Grotter på Kypros

Våre 10 beste Kypros-tips

Med et herlig vær og flere enn 300 soldager i året er Kypros det perfekte reisemålet for deg som elsker sol, bad, varme og vakre strender. Reisemålet passer så vel barnefamilien som par, og den gode maten og alle severdighetene gjør ikke saken verre. Under finner du 10 herlige tips og favoritter som er vel verdt å oppleve på vårt klassiske Kypros.

Konnos Bay, Kypros Den populære stranda Konnos Bay

1. Kypros’ magiske strender

Den kypriotiske kysten er fantastisk. Her ligger de hvite finkornede sandstrendene som perler på en snor langs det glitrende turkisblå havet, med litt rullesteiner innimellom og dramatiske klipper. Her finner du EUs reneste badevann, og et 60-talls strender er tildelt miljømerket Blått Flagg for det rene vannet og hensynet til det lokale miljøet.

I området rundt Ayia Napa finner du Kypros', ja kanskje til og med Middelhavets beste strender. De to lengste og mest populære strendene er Nissi Beach og Grecian Bay, som også er merket Blått Flagg. Rundt disse strendene samles mange ungdommer og soltilbedere, så regn med mye folk. Strendene har kaféer og restauranter, og det er et stort utvalg av vannsporter, dessuten er strendene magisk vakre! Lengre vest finner du mindre strender der du kan bade uforstyrret, og om du liker å dykke og snorkle er det klare vannet perfekt! I øst er det også en rekke pittoreske bukter med klipper, gå ikke glipp av Den blå lagunen som er en riktig så vakker strand. Les mer om Kypros’ fineste strender her.

2. Fig Tree Bay – for hele familien

Fig Tree Bay er barnefamiliens soleklare favoritt. Med langgrunne strender og et rolig ferietempo inviteres det til en hyggelig og avslappende ferie, langt fra hverdagsmaset. Her har flere av hotellene All Inclusive så du og familien bare kan fokusere på å ha det bra. På reisen din til Fig Tree Bay kan du velge å bo på ett av våre hotell for barnefamilier, som Myro-Androu for eksempel. Apollos andre hotell finner du i småbyene Protaras og Kapparis. Fig Tree Bay ligger i en havbukt på Kypros’ sørkyst, bare noen kilometer fra det tyrkiske Kypros. Det turkisgrønne vannet og den lange gylne stranda har gjort sitt til at Fig Tree Bay har blitt kjent som en av de vakreste strendene, både på Kypros og i hele verden. Utover familier, passer reisemålet godt den solhungrige ungdommen som par som søker en rolig og behagelig ferie.

Cape Greco på Kypros Vakre Cape Greco

3. Smak på det kypriotiske kjøkkenet

Kypriotene elsker maten sin, og det er ikke så rart for den er virkelig god! Her spiser man gjerne meze, småretter som tzatziki, saganaki, hummus, gresk salat og selvsagt den kypriotiske osten halloumi. Kjøttrettene består ofte av lam eller geit, og her er det lurt å spare plass i magen til desserten for maten serveres alltid i store mengder! Det som kanskje er det beste med maten på Kypros er at den er påvirket av kokekunsten i Hellas, Tyrkia og Midtøsten - en herlig smakskombinasjon! Les mer om den kypriotiske maten.    

4. Dra på utflukt

Kypros er det perfekte landet for å oppleve vakker natur og historiske øyeblikk. Strandkos all ære, men det er utfluktene du husker og vil snakke om. Vi i Apollo anbefaler at du tar en dagstur til Cape Greco, som ligger midt mellom Ayia Napa og Fig Tree Bay, på øyas sørøstre odde. Dramatiske klipper, grotter og dype bukter med gnistrende blått vann skaper de vakreste feriebildene. Hit kommer både turister og lokalbefolkning for å ta en piknik og oppleve den dramatiske naturen. Den enkleste måten å komme seg hit på er å leie bil, det er bare å følge skiltene mot Cape Greco. Et annet tips er å besøke Troodosfjellene som blant annet byr på storslått utsikt og spennende turstier. Har du ikke mulighet til å komme deg dit på egen hånd kan du bli med på en av våre herlige utflukter, Jeepsafari til Troodosfjellene

5. Vannsporter

Ulike typer vannsporter blir stadig mer populært i de kypriotiske feriebyene, og langs Fig Tree Bay-stranda er det et bredt utvalg av vannsporter for enhver smak. Det er en helt spesiell følelse å være ute på det asurblå havet og kjenne saltvannsspruten i ansiktet. Den stranda som har størst utvalg av alle typer vannsporter er Nissi Beach som ligger 3 kilometer fra Ayia Napa, her er det både rolige og mer fartsfylte aktiviteter. Lei jetski, kjør bananbåt, prøv windsurfing eller vannski. Like ved ligger Vrissi Beach – en stor strand med mye plass for den som ikke liker å kjempe om plassen på stranda. Er du ute etter mindre strender passer Potami Bay eller Pernera Bay deg nok bedre.

 

Koselig gatestubb i Larnaca En koselig gatestubb i Larnaca

6. Larnaca – kypriotenes favorittby

Larnaca er ikke bare Kypros’ tredje største by, men også kypriotenes egen favoritt, som til tross for mye turisme har lykkes i å beholde sin genuine sjarm. Her er det mange butikker og lokale markeder å besøke og vel her bør du passe på å spise på eksklusive restauranter og enkle tavernaer, dans løs på et diskotek, gå gatelangs det palmekledde promenadestrøket eller gå deg vill i de orientalske smugene.

7. Lei bil

Hvorfor ikke leie en bil i noen dager – en leiebil gir deg frihet og større mulighet til at ferien blir akkurat slik du ønsker den. Å kjøre selv gjør det lett å se seg om på øya og oppdage egne jordbærsteder, dessuten har du ikke noen tidtabell å forholde deg til! Så sveiv ned ruta, sett på din favorittmusikk (glem for all del ikke snacksen!) og besøk alle de stedet som står på din bucket list - i din egen takt! Husk dog at det er venstrekjøring på Kypros. 

8. Sjekk utelivet

Ayia Napa er en av Europas største partybyer og et utmerket valg for partygjengen. I juni, juli og august kommer folk i alle aldre hit for å ha de gøy og feste. Med hundrevis av barer og nattklubber på hvert hjørne er det virkelig en opplevelse utenom det vanlige!

9. Waterworld

Like utenfor Ayia Napa ligger en av Europas største temaparker, Waterworld. For alle badeengler er dette et paradis. Temaet for parken er gresk mytologi, og her finner du blant annet Poseidons bølgebasseng, Apollos vannsklie og Aelos virvelbasseng. Blir man lei av bølger og annet fartsfylt kan man i stedet kose seg i nydelige Afrodites bad, med myke vannfall, påler og fontener, eller hvorfor ikke utnytte de underbare hvilestedene ved bassengene. Se flere tips til ting du kan gjøre med familien her!

10. Golf

For golfentusiasten er Pafos stedet  – i området rundt byen er det flere golfbaner. Golfklubben Minthis Hills, designet av Donald Steel er et hot tips. Les mer om golf utenfor Pafos her.

Tips & inspirasjon

Velg din Kyprosferie, bli inspirert av våre reisetips til Kypros og finn ditt favoritthotell på Kypros.  

Hotell for enhver smak på Kypros

  • Luksuriøse hotell med aldersgrense
  • Barnevennlige hotell med herlige basseng
  • Flotte hotell med All Inclusive
Se alle våre hotell på Kypros

Kypros

Tips til Kyprosferien

  • Fantastisk dykking, snorkling og golf
  • Spennende historie og kulturmiks
  • Herlige strender og vakker natur
Se alle reisetips til Kypros