fart på sulten. Slå deg ned sammen med kanarierne og nyt stedets spesialitet – cabrito (geit). Adresse: Casillas del Angel s/n, Puerto del Rosario. Tel: +34-928 538 151.

Bilde av: Restauranter på Fuerteventura Restauranter på Fuerteventura

La Capitana

Sitt på første rad og spis et deilig kulinarisk og kanarisk måltid med utsikt over havet. Etter et godt måltid bør du rusle en tur rundt blant El Cotillos gater og la småbysjarmen forføre deg. Adresse: Calle del Muelle de los Pescadores. Tel: +34-928 538 731. 

El Central

El Central ligger i den gamle havnen i El Cotillo. Her kan du nyte nærhet til vannet og et varierende utvalg av både tapas og hovedretter, som man velger ved å studere den store tavlen som settes frem på bordet! Her finnes det kun uteservering, ta derfor med en genser på vinteren. Adresse: Calle del Muelle de Pescadores nr 4, El Cotillo. 

La Barraca i Tarajalejo

Nyt et deilig måltid til lyden av bølgene i bakgrunnen. Her nyter du av det gode opprinnelige kjøkkenet og får den vakre havutsikten med på kjøpet. Adresse: Calle Trasera Isidro Diaz 1, Tarajalejo. Tel: +34-928 161 089. 

O’fado

En fantastisk portugisisk restaurant med delikatesser fra fastlandet. Den utsøkte torsken som serveres i en stor porsjon er en opplevelse ut over det vanlige! Adresse: C.C Castillo Centre, Caleta de Fuste. Tel: +34 928 163 369

Casa Santa Maria i Betancuria

La deg bedåre av den kulinariske høyborgen som ble belønnet av The Michelin Guide fire år på rad, 2009-2012. Men den smakfulle harmoniske innredningen kan man bare lene seg tilbake og nyte godsakene. Adresse: Plaza Santa Maria de Betancuria 1. Tel: +34-928 878 282. Åpningstider: 10.00-16.00.

Don Antonio i Vega de Rio Palma

I en by med en kirke og noen hus finnes denne skatten av en restaurant. Perfekt for en intim middag på tomannshånd. Du kommer deg til byen ved å kjøre cirka 5 kilometer sørover fra Betanquria på vei FV-30. Adresse: Calle Tefilo Perrera. Tel: +34-928 878 757.

Bilde av: Ett glass med Rom Ett glass med Rom

Kanarisk rom

På naboøya Gran Canaria er det godt klima for sukkerrør i den fruktbare jorda. Fra sukkerrørene produserer de den kanariske rommen, Arehucas. Det finnes flere ulike sorter av denne rommen, men vi anbefaler den mørke Arehucas tilsatt honning.

Da Nonna

Restauranten er plassert på den hyggelige strandpromenaden i Gran Tarajal. Her kan man nyte en stor variasjon av ulike spanske retter mens man ser utover horisonten. De har også et bredt vinutvalg.

Tio Juan i Juan Gopar

Man skal ikke dømme en bok etter omslaget, og det samme gjelder for denne restauranten som ligger en ti minutters biltur fra Las Playitas. Tross sitt beskjedne ytre, er den med det perfekt tilberedte kjøttet et sted der lokalbefolkningen går for å nyte en superb middag.  Adresse: Juan Gopar 6, Tuineje. Tel: +34-928 879 332. 

La Bahía i La Pared

Ta med deg den eller de du reiser med og nyt den vakre solnedgangen ved horisonten mens dere spiser noen lekre fisk- eller skalldyrsretter. Den fantastiske utsikten gir denne restauranten en ekstra stjerne. Adresse: La Pared Pajara. Tel: +34-928 549 030.

Bilde av: Paella Paella

Las Playas i Playitas

Sett deg på uteserveringen ved strandpromenaden i den lille fiskebyen Las Playitas og hør på bølgene som slår mot stranda. Bestill noe spennende fra dagens fiskefangster og nyt et perfekt tilberedt måltid i godt selskap. Tel +34-928 870 367.

Cuevas de Ajuy 

I Cuevas de Ajuy på vestkysten i høyde med Betanquria finner du noen av øyas beste paellaer. Du kan spise måltidet ditt på stranda samtidig som at du nyter den genuine spanske kjøkkenet. Adresse: Calle Gallegada 2. Tel: +34-928 161 720. 

Casa Luis i Tiscamanita

Her finnes verken meny eller prisliste, Luis forteller hva som finnes for dagen. En ting er sikkert – ingen går sulten fra et tapasmåltid hos Luis! Adresse: Calle Principal, Tiscamanita (like ved Cuevas de Ajuy).

Avenida i Corralejo

Gjemt inne i den store turistbyen Corralejo finner du denne restauranten, der du kan spise et ekte, kanarisk måltid og nyte den gode matkulturen. Adresse: Calle General Prim 11. Tel: +34-928 867 145.

Leo's i Jandía

Langs strandpromenaden i Jandía finner du restaurant Leo’s. Her kan du spise en god middag og samtidig høre på bølgebrusen. Når sola går ned i vannet er det på tide å heve glassene i skål for ferien og friheten. Adresse: Avenida Mar 45, Jandía. Tel: +34-928 540 724. 

Papas arrugadas

Den lille kanariske poteten er kokt i saltvann og nytes ofte som tapasrett. Den serveres også sammen med fisk. Den smaker best med mojosausen som er laget av paprika og smaksatt med hvitløk.

Bilde av: Papas arrugadas med mojosås


Tips & Inspirasjon

Se alle våre reiser til Kanariøyene, finn ditt drømmehotell eller tegn et abonnement på vårt nyhetsbrev.

Naturopplevelser på Gran Canaria

Vulkaner, ørkener og storslagne fjellområder – la deg overraske og henføre av Gran Canarias vakre og mangfoldige natur

Les mer

Våre hotell på Kanariøyene

Det herlige klimaet, det store sports- og aktivitetstilbudet og meget gode hotell gjør at mange velger å reise til Kanariøyene med Apollo.

Se alle hotell på Kanariøyene

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her