Reiseekspertenes tips

til deg som vil reise alene!

Siden vi så Julia Roberts ta farvel med sitt gamle seg og begi seg ut på sitt livs eventyr i Eat, Pray, Love har rekordmange av oss drømt om å reise alene. Stadig flere av oss, spesielt kvinner, har også virkeliggjort drømmen – og etter to år med pandemi og et rekordhøyt antall single planlegger enda flere å gjøre det nå.

Hvorfor reise alene?

Hva er det som egentlig får oss til å ville begi oss ut i den store verden alene? Svaret er nok like komplekst som det er bredt, men en ting er sikkert: Det finnes utrolig mange fordeler med å reise på egenhånd!

Først og fremst gir det deg en helt unik fleksibilitet. Du kan planlegge dagene akkurat som du vil, uten å måtte ta hensyn til noen eller inngå kompromisser. Samtidig er det langt enklere å bli kjent med nye mennesker når du er alene – som gjør det perfekt dersom du virkelig ønsker å komme tett på nye kulturer. Sist, men ikke minst så blir du kjent med helt nye sider ved deg selv, og vokser enormt som person!

Til tross for at soloreiser i dag er blitt relativt vanlig, er det likevel fortsatt mange som kvier seg. Noen frykter prisnivået, andre ensomheten. Heldigvis trenger det derimot ikke å bli verken like skummelt eller dyrt som mange tror – det krever bare litt god planlegging. Her har vi samlet konkrete tips til deg som reiser alene:

1. Velg reisemål med omhu

Reiser du alene for første gang bør du velge et reisemål som føles velkjent og trygt, hvor sannsynligheten for å komme i kontakt med andre også er stor. Nederst i dette innlegget får du tips til fem fantastiske reisemål som er populære blant soloreisende!

2. Forhåndsbestill bosted!

Bosteder bør heller ikke velges tilfeldig. Det er nemlig ikke alle hoteller som tilbyr enkeltrom, dermed kan du fort ende opp med å måtte betale for to – selv om du er alene. Gjør derfor research på forhånd og finn frem til bosteder som tilbyr enkeltrom uten tillegg, og forhåndsbestilt i alle fall noen overnattinger!

 

3. Ikke frykt ensomheten.

Reiser du med åpent sinn, hodet opp og et smil vil du bli overrasket over hvor lett du kommer i kontakt med andre! En god bok kommer også godt med!

4. Snakk med de lokale.

Og be dem om tips til ting å se og gjøre! Man kjenner tross alt sin egen bakgård best. Så skal du heller ikke se bort ifra at du plutselig blir invitert med på familiemiddag eller fest.

5. Planlegg, men vær spontan.

Forberedelser og planer er lure å ha i bakhånd. Unngå å reise på natten for trygghetens skyld, og sett deg inn i lokale skikker og regler. Lag deg en liste over ting du vil se og gjøre, og sett deg gjerne et mål for ferien – enten det er å lære deg å surfe, eller prøve 100 nye matretter. Men tillat deg selv også å gå deg vill iblant! Soloreisende har en tendens til å møte hverandre, og da kan planer endres fort – så vær åpen for eventyr!


Fem topp steder å reise alene

Bali

Helse og velvære, strender, jungel og spa, kultur og meditasjon – Bali har alt, og enda litt til. I tillegg til å være et mekka for surfere og backpackere fra hele verden kåres også øya år etter år til verdens beste reisemål for kvinnelige soloreisende.

Les mer og bestill reise til Bali

Algarvekysten

Aktivitetsmekka nummer én – det er Algarvekysten. Her garanteres du nye bekjentskaper, for du vil kunne prøve nye ting hver eneste dag. Golf, ridning, surfing, matlagingskurs, kultur og uteliv – Portugal ligger for dine føtter!

Les mer og bestill reise til Algarve

Gran Canaria

Det er ikke tilfeldig at Gran Canaria er Apollos mest populære reisemål for soloreisende! Her venter ikke bare fantastiske naturopplevelser, flotte turstier og herlige bølger for deg som kanskje vil lære deg å surfe!

Les mer og bestill til Gran Canaria

Palma de Mallorca

Palma kan skryte på seg alt fra flotte strender til shopping i verdensklasse, men byens mest sosiale tradisjon er tapasrundene. Du får sett mye av byen OG stiftet nye vennskap – alt på én gang.

Les mer og bestill til Palma

Reykjavik

Finnes det et mer imøtekommende folkeslag enn islendinger? Neppe. I tillegg kan Island skryte på seg å være et av verdens tryggeste reisemål. Det hele toppes med fantastiske naturopplevelser og et heftig uteliv.

Les mer og bestill til Reykjavik