Langhelg i Lisboa, reisetips på apollo.no

En helgetur til Lisboa

Er du klar for en helgetur til Lisboa? Du er ikke den eneste! Lisboa har virkelig blitt et yndet reisemål for mange. Nå som en av de mest populære storbyer i Europa, og det er ikke uten grunn. Her venter behagelige temperaturer, koselige bydeler og gode hoteller. Les våre tips for en weekend i Lisboa og gjør deg klar for en herlig reise.

Bestill reise til Lisboa >>

Se flere reisetips til Lisboa

Alfama i Lisboa Alfama i Lisboa

Lisboas bydeler – hvor skal man bo?

Lisboas bykjerne består av flere koselige bydeler og områder, som alle har flere hoteller og leiligheter å velge mellom.

Vil du bo midt i Lisboa, er det Baixa som gjelder. Etter et stort jordskjelv i 1755 ble det meste av Baixa ødelagt, og bydelen måtte bygges på nytt. Dette ble utført etter datidens tankesett - så gatene ble bygget etter diagonale avenyer. Langs gatene venter både shopping og restauranter, samt en del turistfeller – men for all del også noen av Lisboas mest kjente severdigheter.

Er du mer i det kunstneriske hjørnet og liker bypuls vil du trives i Bairro Alto. Bydelen er mest kjent for sitt natteliv, men også for noen av byens beste barer og restauranter.  

Lisboas gamleby, Alfama, er kjent for sine trange smug og fine kirker. Her får du følelsen av å reise tilbake i tid, og å bo sammen med lokalbefolkningen.

Belém ligger et stykke utenfor bykjernen, men er et riktig kulturelt område. Bydelen beskrives som Portugals historiske sentrum, med mange museer og en vakker, botanisk hage.

Når skal man reise til Lisboa?

En reise til Lisboa er egentlig hyggelig året rundt. Er du ute etter varmere temperaturer når det er kaldt hjemme bør du reise i april, mai, september, oktober og november. Da er det alt fra 17-21 grader. Under juni, juli og august er det varmest og temperaturen legger seg fra 23-26 grader. Se vår oversikt over været i Lisboa.

Lisboa med barn, reisetips på apollo.no Barn på ferie i Lisboa

Til Lisboa med barn

Sitter du og lurer på om Lisboa er barnevennlig? Svaret er både ja og nei. De bratte bakkene er slitsomme med en barnevogn, men det fungerer bra med sele. På restauranter og kaféer er barn så godt som alltid velkomne – og bli ikke overrasket om du får komme først i køen!

Både Belém og Parque das Nações er barnevennlige bydeler, med grøntområder, mange lekeparker og mer flater enn i det kuperte sentrum. I Parque das Nações ligger i tillegg akvariet Oceanário de Lisboa – en drøm for alle barn. Her er det tropiske fisker, haier og pingviner. Taubanen Telecabina ligger også i nærheten – en hyggelig opplevelse med fine utsikter. Blir dere slitne av mye folk rundt dere, så finnes det massevis av utfluktsmuligheter!

Kort og godt fungerer Lisboa for barnefamilien, bare man tilpasser det litt. Kanskje er det lettere å reise til Lisboa med større barn, uten barnevogn. I bunn og grunn handler det vel om ens egen innstilling, ikke sant?


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.