Kypros' fineste strender

Kypros har noen av de flotteste strendene i verden – krystallklart vann og kritthvit sand. En feriedrøm! Her har vi samlet 6 av våre strandfavoritter!

Konnos Bay Konnos Bay

Vakre Konnos Bay

Mellom Ayia Napa og Fig Tree Bay ligger Konnos Bay. Hit kommer mange lokale for å tilbringe en deilig dag på den rolige stranda. Hvorfor ikke leie en firehjuling og dra hit en dag! På veien bør du benytte sjansen til å avlegge Cape Greco et besøk. For å komme hit kjører du mot Cape Greco og svinger av ved hotell Grecian Park. Herfra er det en liten svingete vei som fører ned til bukta.

Rolige Ayia Thekla

Hvis du vil ha en deilig badedag i fred og ro så skal du dra til Ayia Thekla, som ligger cirka 7 kilometer vest for Ayia Napa. Stranda ligger i rolige omgivelser ved siden av en liten kirke. Hit kommer både turister og lokalbefolkningen og det er en meget romantisk atmosfære.

Makronissos Beach

Leter du etter en fin, men litt roligere strand er Makronissos Beach, cirka 6 kilometer utenfor Ayia Napa, en fin strand som børe besøkes. Stranda passer også for deg som liker å snorkle.

Petra tou Romiou Petra tou Romiou

Afrodites fødested

Sør for Pafos ligger Petra tou Romiou, eller Afrodites fødested som det også kalles. Det sies at det var her Afrodite steg i land etter å ha blitt født av havets skum. Det er en koselig badevik med steinstrand. Det sies at hvis du finner en hjerteformet stein på denne stranda, så får du evig kjærlighet!

Ayia Napas strender

Ayia Napa har mange fine strender med krystallklart vann. Noen av de mindre er Sandy Bay (cirka 2 kilometer utenfor Ayia Napa) og Golden Beach (cirka 4 kilometer utenfor Ayia Napa). En populær strand er Grecian Bay som ligger ved siden av havna, nedenfor Alion Beach Hotel. Her er det også klipper og grotter som du kan svømme inn i. Ayia Napas kanskje mest kjente strand er Nissi Beach, det tar omtrent 35 minutter å gå dit fra havna. Her trives ungdommene og soldyrkerne. På stranda er det kaféer og restauranter og det er et bredt utvalg av vannsporter.

Coral Bay & Cape Lara

Nord for Pafos ligger Akamashalvøya, som er et naturområde med fantastisk flora og fauna. Her er det en 600 meter lang sandstrand, Coral Bay, og Cape Lara hvor havskilpaddene kommer og legger sine egg.

Tips & inspirasjon

Velg din Kyprosferie, bli inspirert av våre reisetips til Kypros og finn ditt favoritthotell på Kypros.  

Hotell for enhver smak på Kypros

  • Luksuriøse hotell med aldersgrense
  • Barnevennlige hotell med herlige basseng
  • Flotte hotell med All Inclusive
Se alle våre hotell på Kypros

Kypros

Tips til Kyprosferien

  • Fantastisk dykking, snorkling og golf
  • Spennende historie og kulturmiks
  • Herlige strender og vakker natur
Se alle reisetips til Kypros