Stranda Petra tou romiou

De topp 5 fineste strendene i Pafos

I og rundt Pafos kan du velge blant herlige strender med krystallklart vann i naturskjønne omgivelser! Uansett om du vil utforske urørte strender eller trives best på strender med solsenger og parasoller finner du garantert noe som passer deg. Her har vi listet opp 5 av våre favorittstrender rundt fantastiske Pafos. 

Bestill reise til Pafos

Se flere reisetips til Pafos

Vackra Coral bay på Cypern Du tror det ikke før du ser det! Coral Bay tar pusten fra de fleste.

1. Coral Bay 

I herlige Coral Bay, cirka 6 kilometer nord for Pafos by kan du nyte en hel dag med deilig strandliv på den herlige sandstranda, vannet er akkurat så vakkert og krystallklart som Kypros er så kjent for. Her er det både solsenger og parasoller til leie for den som vil ha en digg dag i solsenga, for den som ikke kan ligge stille er det mange vannaktiviteter som dykking og vannski. Langs stranda er det dessuten både hyggelige restauranter og barer. 

2. Lara Bay

Denne vakre, urørte og naturskjønne stranda som ligger i Akamas naturreservat er vel verdt et besøk. Til denne gyllengule sandstranda kommer den velkjente Carreta Carreta skilpadden og legger sine egg. Her er det verken solsenger eller parasoller til leie og visse deler av stranda er forbeholdt nettopp disse skilpaddene, merk at bølgene i blant kan være høye.  

Stranda Petra Tou Romiou Vakre Petra Tou Romiou bare må oppleves.

3. Aphrodite Bay/Petra Tou Romiou

En av Kypros’ kanskje mest kjente strender er Petra Tou Romiou, som sies være fødestedet til selveste Afrodite, kjærlighetens og fruktbarhetens gudinne i gresk mytologi. Finner du en hjerteformet stein på stranda her sies det at du vil få evig kjærlighet, bara det er vel en god grunn til å ta turen hit! Foruten dette venter krystallklart vann, vakre omgivelser med heftige klippeformasjoner og selvsagt en vakker strand. 

4. Alykes Beach

Alykes ligger i passe gangavstand fra det sentrale Pafos. Her har du alle bekvemmeligheter du trenger for en herlig dag på stranda så som solsenger, parasoller, barer og restauranter. Det tilbys også ulike typer av vannsporter for de som blir lei av å ligge på solsenga. Stranda består av sand og småstein og bærer dessuten miljømerket Blått Flagg for sitt rene vann.

5. Vrisoudia Beach

Ikke langt fra nabobyen Alykes finner du den lille stranda Vrisoudia. Stranda som ligger i nærheten av turistområdene byr på vakkert vann og stranda her bærer miljømerket Blått Flagg, og er en fin stein og sandstrand. Perfekt for deg som ønsker en strand som ligger i nærheten av byen med solsenger og parasoller.

Tips & inspirasjon

Velg din Kyprosferie, bli inspirert av våre reisetips til Kypros og finn ditt favoritthotell på Kypros.  

Hotell for enhver smak på Kypros

  • Luksuriøse hotell med aldersgrense
  • Barnevennlige hotell med herlige basseng
  • Flotte hotell med All Inclusive
Se alle våre hotell på Kypros

Kypros

Tips til Kyprosferien

  • Fantastisk dykking, snorkling og golf
  • Spennende historie og kulturmiks
  • Herlige strender og vakker natur
Se alle reisetips til Kypros