Kypros
Se alle land
Kypriotisk mat
At Kypros har en spennende kulturell blanding kommer blant annet til syne i den kypriotiske maten, hvor måltidene ofte består av mange småretter, meze, som igjen består av alt fra pitabrød og hummus til blekksprut, halloumi og moussaka. Her er noen av de vanligste rettene. Hvilken blir din favoritt?
Finn og bestill reisen din til Kypros
Halloumi – en fast ost laget av geitemelk, servert grillet
Taramosalata – dip laget av fiskerogn
Dolmades – vinblader fylt med kjøttdeig og ris
Keftedes – litt større krydrede kjøttboller
Loukanika – krydrede pølser
Moussaka – kjøttdeig, poteter, aubergine og bechamelsaus
Souvlaki – lam, svin eller kylling på spyd
Stifado – en krydret gryterett med biff og løk
Jemista – ovnsbakt paprika eller tomat, fylt med kjøttdeig
Baklava – et bakverk laget av yufka-deig eller filoplater med nøtter og sirup
Daktyla – små mandelkaker
Flaounes – Kypriotisk påskekake med ost, rosiner og krydder
Glyko – konservert frukt i sirup

Tips & inspirasjon
Se alle våre reisetips til Kypros. Finn og bestill en reise til Kypros eller abonnér på vårt nyhetsbrev.