Opplevelser i Hua Hin

Opplevelser og ting å gjøre i Hua Hin

Thailands eldste feriested Hua Hin ligger på østkysten, bare 18 mil sør for Bangkok. Her inviteres du til å feriere i en genuin thailandsk atmosfære, med en lang fin strand og en utmerket beliggenhet for spennende utflukter. Tilbudet av aktiviteter og ting å gjøre utenfor stranda inkluderer både golf og vinsmaking! Vi har samlet de beste opplevelsene i Hua Hin her!

Bestill reise til Hua Hun >>

Se flere reisetips til Thailand

Bli kjent med folkets hverdag

Er du av den morgenfriske typen kan vi anbefale en spasertur gjennom sentrum av Hua Hin tidlig om morgenen, sånn mellom klokka 6 og 8. Munkene er på sin daglige vandring for å ta i mot donasjoner som mat og blomster fra lokalbefolkningen, barna er på vei til skolen og folk sitter og spiser frokost på de små gaterestaurantene langs veien. Avslutt gjerne med en tur langs stranda i den herlige morgensola, og hvorfor ikke ta et morgenbad!

Strandliv i Hua Hin Strandliv i Hua Hin

Strandliv i Hua Hin

Hua Hins befolkning er sjelden å se på stranda på dagtid. Men går du ned etter klokka 16.30, når det har blitt litt svalere, er det full aktivitet. Spesielt på helgene kan det være koselig å ta med seg en bambusmatte, slå seg ned på stranda nedenfor Sofitel eller Marriott og bare se på folkelivet. Din egen bambusmatte kan du kjøpe i en av de små bodene som ligger langs veien ned mot stranda. 

En kort reise fra Hua Hin ligger den lille stranda Khao Tao Beach. Navnet betyr skilpaddefjellet, hvilket er selvforklarende når du ser fjellet som ligger ved siden av stranda. På Koh Thao Beach er det mange hyggelige restauranter som serverer fersk fisk og skalldyr. 

Bangkok-beboernes favoritt

Ønsker du litt variasjon og vil se noe annet kan vi anbefale at du tar en taxi eller bussen til nabobyen Cha Am. Her ligger det en fin strand og hyggelige restauranter med lokalt preg langs strandveien. Du kan regne med at det er mye folk her i helgene siden det er et av de mest populære utfluktsmålene for Bangkoks barnefamilier.

Wat Huay Mongkol

Her er det en kjempestatue av munken Luang Phor Tuad, som er en av de mest kjente buddhistmunkene i Thailand og det sies at han utførte flere mirakler i løpet av sitt liv. Amulettene som forestiller Luang Phor Tuad skal visstnok være meget virkningsfulle. Dette er et populært utfluktsmål for thailandske familier i helgene, så vær forberedt på at det er mye folk om du kommer hit en lørdag eller søndag. Wat Huay Mongkol ligger rundt 15 kilometer fra Hua Hin, enklest er det å komme hit med taxi.

Hotell med historie i veggene

Det gamle jernbanehotellet i Hua Hin, som i dag heter Sofitel Resort, er vel verdt et besøk. Det er fra 1920-tallet og oppført i kolonistil, og det ble første hotellet i Hua Hin – du kan fremdeles føle nærværet av en svunnen tid her. Ta en tur ut i den vakre hagen med busker klippet og formet som fugler, kaniner og elefanter. Kuriosa: Hotellet var kulisse i filmen Killing Fields.

Flytende marked i Hua Hin Flytende marked i Hua Hin

Markeder i Hua Hin

Et av de nyere tilskuddene blant Hua Hins markeder er Cicada Market. Dette har fått sitt navn fra sikadene som holder konsert i området om kvelden. Området er delt i fire: Art a la Mode, Art Indoor, Art of Act og Art of Eating. I Art a la Mode og Art Indoor stiller de ut foto og malerier, og du kan få malt et portrett. Art of Act har ulike forestillinger, mange med thailandsk preg, Art of Eating er matområdet med så vel lokale som utenlandske alternativ. Åpent hver lørdag fra 15–21. Slik finner du frem: markedet ligger noen kilometer utenfor Hua Hin på vei mot Khao Takiab (apeberget). Rett ved innfarten til Hyatt Regency Hotel ute ved hovedveien. Tuktuk-sjåførene kan veien til markedet.

Det kan også være interessant å besøke det lokale markedet der Hua Hin-beboerne selv handler. Kjøtt, fisk, frukt, krydder, klær, sko, amuletter, skolebøker, blomster med mer finner du her. Naturligvis alt i en salig blanding! Hit bør du komme tidlig om formiddagen innen det er blitt for varmt. Her finner du det: det kalles for Chat Chai-markedet og ligger i sentrum på Petchkasem Road.

Golf i Hua Hin

Hua Hin er kjent for de vakre golfbanene. Du har hele sju internasjonale golfbaner å velge blant. Alle ligger innenfor en radius på 40 minutters biltur. Den som ligger mest sentralt er Hua Hin Golf Course, som ligger rett bak jernbanestasjonen. Palm Hills Resort & Country Club er også en meget populær bane, og passer både for nybegynnere og erfarne. Den mest utfordrende banen anses være Springfield Royal Country Club, som er populær hos de lokale golfproffene.

Også området rundt Pattaya og Jomtien har flere bra og lett tilgjengelige golfbaner. Bra å vite: De fleste banene krever at du har med caddy. I høysesong kan det være ganske fullt på golfbanene. Derfor er det bra å reservere plass i god tid. Hotellet kan hjelpe deg. Tips! Bor du i Hua Hin anbefaler vi et besøk hos Lasse på Sweden Restaurant – møteplassen for skandinaviske golfere i Hua Hin. Her kan du få innsidetips om de beste banene, hva som hender i golfkretser akkurat nå og mye mer. Dessuten serverer de kjempegod mat!

Vinsmaking og utsikt

Vil du ta en nærmere titt på Hua Hin Hills Vineyard? De arrangerer daglige turer med visning av området og vinsmaking med litt snacks attåt. Du kan også bli litt lenger og spise middag i restauranten her.

Den beste utsikten over Hua Hin får du fra Khao Hin Lek Fai (Flintstienklippen). Det er mulig å gå helt opp men det er ganske bratt. Her blir det fine feriebilder!


Tips & Inspirasjon

Finn ditt drømmehotell og opplevelser for reisen til Thailand.

Hvordan vil du bo i Thailand?

I Thailand har vi en rekke herlige hotell for familieturen eller voksenferien. Se listen over alle våre hotell.

Liste over alle våre hotell i Thailand

Opplevelser i Thailand

Vi tilbyr en rekke spennende utflukter på våre reisemål i Thailand. Ta enn titt på hva du kan oppleve med oss. 

Se alle våre utflukter i Thailand

Eksotiske reiser

Opplev verden og dra på en spennende eksotisk reise til steder som Maldivene, Seychellene, Mauritius eller kanskje populære Bali?

Bestill en eksotisk reise