Aktiv ferie på Gran Canaria

På Gran Canaria er det nok av ting å gjøre for den som søker opplevelser og liker å bevege seg. Her er det badeland hvor både unge og de litt eldre kan boltre seg og fornøyelsesparker som øker adrenalinet i blodet. Vil du kanskje ta en fottur i fjellene, se delfiner i sitt rette element eller se fotballaget UD Las Palmas spille en La Liga-match?

Bestill reise til Gran Canaria >>

Les flere reisetips til Gran Canaria

Fjelltur på Gran Canaria Fjelltur på Gran Canaria

Fotturer på Gran Canaria

Gran Canaria er perfekt for fotturer! Her er det mange fine turstier med vakker utsikt over det varierte landskapet. Vil du ikke legge ut på tur på egen hånd så kan du bli med vår samarbeidspartner Rocky Adventure, som daglig tilbyr lange fjellturer for nybegynnere og det mer vante turfolket. 
Se beskrivelse av de ulike rutene under utflukter på Gran Canaria

Jeepsafari

Vil du oppleve Gran Canarias vakre natur på en mer fartsfylt måte kan du bli med på jeepsafari der vi kjører opp i fjellene gjennom pinjeskog og vulkanlandskap.

Ut & løp

Store deler av den sørlige kysten passer veldig godt for løpetrening langs strender og strandpromenader. Går du ut tidlig om morgenen, mens tidevannet ennå er i fjære, er hele strandlinjen hardpakket sand – som skapt for løping for alle. Jogg, sprint eller ta en powerwalk i sol-oppgang eller nedgang. Fra et tettsted til et annet. Eller blir det kanskje yoga på stranden? Uansett hva du velger – pakk med deg treningsklærne – du kommer ikke til å angre!

Fotball

Fotball fansen kan se matcher både i Las Palmas og Maspalomas. I vinterhalvåret spilles turneringer i Maspalomas med skandinaviske lag på vintertrening. I Las Palmas holder øyas beste profflag, UD Las Palmas, til og de spiller i den spanske toppdivisjonen. Laget spiller på Estadio de Gran Canaria sør for byen. Hvorfor ikke få med deg en La Liga-match i ferien?

Syklistens paradis

Gran Canaria har lenge vært et paradis for syklister. Lei en sykkel og du kommer deg mellom byene, langs kysten eller opp i fjellene.  Å leie sykkel koster ikke mye og det er sykkelstier i ulike utforminger på alle de stedene der det er folk.

Delfiner i sitt rette element

Har du drømt om å se delfiner i sitt rette element, ja da skal du definitivt dra på delfinsafari mens du er på Gran Canaria! Å stå ved relingen og se hvordan delfinene hopper og leker i vannet er et minne for livet for både store og små. Livet i havet utenfor Gran Canaria er rikt og sjansen for at du ser hval, skilpadder og flygefisk på båtturen er absolutt til stede.

Les mer og bestill delfinsafari

Unn deg en spabehandling Unn deg en spabehandling

Herlig spa

På øyas sørlige side ligger det flere utmerkede spaanlegg. De aller fleste finner du på de 4- og 5-stjerners hotellene som ligger her, som ofte også tar i mot gjester uten i fra. (merk at mange spa har 18-årsgrense).

Corallium Spa på luksushotellet Lopesan Costa Meloneras Resort Spa & Casino er et populært spa med heftig design, avkoblende atmosfære og deilige behandlinger. Unn deg en 4-timers spa-opplevelse der du nyter flere ulike varme og kalde behandlinger. Hva sies om en iskald iglo, realistiske lava-grotter som minner om Kanariøyenes vulkanlandskap? Dessuten er det et tyrkisk hamam, en afrikansk badstue og saltvannsbasseng der vannet har samme saltinnhold som Dødehavet.
Bilde av: Angry Birds aktivitetspark Angry Birds aktivitetspark

Angry Birds aktivitetspark

I Puerto Rico ligger en aktivitetspark som er inspirert av det kjente mobilspillet Angry Birds. Parken oppmuntrer til lek og bevegelse med områder som er spesielt tilpasset ulike aldersgrupper. Her er det blant annet fotball-, volleyball- og basketballbaner, polstret parkourbane, gokarts, taubaner og hoppematter. Spring, klatre, hopp og skli over parkens attraksjoner hele familien!

Morsomt badeland

Aqualand er for deg som vil ha mer eventyr enn å bare bade fra stranden. Her er det massevis av attraksjoner for våghalsene, sol og bad for de som trives i litt roligere vann og et område er tilpasset de aller minste. Her går dagen fort i vannskliene, som er morsomme både for store og små! Aqualand ligger på vei til Maspalomas. For å komme dit kan du ta buss 45 fra Playa del Inglés, San Agustín og Maspalomas eller buss 70 fra Puerto Rico og Meloneras. Kjøp billett hos reiselederen så slipper du stå i kø når du kommer frem! 

Fornøyelser for alle

Fornøyelsesfeltet Holiday World i Maspalomas er en opplevelse for hele familien! Her kan du utfordre reisefølget med en bowlingmatch, og det er pariserhjul, radiobiler og alt det andre som hører med på et tivoli. Dessuten er det er flere restauranter og barer som gjør kvelden til et hyggelig reiseminne for både voksne og barn.  

Golf

Glad i golf? På Gran Canaria ligger Spanias eldste og vakreste 18-hullsbane, Bandama. Den ligger ca. en mil utenfor Las Palmas og ble grunnlagt i 1891 under navnet Real Club de Golf de Las Palmas. Også i Meloneras og Maspalomas finner du fine golfbaner, men husk at det kan være vanskelig å bestille attraktive starttider i høysesong. Sjekk derfor tider og priser i forkant. Kontakt reiselederne så hjelper de til!

På Salobre Hotel & Resorts bor du rett ved hotellets egne 18-hulls baner (Sørlige og Nordre Salobre Golf). Her kan du veksle mellom golfrunder yoga, pilates eller luksuriøse spabehandlinger. Vil du til stranden har hotellet hotellbuss som gå til et eget beach house som ligger ved Maspalomas’ sanddyner.

Les mer om golf på Gran Canaria her.


Tips & Inspirasjon

Se alle våre reiser til Kanariøyene, finn ditt drømmehotell eller tegn et abonnement på vårt nyhetsbrev.

Naturopplevelser på Gran Canaria

Vulkaner, ørkener og storslagne fjellområder – la deg overraske og henføre av Gran Canarias vakre og mangfoldige natur

Les mer

Våre hotell på Kanariøyene

Det herlige klimaet, det store sports- og aktivitetstilbudet og meget gode hotell gjør at mange velger å reise til Kanariøyene med Apollo.

Se alle hotell på Kanariøyene

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her