Severdige byer & sjarmerende landsbyer

På tide med en pause fra stranda? Lei en bil og se deg om på Gran Canaria. Her er det mange sjarmerende byer og perler til byer som bare venter på å bli utforsket. Lå deg inspirere av våre tips om utfluktsmål du ikke må gå glipp av Gran Canaria!

Fargerike fasader i Las Palmas Fargerike fasader i Las Palmas

Puerto de las Nieves & Agaete

Ute ved kysten i vest ligger noen sjarmerende byer og småsteder som perler på en snor. I Puerto de las Nieves kan du spise på noen av øyas beste fiskerestauranter, og drar du litt lenger inn i dalen kommer du til Agaete, en 500 år gammal by som er ligger vakkert mellom bratte slutninger og frodige vekster. Perfekt for et fotostopp!
 

Aldea de San Nicolás

Fortsetter du kystveien til Aldea de San Nicolás, kjent for sin botaniske hage, får du en fabelaktig utsikt over bratte stup og klippelandskap. Når man ser ut gjennom bilvinduet forstår man hvorfor mange westernfilmer faktisk er blitt spilt inn nettopp her på Gran Canaria. Enda lenger nord, ved foten av en vulkan, ligger byen Gáldar. Her kan du se grottemalerier fra guanernes tid og lære mer om tidligere tider på øya.

Las Palmas

Las Palmas er øyas hovedstad og faktisk også Spanias niende største by. Her venter en kombinasjon av herlige strandliv og genuin bypuls med trendy tapasbarer, boutiques og fine parker. Det er ikke helt tilfeldig at byen er blitt kalt Spanias svar på Rio de Janeiro!

Les mer og bestill reise til Las Palmas.

Fataga Pittoreske Fataga i de tusen palmenes dal

Telde

Telde er øyas nest største by, bygget i ekte, spansk kolonistil. I gamle dager var dette urbefolkningen, guanchernas’ hovedstad. Den største severdigheten er kirken San Juan de Bautista som ble oppført av spanjolene umiddelbart etter erobringen, og er dermed en av øyas eldste kirker.

Cruz de Tejeda

I hjertet av Gran Canaria, hele 1 560 meter over havet, troner Cruz de Tejeda blant pinjekledde fjelltopper og frodige daler. Cruz betyr kors på spansk og her er det et steinkors som sies å være øyas geografiske midtpunkt. Utsikten er fantastisk – i klart vær kan du til og med skimte naboøya Tenerife og Teides snøkledde topp. Hit kommer man fremfor alt for å gå fjellturer. Det er mange stier å velge i, både kortere og lengre, og noen mer krevende for den som vil ha litt mer utfordring. En del av turløypene er nye, men de fleste er så kalte caminos reales (kongsveier) som en gang ble tråkket opp av guanerne – øyas urbefolkning.

Fataga

Fataga er en pittoresk fjellandsby som ligger på en klippeavsats i El Valle de las Mil Palmeras (De tusen palmenes dal). Her er gatene trange, husene i god behold og omgivelsene hjemmekoselige. Her er det små butikker som selger fint håndverk som sjal og keramikk. I Fataga finns ligger noen koselige restauranter og kaféer.

Arucas Arucas - kjent for sin katedral og sin rom

Artenara

Noen av innbyggerne i Artenara bor fortsatt i grotter eller hus med direkte tilgang til grottene. Fra utsiden er de ganske like de normale husene, og ser derfor ikke så primitivt ut som man skulle tro. Her finnes også en interessant, liten grottekirke og en restaurant med en fantastisk utsikt. Artenara ligger like ved øyas nest høyeste fjelltopp, Roque Nublo, og hit tar du deg enklest med leiebil.

Arucas

Arucas, nord for Las Palmas – øyas største by, er berømt for sin katedral som er en kopi av Barcelonas berømte katedral. Arucas er også kjent for sin rom, Arehucas, samt for de mange bananplantasjene.

Teror

Teror er Gran Canarias religiøse sentrum. Her kan du se øyas skytshelgen, furutre-madonnaen i kirken fra 1700-tallet. I følge legenden, åpenbarte madonnaen seg første gang i et furutre i 1481, for så å utføre mirakler. Noe som mange mennesker fortsatt gjør.

Galdar Galdar – der urbefolkningens høvdinger bodde.

Galdár

Byen Galdár ved foten av vulkanen Montaña de Galdár på den nordvestre siden av øya har minner fra om guanernes tid på øya. Her bodde urbefolkningens høvdinger, noe du kan se i det interessante muséet, som også tydeliggjør guanernes kultur. Foran byens rådhus står et mektig og meget gammelt drageblodstre. 

Puerto de Mogán

Puerto de Mogán eller lille Venezia som de også kaller byen, er plassen for en perfekt romantisk aften eller utflukt. Dette er en gammel, genuin, liten fiskelandsby som ikke har latt seg påvirke av turistpågangen. Denne byen gir deg en unik opplevelse med sitt særpreg og rustikk sjarm. Rusle deg en tur i de små gatene, og gå ned til havnen for et lite bad fra den lille stranden. De som er glad i å spise fisk har definitivt kommet til riktig sted. Havnen er full av fiskestenger som daglig henter inn fersk fisk til restaurantene som gjør den om til kulinariske mesterstykker. Vi anbefaler et besøk på Restaurante Patio Canario.

Les mer og bestill reise til Puerto de Mogán. 


Tips & Inspirasjon

Se våre inspirerende tips og få mest mulig ut av din ferie på Gran Canaria.

Finn ditt Gran Canaria!

Vil du ha hjelp med å finne ut hvilken del av Gran Canaria som passer best for deg? Her har vi samlet det som preger de ulike stedene på Gran Canaria. Les, og finn ditt Gran Canaria!

Les mer og finn ditt Gran Canaria

Våre reisetips til Gran Canaria

Det er lett å glemme hvor allsidig denne øya er! Her er det vulkaner, ørkener og storslåtte fjell. La deg inspirere av våre Gran Canaria-tips.

Les våre reisetips for Gran Canaria

Våre hotell på Gran Canaria

Vi tilbyr hotell i alle prisklasser på Gran Canaria. Finn ut hvilket område på Gran Canaria du ønsker å være og finn hotell etter dine behov.

Se Gran Canarias hoteller