Hvorfor reise til Thailand?

En ferie i Thailand betyr vakre sandstrender, lekre hotell og resorts med herlige basseng, gode thairetter og herlig, varmt vær. Dessuten er folket her kjent for å være spesielt vennlig og det er billig å leve her, egenskaper som gjør at man gjerne vender tilbake. Uansett om du reiser til Thailand med barn eller på en avkoblende voksenferie er det noe for alle her. Her har vi svart på noen vanlige spørsmål om Thailand.

Derfor skal du reise til Thailand

Til Thailand skal du reise hvis du vil ha en ferie med fantastiske sandstrender, gode hotell, deilig thailandsk mat og drikke, herlige utflukter og et behagelig klima. Dessuten tas du i mot av et vennlig folk som gjør alt for at ferien din skal bli akkurat slik du hadde sett for deg. At det er billig å leve her gjør jo ikke saken verre.

Uansett om du ferierer på en av øyene Phuket, Koh Lanta Koh Samui eller i Khao Lak, Krabi, Hua Hin eller Bangkok på fastlandet kan du være sikker på at du får en skikkelig deilig og avkoblende ferie. Er du usikker på hvilket sted i Thailand som passer deg best? Her har vi samlet Apollos Thailand, slik at du enklere kan finne ditt ferieparadis.

Når skal du reise til Thailand?

Til Thailand kan du reise både på charter- og storbyreise. Det vanligste har vært at vi i Skandinavia reiser til Thailand i vinterhalvåret, når det er kaldt og mørkt hjemme.

Bangkok Bangkok

Når det er høysesong i Thailand, i vintermånedene november – februar, ligger middeltemperaturen på rundt 30 grader. Uansett hvor du velger å reise om vinteren kan du se frem til et behagelig vær med varme vinder og mange soltimer.

Ønsker du i stedet å reise til Thailand om sommeren når det er litt roligere her og ikke like mange reiser hit, hvilket gjør at det er mer plass på strendene og enklere å velge bord i kveldens utvalgte restaurant. Samtidig er det også billigere å reise til og oppholde seg i Thailand om sommeren. Fine steder for sommerferien er for eksempel Khao Lak, Phuket på Thailands vestkyst eller herlige Koh Samui som ligger i Thailandbukta.

Når du først har flydd hele veien til Thailand ønsker du kanskje å kombinere sol- og badeferien med noen dager i Bangkok? Det går helt utmerket! Se mulighetene for kombinasjonsreiser i Thailand her. 

Hvor skal man reise med barn?

Thailand er det perfekte reisemålet for deg som reiser med barn. Flere av hotellene og anleggene er meget barnevennlige, med både romslige familierom, store herlige bassengområder med separate barnebasseng, menyer tilpasset barn og herlige lekeplasser under palmene. Men hvor i Thailand man bør reise for å får den beste barneferien avhenger selvsagt av hvordan familien er. Men PhuketKhao Lak og Koh Lanta har alle lange herlige sandstrender som passer perfekt for sandslott og strandaktiviteter.

Reiser du med litt eldre barn er det flere herlige utflukter. Eller hva sier du til deilige båtutflukter med herlige badestopp og snorkling med avkobling på dekk? Her kan du lese om utfluktene.

Voksen ferie i Thailand

Vil du til Thailand på voksenferie med kjæresten eller vennegjengen? Til dette formålet er det hotell som kun er for voksne gjester, eller også hotell som har en mer voksen atmosfære, med vakker og litt mer luksuriøs design. Her kan dere nyte rolige dager ved bassenget eller på stranden, start dagen med trening, slapp av litt ekstra med en spabehandling eller thaimassasje. Kos dere med gode måltider og drinker mens solen går ned bak horisonten.

Vil dere ha i pose og sekk – med sol og bad kombinert med storby i ferien? Da er en kombinasjonsreise den perfekte løsningen! Start med noen dager i Bangkok med shopping, severdigheter, god restauranter og takbarer med uslåelig utsikt over Bangkoks skyline. Avlutt så i en av Thailands eldste ferieparadis Hua Hin eller på øya Koh Samui i Thailandbukta med deilig avkobling på et herlig hotell på stranda.

Hvordan er været i Thailand?

Thailand er et stort land og både vær og tidssoner varierer en del mellom nord og sør i landet. Dessuten har Thailand tre ulike årstider, som deles inn i den varme (april-mai), den bløte (mai-oktober) og den svale (desember-mars). Selv om du reiser til Thailand i den svale årstiden får du en behagelig middeltemperatur på rundt 30 grader.

I regnperioden, som naturlig nok faller inn under den bløte årstiden, kan det komme både mye regn og kraftige vinder. Det vanlige er at det kommer korte regnskurer hver dag.

Phuket og Khao Lak på Thailands vestkyst har en middeltemperatur på rundt 28-32 grader fra midten av november til og med mars, og i disse månedene er det minst nedbør.

Koh Samui i Thailandbukta har en middeltemperatur på 29-32 grader og minst nedbør fra midten av januar til april. Fra april øker nedbøren, men de største skybruddene starter først i september. 

Hua Hin har minst nedbør i månedene desember til mars, men det kan holde på til i begynnelsen av april. Da ligger også middeltemperaturen på rundt 30 grader.

Bangkok er på sitt varmeste fra mars til mai, og dagtemperaturen kan komme opp i 35 grader. Svalest, om vi kan kalle 30-32 grader svalt, er det Bangkok i månedene oktober og desember da middeltemperaturen ligger et sted mellom 30 og 32 grader.

Hvor billig er Thailand?

Det er billig å leve i Thailand og prisene er mye lavere enn i Norge. Selvsagt er det hotell som er mer luksuriøse og dermed dyrere, men generelt er også hotellene prisgunstige i Thailand. Her kan du helt enkelt regne med at feriekassa varer litt lenger. I Thailand kan du nesten være sikker på å gjøre gode kupp på markedet eller i kjøpesenteret og leve godt når det kommer til mat og drikke.


Tips & Inspirasjon

Finn ditt drømmehotell og opplevelser for reisen til Thailand.

Hvordan vil du bo i Thailand?

I Thailand har vi en rekke herlige hotell for familieturen eller voksenferien. Se listen over alle våre hotell.

Liste over alle våre hotell i Thailand

Opplevelser i Thailand

Vi tilbyr en rekke spennende utflukter på våre reisemål i Thailand. Ta enn titt på hva du kan oppleve med oss. 

Se alle våre utflukter i Thailand

Eksotiske reiser

Opplev verden og dra på en spennende eksotisk reise til steder som Maldivene, Seychellene, Mauritius eller kanskje populære Bali?

Bestill en eksotisk reise