Severdigheter på Lanzarote

Det er ikke bare de store turiststedene på Lanzarote som er verdt et besøk – øya er mye mer enn det! I de litt mindre kjente byene skjuler det seg akvarier og utsiktsplasser, kunstmuseum og historiske festninger – les våre tips om kortere dagsturer på Lanzarote!

Castillo de las Coloradas på Lanzarote Castillo de las Coloradas

Femes - kunstnernes favoritt

Fra den lille byen Femes mellom Puerto del Carmen og Playa Blanca har du en fantastisk utsikt over øyas sørside og her får du virkelig bruk for kameraet. Mange kunstnere har, ikke helt uventet, oppdaget den vidunderlig vakre utsikten. Småbysjarmen krydres med et antall kaféer og to restauranter. Det er også på denne siden av øya du kan få med deg det absolutt vakreste solnedgangen!

Charco del Palo - byen for naturistene

For deg som er naturist kan det kanskje være interessant å besøke den lille naturistbyen Charco del Palo, som ligger nord på øya. 

Al Campesino i Mozaga

Monumentet Al Campesino er en 15 meter høy skulptur som står utenfor byen Mozaga, omgitt av lavastein og lavasand. Skulpturen, som er laget av gamle fiskebåter og vanntanker, ble laget av den berømte kunstneren og arkitekten César Manrique, og er tilegnet de mange ukjente men hardt arbeidende bøndene på Lanzarote.

Agricola El Patio i Munique

I Munique, mellom Teguise og Tinajo, ligger landbruksmuseet Agricola El Patio, som gir et godt bilde av livet på landsbygda i gamle dager. De fine bygningene er eksempel på tradisjonell kanarisk arkitektur, og selve museet omfatter en fin liten samling av gammel redskap og landbruksklær. 

Den norske sjømannskirken i Puerto del Carmen

Lengter du etter å høre norsk og møte nordmenn skal du besøke Den norske sjømannskirken i Puerto del Carmen. Kirken er åpen hver dag og her kan du utveksle erfaringer med andre besøkende, og kanskje ta en vaffel og litt risengrynsgrøt hvis det er lørdag eller bli med på gudstjenesten en søndag.

Lagomar i Nazaret

I Nazaret ligger det velkjente huset som skuespilleren Omar Sharif tapte i et parti bridge. Huset heter Lagomar og ligger inneklemt i de vulkanske omgivelsene. I dag rommer det et museum, restaurant og  en cocktailbar, der det holdes jazzkonserter i fascinerende omgivelser.

Jardín de Cactus på Lanzarote Jardín de Cactus på Lanzarote

Berømte Jardín de Cactus på Lanzarote

Jardín de Cactus er en stor botanisk hage med over 10 000 eksemplarer av 1 420 ulike kaktusarter, i alle mulige former og størrelser. Hagen ligger på nordsiden av Lanzarote mellom Guatiza og Mala. Kaktusene som vokser her er importert fra hele verden og hver kaktus er omsorgsfullt merket med opprinnelseslandet.

Borgen Castillo de las Coloradas

Om du befinner deg på østsiden av Playa Blanca finner du en borg fra 1800-tallet som heter Castillo de las Coloradas. Den ble opprinnelig oppført som et vakttårn, men i dag gjør det tjenesten som et fantastisk utsiktspunkt over omegn.

Borgen Castillo San José i Arrecife

Castillo San José er en av de to borgene i Arrecife og fungerer som utstillingslokale for samtidskunst, der man kan se verker av blant annet Picasso, Miró, Chillida og Tàpies. 

Castillo de San Gabriel i Arrecife

Castillo de San Gabriel ble bygd som festning for å holde utkikk etter pirater. I dag er huset et kulturminne og et arkeologisk museum.

Flymuseet ved Lanzarotes flyplass

På flyplassen ligger det et flymuseum inne i den gamle passasjerterminalen fra 1940-tallet. Lær om flyhistorien og dens betydning for Lanzarotes utvikling. Du får til og med se det gamle flygeledertårnet. Åpent: mandag-lørdag kl. 10.00-14.00.

Spa Aquaris

Spa Aquaris er et fint spa som ligger i Puerto del Carmen. Her kan du ta kropps- og ansiktsbehandlinger, aromaterapi, massasje og mye mer. Dessuten er det mange andre fasiliteter med ulike typer av bassengbad.

Byen Teguise Byen Teguise

Santa Barbara

Santa Barbara-slottet ligger på Guanapayfjellet og har en nydelig utsikt over Teguise. Her kan du se bilder, pass og kart fra de mange innbyggerne som utvandret til Amerika. Dette gir et unikt og spennende perspektiv på den kanariske kulturen og historien.

Lanzarote Aquarium

Om du er interessert i hva som skjuler seg under havoverflaten, eller vil ha et lite avbrekk fra solingen er Lanzarote Aquarium i Costa Teguise vel verdt et besøk. De 33 akvarietankene inneholder flere hundre ulike fiskearter som fascinerer både store og små.

César Manrique

Fundación César Manrique er et museum som ligger i det huset som Manrique bygde til eget bruk. Huset ligger i Taihce.

Aktiviteter for barna

Aktivitet og full rulle er som kjent en stor del av barnas hverdag, også i ferien. Rubiland i Playa Blanca, Biosfera i Puerto del Carmen og Deiland i Playa Honda gir barna mange muligheter for å leke og prøve ulike leker. Lekeplassene ligger i øyas største kjøpesenter, så det er rikelige muligheter for lek for de små og shopping for de store.


Tips & Inspirasjon

Se våre inspirerende tips og få mest mulig ut av din ferie på Lanzarote.

Våre reisetips til Lanzarote

Lanzarote er en fantastisk øy med magisk lavalandskap og vakre strender med utmerkede muligheter for surfing og andre eventyr. Her gir vi deg våre beste tips!

Les våre reisetips for Lanzarote

Våre hotell på Lanzarote

Lanzarote har forbud mot nybygg av høyhus og større anlegg. Derfor fremstår Lanzarote i dag med hyggelige hotell og nesten en totalt mangel på gigantiske hotellkompleks.

Se Lanzarotes hotell

Langtidsferie på Lanzarote

Gjør vinteren kortere med et lengre opphold på Lanzarote i vinter. Vi tilbyr lengre opphold for deg som har lyst til å bli litt lenger på denne herlige ferieøya. 

Les om langtidsferie på Lanzarote.