Bærekraftsarbeid

Playitas Resort

Playitas Resort jobber kontinuerlig med å fremme bærekraftig turisme. Hotellet har en omfattende og pågående handlingsplan for bærekraftig drift og utvikling. Anlegget er også Travelife Gold miljøsertifisert. Hensyn til lokalmiljøet og støtte til lokalbefolkningen står i sentrum for Playitas’ virksomhet. Arbeidet utføres både av ansatte og frivillige.

Skolebarn på naturvandring på Playitas Resort. Skolebarn på naturvandring på Playitas Resort

For miljøet

På Playitas Resort er det stort fokus på å spare energi og vann og resirkulering. Hotellet har et omfattende resirkuleringssystem, og plast, glass, papir, papp og organisk avfall har egne gjenvinningsbeholdere. I 2022 deltok hotellpersonalet på World Clean Up Day, hvor det ble samlet inn totalt 160 kg avfall og søppel fra hotellet, området rundt og stranda.

Støtte til lokalbefolkningen

Playitas Resorts ansatte er aktive, og teamet gjennomfører mange ulike prosjekter og tiltak for bærekraftig reiseliv. Playitas Resort er involvert i skolens aktiviteter, og organiserer besøk og turer for skolebarn, der målet er å lære barn om viktigheten av ansvarlige handlinger og miljø. Ukentlige guidede naturvandringer med fokus på miljøvern organiseres på hotellområdet.

Playitas er involvert i mange lokale kultur- og sportsarrangementer. I 2022 deltok Playitas på en veldedighetsdag hvor klær, vann og matvarer ble donert til lokale familier. Playitas Resort tilbyr også arbeidslokaler for lokale håndverkere som kommer til hotellet for å presentere produktene sine. Lokal handel fremmes på det ukentlige nattmarkedet.
 

Økohagen

Playitas Resort har sin egen Eco Garden, hvor urter, frukt og grønnsaker som brukes i hotellets restauranter produseres. Alle råvarene som produseres i det 100 kvm store arealet er økologiske produkter, der det ikke benyttes kunstgjødsel, sprøytemidler eller andre kjemikalier til dyrkingen. På grunn av Fuerteventuras varme klima er det mulig å dyrke i Eco Garden hele året. I 2022 ble det hentet over fem tonn frisk frukt, grønnsaker og urter fra Økohagen, som for eksempel 321 kg poteter. 150 frukttrær ble også plantet på hotellets område.

Det jobbes også med å ta vare på naturmangfoldet på mange måter. Økohagen har seks bikuber, ved hjelp av disse har vi som mål å ta vare på bier siden de har en sentral rolle i økosystemet vårt da de står for en stor del av pollineringen av planter og frukttrær. Det er også bygget insekthotell i Økohagen, og hotellets hage tar spesielt godt vare på områdets naturlige vegetasjon.
 

Siste tilskudd til hotellfamilien på Playitas – et insekthotell! Siste tilskudd til hotellfamilien på Playitas – et insekthotell!

Visste du at...

  • Rundt 283 kilo frukt, urter og grønnsaker produseres i Playitas Eco Garden hver måned
  • Det er et unikt hotell på anlegget der folk ikke har adgang ... nemlig et insekthotell!
  • Hotellet samler inn plastflaskekorker, som selges for gjenvinning, og inntektene doneres til veldedige formål. I 2022 samlet hotellet inn 58 kilo flaskekorker!
  • 150 frukttrær ble plantet i Playitas Resort-området i 2022.
  • Siden 2018 har Playitas Resort lykkes med å redusere mer enn 1 155 128 plastartikler, som sugerør, plastposer og plastkopper.