Fakta – Miami

Lokal tid:

Norsk tid -6 timer

Valuta:

USD = Amerikanske dollar

Pass og visum:

Visum (eller ESTA) er påkrevet. Les mer om innreisedokumenter til USA her.

Elektrisitet:

110 V. Adapter nødvendig.

Transport t/r hotell:

Bestill fly til Miami
Å bestille fly til Miami er enkelt og det finnes en rekke gode og rimelige flyløsninger med en rask mellomlanding via en europeisk eller amerikansk flyplass. Ønsker du å fly direkte til Miami-området kan du velge å fly Norwegian non-stop fra Oslo til Fort Lauderdale. SAS starter sin direkterute mellom Oslo og Miami høsten 2016. Velger du en flyreise med mellomlanding kan du i tillegg velge blant flyselskaper som; Finnair, British Airways, American Airlines, United Airlines, KLM, Icelandair og Lufthansa – og flere.

Flyplassen i Miami
Miami International Airport (MIA) ligger 13 kilometer fra Miami sentrum, og er en av USAs største flyplasser. Du tar deg enkelt til og fra flyplassen med buss eller taxi til ulike steder i Miami-området.

Med buss eller Metro til Miami
Ved Hall E, nivå 1 – finner du busstasjonen. Herfra går det busser til ulike destinasjoner i området. Linje 7 går til Miami sentrum, linje 37 til Hialeah, 42 til Opa-locka og Coconut Grove, og 110 J til Miami Beach, for å nevne noen. Fra flyplassen kan du også ta Metro (MetroRail) som bringer deg raskt til ulike deler av Miami.

Taxi fra flyplassen
Utenfor ankomsthallen finner du taxiholdeplassen. En taxi til South Beach vil koste omtrent 35 dollar. For andre destinasjoner i Miami-området vil det koste cirka 35-55 dollar, avhengig av avstanden.

Strender:

I Miami er det South Beach som er den mest populære stranden. Den er langgrunn, og vannet har alltid en behagelig temperatur. Stranden er bred, med finkornet hvit sand. Nord for South Beach ligger Miami Beach, som faktisk er en øy, med en lang strandstripe. Miami Beach er knyttet til fastlandet med en rekke broer.

Nyttig informasjon:

Tips er forventet i de aller fleste sammenhenger; opptil 15 % er vanlig.