Korfu by

Sjarmerende byer og steder

På Korfu er det mange steder og byer å velge mellom om du ønsker å ta en tur i trange gater og små smug, og når bena er litt trøtte er det mange kafeer og restauranter der du kan slå deg ned. Underholdningen er å bare se på folkelivet og omgivelsene. Sjekk våre beste tips.

Bestill reise til Korfu >>

Les flere reisetips til Korfu

Bilde av: Korfu by Korfu by

Sjarmerende Korfu by

Den gamle delen av Korfu by er veldig hyggelig og mange bygninger med vakker arkitektur. Her ser du hvordan Korfus tidligere herskere har satt sine spor i byggeskikken. Det er mye å se på mens man vandrer gatelangs i denne gamle byen. Town Hall Square er et kjent samlingssted i Korfu by og rundt torget ligger kommunehuset, en katolsk kirke og flere andre offisielle bygninger.

I midten av august arrangeres det hver dag små festivaler på Korfu med ulike temaer hver dag. Det kan være brassband, månelys-kveld eller teater. Den største festivalen er 15. august. Som oftest pågår festlighetene inne i Korfu by.

Faliraki og Vidos

Når du passerer porten til St. Michael- og St. Georges-palassene kommer du til den delen av Korfu by som heter Faliraki. Her ligger den hyggelige ouzobaren En-Plo. Utenfor Faliraki ligger øya Vidos, dit kan du dra med båt. På øya er det en restaurant men det er også ypperlige omgivelser for en piknik. Om sommeren kommer gresk ungdom til Vidos på sommerleir.

Bilde av: By i fjellene på Korfu By i fjellene på Korfu

Koselig byer

Petriti er en liten fiskelandsby som ligger i nærheten av Lefkimmi. I havnen er det stille og rolig der de lokale fiskerne tøffer inn med båtene sine. Det er en fin liten strand med utsikt og noen tavernaer som serverer fersk fisk. Sør for Petriti ligger byen Notos som også denne har en strand som er verd et besøk. 

Byliv i Sinarades

En hyggelig tur er å gå opp til den lille byen Sinarades som ligger ovenfor Agios Gordis. Bor du i Gordis kan du bare ta turen opp bakken for å komme dit, men du kan selvsagt også leie en scooter eller en firehjuling. Helt øverst i Sinarades ligger Aerostato som har en flott utsikt. Her kan du ta en pause innen du tar turen ned til Gordis igjen. Fra Sinarades går det også busser inn til Korfu by.

Acharavi

På nordsiden av øya ligger Korfus tredje største by, Acharavi. På begge sider av hovedveien ligger det butikker, banker, supermarkeder, restauranter og barer. Stranden utenfor Acharavi består av sand og stein og er langgrunn og passer bra for barnefamilier.

En by med historie

Byen Perithia er verdt et besøk. Den ligger mellom Kassiopi og Acharavi og ble grunnlagt da innbyggerne i kystbyene rømte fra piratene som herjet på sjøen. De ble igjen og på det meste bodde det 1 500 mennesker i byen. Nå bor det bare et fåtall personer der, da de fleste familiene flyttede ut til kusten igjen på begynnelsen av 1900-tallet. Husene, som nå er forlatte, er bygd i stein og ligner ikke andre hus på Korfu. I byen finns fem tavernaer som er populære blant lokalbefolkningen og besøkende.


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

  • Små landsbyer eller store øyer
  • Urørt eller velkjent
  • Apollo størst i Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.